Isosisarustoiminta

Suoritus ajankohta: 1.1.2021 - 31.12.2022 / Haku päättyy: 31.12.2022 / ystävätoiminta (ei edellytä vertaisuutta) / Joensuun Setlementti ry

Haluatko tehdä jotain hyvää ja merkityksellistä?
Kaipaatko arkeen vastapainoa ja mukavaa tekemistä?

Tule Isosisarukseksi!

Isosisko tai Isoveli toimii vapaaehtoisena aikuisena kaverina 7-16-vuotiaalle lapselle tai nuorelle. Isosisarustoiminnan tavoitteena on tukea lasten ja nuorten hyvinvointia tarjoamalla kuunteleva ja läsnäoleva aikuinen tueksi ja iloksi arkeen. Isosisaruksena toimiminen ei edellytä erityistaitoja. Riittää, että olet vähintään 18-vuotias ja sinulla on innostusta, aikaa, halua ja voimavaroja toimia luotettavana kaverina ja tavata Pikkusisarustasi vähintään noin vuoden ajan, 1-4 kertaa kuukaudessa.

Oman Pikkusisaruksen kanssa voi vaikkapa ulkoilla, jutella pelailla, katsella leffaa jne. Tärkeintä on viettää aikaa yhdessä molemmille mukavalla tavalla. Sisarusparit muodostetaan Isosisarustoiminnan ohjaajien avustuksella. Ohjaajat auttavat paria ja kotijoukkoja pääsemään alkuun sisarussuhteessa, jonka jälkeen parit tapaavat ja pitävät yhteyttä itsenäisesti. Isosisarustoimintaan kuuluu vapaaehtoisille järjestettävät ohjaustapaamiset. Tarjolla on myös virkistäytymisiltoja, vapaaehtoisten ja parien yhteisiä tapaamisia, sekä jatkokoulutuksia. Toimintaan mukaan lähteville tehdään rikostaustan selvitys lasten ja nuorten kanssa tehtävän vapaaehtoistoiminnan vuoksi.

Isosisarukseksi pääset käymällä Joensuun Setlementin järjestämän koulutuksen. Koulutuksia järjestetään 1-2 krt/v. Lisätietoa koulutuksista nettisivuillamme.

Voit myös ottaa yhteyttä yhteyshenkilöön:

Miiro Sivonen
Projektityöntekijä
Poikatyö ja Isosisarustoiminta
040 763 5334
miiro.sivonen@setlementtijoensuu.fi

Olisiko tämä sinun tapasi tuoda lämpöä maailmaan?

”Olen ollut mukana Setlementin Isosisarustoiminnassa ”isosiskona” puoli vuotta, tavaten 13-vuotiasta tyttöä pari kertaa kuussa yhdessä puuhaten ja aikaa viettäen. Isosisarustoiminta on universaalia ja ns. preventiivistä työtä, jonka piiriin pääsemiseksi riittää, että 7-16-vuotias kaipaa elämäänsä jotakuta uutta aikuista ”kaveria”. Me vapaaehtoistyöntekijät olemme koulutettuja ja saamme työnohjausta toimintaa pyörittäviltä ammattilaisilta säännöllisesti sekä aina sitä tarvitessamme.

Olen toiminnan myötä oppinut valtavasti niin itsestäni kuin siitä, millaisena 13-vuotias meidän maailmamme kokee. Koen etuoikeutena sen, että saan seurata pikkusisarukseni elämää ja olla osana sitä. Kaiken lisäksi meillä on miltei poikkeuksetta tosi hauskaa yhdessä. Olemme leiponeet, käyneet konserteissa, kahvitelleet, urheilleet, musisoineet ja käyneet piknikillä. Vapaaehtoistoiminta tuo omaankin elämääni lisää värejä, ja olen kokeillut kaikennäköisiä uusia juttuja, jotka olisivat muuten jääneet kokematta. Parhaat kokemukseni ovat olleet pieniä hetkiä, jolloin tuntuu siltä, että pystyn antamaan toisen elämään jotain iloa ja tukea. Suhteestamme on tullut minullekin tärkeä – usein se ei tunnu lainkaan vapaaehtoistyöltä.

Suosittelen vapaaehtoistoimintaa kaikille. Sitä on niin monenlaista, että jokaiselle varmasti löytyy omaan elämäntilanteeseen sopiva tapa osallistua, ja vapaaehtoisen omaa jaksamista ja kiinnostusta kuunnellaan tarkalla korvalla. Vapaaehtoistoiminta tuo uusia näkökulmia omaan elämään, virkistää ja antaa hyvän mielen. Lisäksi pääsee osaksi ihanaa yhteisöä, josta voi löytää mukavia uusia tuttavuuksia.” 

Isosisko, 19 v.

Joensuun Setlementti

Niskakatu 4, Joensuu, Suomi

Osoitteet

  • Joensuun Setlementti

    Niskakatu 4, Joensuu, Suomi

Toiminta-alue

Alue
Pohjois-Karjala

Kunta
Joensuu

Tehtävän suorittamisajankohta

  • Sovittavissa

Asiasanat

ajanvietto, arjen tuki, ennaltaehkäisevä toiminta, harrastustoiminta, hyvinvoinnin edistäminen, kaveritukitoiminta

Minkä ikäisten parissa vapaaehtoinen tulee toimimaan

lapset (7-12 v.), nuoret (13-17 v.)

Toiveet ja edellytykset

Minkä ikäisille tehtävä on tarkoitettu

nuoret aikuiset (18-29 v.), aikuiset (30-62 v.)

Tehtävään perehdytys

  • Haastattelu
  • Kurssi

Koulutuksen kesto (tunnit): 7 h

Mitä vapaaehtoinen saa

  • Todistus
  • Uudet taidot
  • Uudet tuttavat
  • Uusi koulutus