Vapaaehtoiseksi Liekun toimintaan – monipuolisia tehtäviä tarjolla!

Suoritus ajankohta: 1.1.2021 - 31.12.2021 / Haku päättyy: 31.12.2021 / aktivismi, tempaukset, hallinto- ja toimistotehtävät, ryhmän, kerhon tai leirin avustaminen, ryhmän, kerhon tai leirin ohjaus, tapahtumajärjestely- ja toimitsijatehtävät, tiedotus, viestintä, tukihenkilötoiminta, vertaistukitoiminta (vertaistoiminta) / Liekku ry

Olet aina tervetullut mukaan Liekkuun – mukaan toimintaan lähtemiseen riittää kiinnostus yhdistyksen toimintaa kohtaan!

Jos sinua kiinnostaa saada mielekästä tekemistä ja päästä suunnittelemaan juuri sellaista toimintaa Joensuun seudulle mitä itse kaipaisit, niin Liekku on siun paikka.

Vapaaehtoisen ei tarvitse olla supliikki ja ulospäinsuuntautunut, kunhan olet oma itsesi. Tekemistä on monenlaista, eikä toiminta edellytä välttämättä esillä oloa. Jokaiselle kiinnostuneelle löydämme varmasti juuri sen oman jutun!

Tekemistä on niin kertaluontoista (esim. avustaminen tapahtumissa ja henkilökohtaiset opastukset), kuin säännöllistä (esim. doulatoiminta ja vuokraamonylläpitäjä) sekä yksin tehtävää (esim. jäsenvastaava ja nettisivujen ylläpitäjä) tai yhdessä tehtävää (esim. suunnittelut ja vertaistapaamiset).

Sinun ei tarvitse olla koulutettu mihinkään tai tietää erityisen paljon kaikesta mahdollisesta. Liekku on vertaistuki yhdistys ja toimintamme perustuu pääosin jäsentemme oman kokemuksen kautta saatuun tietoon ja taitoon. 

Esimerkkinä kantoliinan tai -repun käyttäminen käyttö, sormiruokailu ja kestovaipat ovat aiheita jotka jaksavat kiinnostaa vuodesta toiseen uusia perheitä ja kokemuksemme mukaan näiden opastukselle on kysyntää jatkuvasti.

Joten jos siulla on kokemusta mm. näistä pikkulapsiperheisiin liittyvistä aiheista ja haluaisit tukea toista vanhempaa niin ota yhteyttä meihin, jotta voimme miettiä siulle sopivan tavan auttaa muita pikkulapsiperheen vanhempia heidän kysymysten kanssa.

Uusia vertaistukijoita näissä asioissa tarvitaan jatkuvasti! 

Mukaan pääset
  • tulemalla rohkeasti vertaistuki-iltoihin ja muuhun toimintaan tapaamaan Liekun muita vapaaehtoisia.
  • Ottamalla yhteyttä suoraan hallitukseen sähköpostitse liekku@gmail.com tai nettisivujen yhteydenottolomakkeen kautta.
  • Voit osallistua yhdistyksen kokouksiin ja aktiivi tapaamisiin.
  • Jos olet kiinnostunut Doula-toiminnasta,ota yhteyttä liekundoulat@gmail.com

Mitä Liekussa voi tehdä?

Yhdistyksen vapaaehtoiset ovat monen ikäisiä vanhempia erilaisista taustoista. Yhdistäviä tekijöitä on mm. omat ja Liekun yhtenevät arvot, halu saada touhuta yksin, työparin kanssa tai isommalla porukalla itselleen ajankohtaisia sekä tärkeitä asioita ja tietenkin eri ikäisten lasten ja nuorten vanhemmuus.

Liekun vertaistukitapaamisiin kaivataan lisää vapaaehtoisia vertaistuki-iltoihin ja aamutapaamisiin vetäjiksi tai käytännön järjestelyihin, kuten ovien avaamiseen ja sulkemiseen!

Vertaistuki-illat

Vertaistuki-illat ovat hyvin vapaamuotoisia keskustelutilaisuuksia eri aiheista, jotka tavalla tai toisella liittyvät vanhemmuuteen, kaikenikäisten lasten kasvatukseen ja hoitamiseen, sekä odotukseen, synnytykseen ja imetykseen. Toisinaan illoissa on asiantuntia vieras. Pääasiassa iltoja vetävät tavalliset vanhemmat eri aiheista vanhemmuuteen ja lapsiperhearkeen liittyen, oman kokemuksen ja kävijöiden toiveiden innoittamina. 
Vertaistuki-iltoja järjestämme etäyhteyksin, Joensuun perheentalolla ja Lähiötalolla.


Aamutapaamiset

Aamutapaamiset ovat aamupäivisin tapahtuvia rentoja tapaamisia kahvikupposen ääressä muiden vanhempien seurassa tai niiden aikana voi olla jotain opastuksia ja vuokraamoiden esittelyä. Jos sinua kiinnostaa kuulla lisää niin laittele viestiä meille päin, jotta vertaistukitapaamisia järjestävä vapaaehtoisemme voi kertoa siulle tarkemmin tehtävänkuvasta.

