Selviytyjät-vertaistukiryhmän ohjaajaksi

Suoritus ajankohta: 20.9.2022 - 29.11.2022 / Haku päättyy: 11.9.2022 / kehittämis- ja projektitehtävät, ryhmän, kerhon tai leirin avustaminen, ryhmän, kerhon tai leirin ohjaus, vertaistukitoiminta (vertaistoiminta) / Mannerheimin Lastensuojeluliiton (MLL) Järvi-Suomen piiri

Haluatko olla tukena kiusaamista kokeneille nuorille, vahvistaa ohjaustaitojasi ja saada kokemusta työmarkkinoille?

Selviytyjät-vertaistukiryhmä on suunnattu kiusaamista kokeneille 12–21-vuotiaille nuorille. Ryhmässä käsitellään kiusaamiskokemuksia Selviytyjät -ryhmämallin avulla. Ryhmän tavoite on vahvistaa sitä, mitä kiusaamiskokemukset ovat nuorissa heikentäneet; itsetuntoa, minäkuvaa ja sosiaalisia taitoja. Ohjaajana tehtäväsi on tukea ryhmän nuoria ja mahdollistaa positiivinen vertaisryhmäkokemus. Yhdessä muiden ryhmänohjaajien kanssa vedät ryhmäkertojen harjoitteet sekä luot nuorille turvallisen ja luottamuksellisen ilmapiirin käsitellä kiusaamiskokemuksia. Ryhmä kokoontuu 10 kertaa, kerran viikossa ilta-aikaan.

Haemme vapaaehtoisia ohjaajia Joensuussa syksyllä 2022 toteutettavaan Selviytyjät-ryhmään. Ryhmä alkaa 20.9.2022 ja kokoontuu viikoittain tiistai-iltaisin klo 17-19 Joensuun keskustassa. Voit osallistua yhteen ryhmäprosessiin tai jos intoa riittää, vaikka useampaankin!

Ohjaajana toivomme sinulta aitoa kiinnostusta nuoria kohtaan sekä halua ymmärtää kiusaamista ilmiönä. Ennen ryhmän alkua perehdytämme sinut tehtävääsi Selviytyjät-ryhmänohjaajan verkkokurssin avulla.

Mikäli kiinnostuit tai haluat lisätietoja, otathan pikaisesti yhteyttä!
janika.hyvonen@mll.fi / 050 561 3201 (myös WA)

Toiminta-alue

Alue
Pohjois-Karjala

Kunta
Joensuu, Ilomantsi, Juuka, Kitee, Kontiolahti, Lieksa, Liperi, Nurmes, Outokumpu, Polvijärvi, Rääkkylä, Tohmajärvi, Valtimo

Kaupunginosa / Kylä
Joensuu, Joensuu (keskusta)

Tehtävän suorittamisajankohta

  • Arki-iltaisin

Asiasanat

Selviytyjät-vertaisryhmä, kiusaaminen, vertaisryhmiä ja tukea nuorille

Minkä ikäisten parissa vapaaehtoinen tulee toimimaan

lapset (7-12 v.), nuoret (13-17 v.), nuoret aikuiset (18-29 v.)

Toiveet ja edellytykset

Tehtävään perehdytys

  • Haastattelu
  • Kurssi

Mitä vapaaehtoinen saa

  • Todistus
  • Uudet taidot
  • Uudet tuttavat
  • Verkostoituminen