Vertti-ryhmä perheille joissa vanhemmalla on mielenterveysongelma

07.04.2018 - 03.05.2018 / Vertaisryhmä / Pohjois-Karjalan mielenterveysomaiset – FinFami ry

Toimintaa järjestetään

Vertti –ryhmätoiminta on vanhemmuutta ja lapsen kehitystä tukeva työmenetelmä lapsille ja heidän masennusta tai kaksisuuntaista mielialahäiriötä sairastaville vanhemmilleen. Toiminnan päämääränä on perheessä lisätä yhteistä ymmärrystä ja avointa vuorovaikutusta perheen tilanteesta ja vahvistaa myös muita lapsen kehitystä suojaavia tekijöitä arjessa. Toiminta on tarkoitettu joensuulaisille lapsiperheille.

Nyt Sinulla on mahdollisuus yhdessä n. 8-10 – vuotiaan lapsesi kanssa osallistua huhtikuussa alkavaan Vertti- ryhmään.
Ryhmän kokoontumispaikka ilmoitetaan myöhemmin.
Ryhmä tapaa yhtenä viikonloppuna ja sen jälkeen neljästi viikon välein.Viikonloppu on la 7. – su 8.4. Neljä tapaamiskertaa 12.4. , 19.4. , 26, 4. ja 3.5. Lasten ja vanhempien ryhmät kokoontuvat yhtä aikaa eri tiloissa.

Ryhmän aikana on myös lasten ja vanhempien yhteisiä tapaamiskertoja.
Ennen ryhmään tuloa tavataan jokaista vanhempaa ja lasta. Ryhmätapaamisissa lapset ja vanhemmat työstävät niin omissa ryhmissään kuin yhteisissä ryhmätapaamisissa perheitä usein askarruttavia asioita.

Lapset voivat ryhmässään ohjaajien tuella jakaa ajatuksiaan arjestaan, mietteitään vanhemman pahasta olosta ja yhdessä työstää tunteitaan. Aiheita lähestytään leikin, tehtävien ja keskustelun kautta. Vanhemmat voivat vertaistensa kanssa jakaa kokemuksiaan sekä keskustella vanhemmuuteen ja lapsiin liittyvistä aiheista esim. sairauden vaikutuksesta perheen ja lapsen elämään sekä siitä, miten lapsen pärjäävyyttä voi tukea.

Ryhmän jo loputtua tavataan jokaista lasta ja vanhempaa vielä kerran yhteisessä loppukeskustelussa.

Toiminta-alue

Alue
Pohjois-Karjala

Kunta
Joensuu

Teemat

lapsuus ja perhe-elämä, mielenterveys

Kohderyhmä

perheet

Lisätiedot

Mariika Ruippo: mariika.ruippo@siunsote.fi P: 013 3305864

Mari Eronen: mari.eronen@tukitupa.fi P: 050 3086163