VAMMAISNEUVOSTOT

Ilomantsin vanhus- ja vammaisneuvosto
Ilomantsin vanhus- ja vammaisneuvoston tarkoituksena on lisätä asukkaiden osallistumis- ja vaikutusmahdollisuuksia.Ilomantsin vanhus- ja vammaisneuvostossa on seitsemän jäsentä, ja heidän lisäkseen neuvoston kokouksiin voidaan kutsua asiantuntijoita

Joensuun kaupungin vammaisneuvosto
Vammaisneuvoston tehtävä on toimia sairaiden ja vammaisten, heidän omaistensa ja vammaisjärjestöjen toimintaedellytysten parantamiseksi yhteistyössä kaupungin virkamiesten ja päätöksentekijöiden kanssa Joensuun kaupungin alueella.

Kiteen vammaisneuvosto

Kontiolahden vammaisneuvosto

Lieksan kaupungin vammaisneuvosto
Vammaisneuvosto on eri tavoin vammaisten ihmisten asiantuntijatyöryhmä ja yhteistyöfoorumi vammaisille ja kaupungin virkamiestahoille sekä päättäjille. Lieksassa on toiminut 1980 -luvulta lähtien kunnallinen vammaisneuvosto.

Liperin vammaisneuvosto

Nurmeksen vammaisneuvosto
Vammaisneuvosto on Nurmeksen kaupungin alueella toimivien vammaisten henkilöiden, heidän omaistensa ja vammaisjärjestöjen yhteistyöelin ja Nurmeksen kaupungin vaikuttamistoimielin.

Outokummun vammaisneuvosto

Polvijärven vanhus- ja vammaisneuvosto

Valtakunnallinen vammaisneuvosto VANE
Valtakunnallinen vammaisneuvosto VANE on viranomaisten, vammaisjärjestöjen ja omaisjärjestöjen yhteistyöelin. Se seuraa yhteiskunnallista päätöksentekoa, tekee aloitteita ja esityksiä sekä edistää vammaisten henkilöiden ihmisoikeuksien toteutumista. Neuvosto toimii Sosiaali- ja terveysministeriön yhteydessä.


Muokattu viimeksi: 07.11.2019