Uusia juttuja kehitetään pitkin vuotta ja saat kunnollisen perehdytyksen ennen mukaan tulemista työpariltasi.


Vuokraamo ja lainaamo

Vuokraamo ja lainaamo toimintaamme pyörittävät myös vapaaehtoiset.

Pystyt sopimaan vuokraajan kanssa tapaamisen omien aikataulujen mukaan tuotteen luovutuksen ja palautuksen kotoasi käsin, Perheentalolta tai muusta itsellesi sopivasta paikasta. Tämä homma on mielekästä ja joustavaa puuhaa jota saat tehdä yksin (yksi hlö kerrallaan vastuussa, muut varalla).

Vuokraamon tuotteiden säilytykseen tarvitset hyllyn kotoasi tai vaihtoehtoisesti voimme järjestää säilytystilaa Perheentalolta.

Etua on jos siulla on omakohtaista kokemusta vuokraamiemme tuotteiden käytöstä, mutta se ei ole este, koska tuotteiden mukana tulee käyttöohjeita ja opastuksia on saatavilla esim. doulilta tai muilta vertaistukijoilta. Vuokrattavat tuotteet ovat tens-laite, gua sha kampa, rebozo, rintapumppu, kantoliinat, – reput ja -rinkka sekä Kodin kestot ry:n kestovaippa paketit.

Jos haluat kuulla lisää vuokraamosta niin ota yhteyttä meihin, jotta nykyinen vuokraamon ylläpitäjä voi kertoa tehtävänkuvasta ja siihen käytettävästä ajasta tarkemmin.

Muut tehtävät

Lisäksi pitkin vuotta teemme monenlaisia yksittäisiä pikku hommia esim. tiedottamiseen liittyen (nettisivujen päivitys, mainosten tekeminen, oikolukeminen), jossa ylimääräiset kädet otamme ilolla vastaan. Toisinaan järjestämme tapahtumia ja koulutuksia joihin tarvitsemme talkoo porukan kasaan hoitamaan käytännön asioista mm. ovien avaamisesta, kahvin keittämisestä ja mainosten jakamista.

Esimerkkeinä tapahtumista ovat lapsiperhetapahtuma Kiekkujaiset, imetysviikon ym. teemojen  tempaukset.


Kaikkeen sinua kiinnostavaan työnkuvaan opastetaan kyllä! Liekun vapaaehtoisena sie itse määrittelet mitä haluat tehdä ja kuinka usein. 

Vapaaehtoiset tapaavat toisensa kahdesti vuodessa virkistäytymisen merkeissä esim. yhteisellä ruokailulla tai mökkireissulla. Tämän lisäksi toiveiden ja tarpeen mukaan koulutamme vapaaehtoisiamme ja tapaamme työskentelyn tai vapaa-ajan merkeissä.

Liekun hallitus valitaan syyskokouksessa kalenteri vuodeksi ja kokouksia järjestetään tarpeen mukaan 1-3kk välein.

Hallituksessa pääset alusta asti mukaan vaikuttamaan toimintaan, sekä tietysti nauttimaan Liekun tarjoamat kokous eväät hyvässä seurassa. Yhdistys taustaa ja tietämistä emme vaadi, monet lakisääteiset yhdistys asiat hoidamme yhdessä toinen toista neuvoen.

Kokouksia järjestämme niin etänä kuin kasvotusten ja kokouksiin on tervetulleita myös lapset, jotta jäsenten osallistuminen olisi näin helpompaa. Meitä ei haittaa vauvan itkut tai isompien lasten leikit.

Rohkeasti mukaan vaan tähänkin porukkaan!

Kaiken tämän lisäksi Liekun hallitus on valmis antamaan tukensa erilaisten harrasteryhmien ja koulutusten järjestämiseen. Olemme vuosien varrella järjestäneet esim. toimiva perhe ja kiukunhallinta koulutuksia, kantoliinatanssia, synnyttäneiden äitien jumpparyhmää, leikkipuistojumppaa, käsityöryhmää, liikuntaryhmää ja vain isille suunnattua toimintaa.

Ideamme järjestettävään toimintaan lähtee yleensä yhdeltä innokkaalta henkilöltä, joten sie voit olla näissä se alulle paneva voima.

Ajankohtaiset tapahtumamme näet tästä kevät2021

Nähdään!

 

Toiminta-alue

Alue
Pohjois-Karjala

Kunta
Joensuu

Kaupunginosa / Kylä
Joensuu

Yhteystiedot

Liekku ry

Tehtävän suorittamisajankohta

  • Arki-iltaisin
  • Arkipäivisin
  • Sovittavissa
  • Viikonloppuisin

Minkä ikäisten parissa vapaaehtoinen tulee toimimaan

nuoret aikuiset (18-29 v.), aikuiset (30-62 v.), ikäihmiset (63-79 v.)

Toiveet ja edellytykset

Minkä ikäisille tehtävä on tarkoitettu

nuoret aikuiset (18-29 v.), aikuiset (30-62 v.), ikäihmiset (63-79 v.)