Ystäväksi maahanmuuttajaäidille -toiminta

01.01.2019 - 31.12.2021 / Yksilöllinen tuki / Mannerheimin Lastensuojeluliiton (MLL) Järvi-Suomen piiri

Toimintaa järjestetään

Ystäväksi maahanmuuttajaäidille -toiminnan tarkoituksena on tukea maahan muuttaneiden naisten kotoutumista ja kielen oppimista sekä tutustuttaa heidät suomalaiseen yhteiskuntaan ja kulttuuriin.

Maahanmuuttajaäidit kokevat usein yksinäisyyttä, koska heidän läheisensä saattavat olla kaukana ja sosiaaliset verkostot voivat olla heikot. Ystäväksi maahanmuuttajaäidille -toiminnan tavoitteena on edistää maahanmuuttajaäitien kotoutumista, kielen oppimista ja tunnetta siitä, että he ovat osa suomalaista yhteiskuntaa.

Ystävät tapaavat toisiaan arkisessa ympäristössä joko lasten kanssa tai ilman. Aikaa voi viettää esimerkiksi jommankumman kotona, ulkoilemassa tai kirjastossa.

Välitämme naispuolisia ystäviä maahanmuuttajaäitien lisäksi maahan vastikään tulleille perheille. Toimintaan voi päästä mukaan esimerkiksi kunnan monikulttuuripalvelujen kautta tai ottamalla itse yhteyttä MLL:n Järvi-Suomen piiriin.

Lisätietoa ystäväksi maahanmuuttajaäideille -toiminnasta MLL:n Järvi-Suomen piirin verkkosivuilla

Osoitteet

  • Mannerheimin Lastensuojeluliiton Järvi-Suomen piiri

    Kirkkokatu 16 c, 35 Joensuu, Suomi

Toiminta-alue

Alue
Pohjois-Karjala

Kunta
Joensuu, Kontiolahti, Liperi

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Järvi-Suomen piiri

Kirkkokatu 16 c, 35 Joensuu, Suomi

Teemat

hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen, lapsuus ja perhe-elämä, monikulttuurisuus, kansainvälisyys ja kehitysyhteistyö, ystävä- ja viriketoiminta

Kohderyhmä

naiset

Ikäryhmä

aikuiset (30-62 v.), ikäihmiset (63-79 v.)