Tsemppiä opintoihin työpajat

11.09.2019 - 20.11.2019 / Kokous/tapaaminen, Muu ryhmämuotoinen tuki, Vertaisryhmä, Yksilöllinen tuki / Joensuun seudun erilaiset oppijat ry

Toimintaa järjestetään

Ke
16.30-18.00

Tsemppiä opintoihin- työpajat korkeakouluopiskelijoille

Tule kehittämään omia oppimistaitojasi ja tutustumaan erilaisiin oppimisen apuvälineisiin. Työpajoissa harjoitellaan ja tutustutaan erilaisiin oppimisen menetelmiin ja oppimistapoihin.

Työpajat ovat tarkoitettu erityisesti Sinulle, jolla on joskus todettu oppimisvaikeus tai koet, mitä tahansa vaikeutta oppimisessa.

Aika: keskiviikkoisin klo 16.30-18.00

Paikka: Suvantokatu 20

 

11.9. Muistin mestariksi

“Mikäs se nyt oli? Se on ihan kielen päällä…” Unohtuvatko äsken opiskellut asiat helposti, onko vaikeuksia tallentaa mieleesi uutta tietoa tai kaipaisitko uusia muistikikkoja? Tule tutustumaan muistin ihmeelliseen maailmaan! Opi hallitsemaan muistiasi ja saamaan kaiken irti muistisi syövereistä!

25.9. Lukemisen lumoissa

Tule selvittämään itsellesi paras tapa lukea! Lukea voi monella tavalla. Ota kaikki irti lukemisesta. Tehokas lukeminen ei välttämättä vaadi paljoa aikaa, kun huomioit kaikki lukemiseen vaikuttavat asiat. Tule selvittämään miten voit tehostaa lukemistasi ja löytämään lukuinto uudelleen.

9.10. Ajanhallinta

Jäävätkö asiat aina viime tinkaan? Unohtuvatko tärkeät tapaamiset? Tuntuuko että kurssiin varattu aika ei riitä tehtävien suorittamiseen? Aikatauluttaminen, tekemisen suunnittelu ja kalenterointi voivat vaikuttaa työläille ja vähäpätöisille toimille, mutta itse asiassa ne säästävät sinulta paljon aikaa. Opi ajan herraksi!

23.10. Kokeiden koettelemukset – kuinka onnistut koevastauksissa

Hyvä koevastaus vaatii muutakin, kuin edellisen illan hätäisen pänttäämisen. Pureudumme siihen, kuinka voi selättää koekammon ja tyhjän paperin syndrooman.

6.11. Motivaatio hukassa

Kasvaako nurkassasi kasa lukemattomia kirjoja? Onko kirjaston lainauslistasi pitempi, kuin nälkävuosi? Myös motivaatiota voi opiskella ja harjoittaa. Tule oppimaan, kuinka voit herätellä sisäistä motivaatiotasi ja saada se jatkumaan koko työrupeaman loppuun asti.

20.11. Kirjoittamisen kiemurat

Kynä ja paperi eivät ole ainoita oppimisen apuvälineitä. Tarjolla on erilaisia apuvälineitä kirjoittamiseen. Tutustumme myös yleisimpiin kirjoittamisen solmukohtiin ja ratkomme ne.

Osoitteet

  • Joensuun seudun erilaiset oppijat ry

    Yliopistokatu 2, Joensuu, Suomi

Toiminta-alue

Alue
Pohjois-Karjala

Kunta
Joensuu

Joensuun seudun erilaiset oppijat ry

Yliopistokatu 2, Joensuu, Suomi

Teemat

hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen, opinnot, tiede, kasvatus ja sivistys, sosiaali ja terveys

Avainsanat

oppiminen, opiskelu, vertaistuki

Kohderyhmä

opiskelijat

Ikäryhmä

nuoret aikuiset (18-29 v.), aikuiset (30-62 v.)

Lisätiedot

Satu Niiranen, satu.niiranen(a)lukijose.fi, p. 044 282 0034

Hinta

Tapahtuma on maksuton

Tilan saavutettavuus

  • Tilaan pääsee pyörätuolilla

Ilmoittautumistiedot

https://www.lukijose.fi/toiminta/kurssit/