Joensuun Setlementin senioritoiminta etsii vapaaehtoisia eläkeikäisiä tai eläkeikää lähestyviä kaveritoimintaan

Suoritus ajankohta: 1.1.2020 - 31.12.2021 / Haku päättyy: 31.12.2021 / ystävätoiminta (ei edellytä vertaisuutta) / Joensuun Setlementti ry

Joensuun Setlementin senioritoiminta etsii vapaaehtoisia eläkeikäisiä tai eläkeikää lähestyviä kaveritoimintaan Enon ja Uimaharjun alueella.

Kaveritoiminnassa vapaaehtoinen toimii kaverina toiselle eläkeläiselle vapaa-ajalla. Toiminta on yhdessä mukavien asioiden tekemistä etukäteen sovitulla ajalla, kuten kahvittelua, jutustelua, lenkkiseuraksi lähtemistä, yhdessä harrastuksiin kulkemista, tai vaikka konsertteihin menemistä.

Kaveritoiminnan tavoitteena lisätä eläkeikäisten hyvinvointia uusien tuttavuuksien ja mukavan tekemisen avulla.

Vapaaehtoiset osallistuvat maksuttomaan koulutukseen ja saavat työhönsä ohjausta. Lisäksi vapaaehtoisille järjestetään virkistystoimintaa sekä jatkokoulutusmahdollisuuksia yhdessä muiden vapaaehtoisten kanssa. Toiminnasta vastaa seniorityöhankkeen projektikoordinaattori, joka yhdistää kaveriparit molempien osapuolten toiveita kuunnellen ja on aina apuna ja tukena toimintaan liittyvissä asioissa. Jokaiselle vapaaehtoiselle etsitään itselle mieluisa tapa toimia vapaaehtoisena kaverina, tarkoituksena on löytää samanhenkiset ihmiset kaveruspareiksi, joita yhdistää samankaltaiset kiinnostuksen kohteet ja ajatukset siitä, mitä tapaamisissa voisi tehdä. Kaveritoiminnassa voit olla mukana sen verran kuin haluat; kertaluontoisesti (esimerkiksi kaveriksi tapahtumaan tai vaikkapa marjastamaan) tai voit tavata kaveripariasi säännöllisemmin, 1-4 kertaa kuukaudessa. Vapaaehtoisena kaverina voit toimia joko yksin tai pareittain.

Seniorikaverin haluava voi olla kuka tahansa eläkeikäinen tai eläkeikää lähestyvä, joka kokee kaipaavansa vaihtelua arkeen tai uusia ihmisiä elämäänsä, haluaa etsiä uutta tekemistä tai harrastuksia yhdessä vapaaehtoisen kanssa.

Ota rohkeasti yhteyttä jos haluat kuulla lisää vapaaehtoistoiminnasta tai haluat itsellesi tai läheisellesi vapaaehtoisen kaverin.

Yhteyshenkilö
Sara Lind
Projektikoordinaattori
p. 040-767 2088 / sara.lind@setlementtijoensuu.fi

Toiminta-alue

Alue
Pohjois-Karjala

Kunta
Joensuu

Kaupunginosa / Kylä
Eno, Uimaharju

Asiasanat

vapaaehtoisuus, vapaaehtoistoiminta

Minkä ikäisten parissa vapaaehtoinen tulee toimimaan

ikäihmiset (63-79 v.), vanhukset (80 v. – )

Toiveet ja edellytykset

Minkä ikäisille tehtävä on tarkoitettu

aikuiset (30-62 v.), ikäihmiset (63-79 v.), vanhukset (80 v. – )