MITÄ TUKEA TARJOAMME YHDISTYKSILLE?

Koitto – järjestötyöllistämisen tukipalvelut

Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistyksen Koitto -järjestötyöllistämisen tukipalvelu tarjoaa yhdistyksille tukipalveluja työnantajana toimimiseen. Tämä edellyttää, että yhdistys työllistää joensuulaisen työttömän henkilön. Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys toteuttaa Koitto -palvelua yhdessä Joensuun kaupungin kanssa. Palvelun tavoitteena on, että mahdollisimman monella yhdistyksellä on mahdollisuus tarjota työtehtäviä joensuulaisille työttömille henkilöille ja toimia työnantajina, vaikka aiempaa osaamista työnantajuudesta ei ole. Työllistävät yhdistykset voivat toimia täysin vapaaehtoisvoimin tai niillä voi olla palkattuja työntekijöitä.

Yhdistyksen työllistäessä joensuulaisen työttömän henkilön, tarjoamme maksutta seuraavat palvelut:

  • Tuki työllistämisen aloittamiseen
  • Palkkatukihakemuksen ja työsopimuksen valmistelu
  • Palkanlaskenta ja palkkoihin liittyvät ilmoitukset
  • Palkkatuen maksatushakemukset KEHA-keskukseen
  • Työsuhdeneuvonta ja työnantajana toimimisen tuki
  • Tiedotteet ajankohtaisista työllistämiseen liittyvistä asioista
  • Koulutukset yhdistyksille

Koitto-palvelu auttaa myös ideoimaan ja räätälöimään uusia työmahdollisuuksia. Palveluun voi lisäksi ilmoittaa yhdistyksistä tarjolla olevista työtehtävistä. Tehtäviin etsitään ehdokkaita yhteistyössä Joensuun kaupungin työllisyyspalvelujen kanssa.

Yhdistysneuvojat tavoitat ma-pe klo 10-14 p. 050 3105 790 sekä sähköpostitse koitto@pksotu.fi. Osoitteemme on Rantakatu 23 A, 2. krs, Joensuu.

Koitto -järjestötyöllistämisen tukipalvelujen esite

Yhdistystyöstä kiinnostuneet työnhakijat voivat olla yhteydessä Joensuun kaupungin työllisyysyksikköön. Palkkatukijakson tavoitteena on tukea työntekijää löytämään työ- tai opiskelupaikka tukijakson aikana tai sen päätteeksi. Yhdistystyön rinnalla työntekijän on mahdollisuus osallistua tätä tavoitetta edistävään valmennukseen sekä suorittaa ammatillinen tutkinto tai tutkinnonosia. Yhdistystyön aikana voi olla myös ns. siirtotyössä yrityksessä.

 Muokattu viimeksi: 19.07.2022