Pohjois-Karjalan syöpäyhdistyksen verkkovertaistukiryhmät

01.01.2020 - 31.12.2020 / Vertaisryhmä / Pohjois-Karjalan Syöpäyhdistys ry

Toimintaa järjestetään

Pohjois-Karjalan Syöpäyhdistys järjestää koronaepidemian aikana verkkovertaistukiryhmiä ja välittää tukihenkilöitä syöpään sairastuneille ja heidän läheisilleen.

Vertaistukihenkilöt ovat vapaaehtoisia, koulutettuja henkilöitä, joilla on joko omakohtainen kokemus syöpäsairaudesta tai heidän läheisellään on ollut syöpä. Nämä vapaaehtoiset haluavat auttaa muita omien kokemustensa ja tietojensa pohjalta. Vertaistukihenkilöt vierailevat pyynnöstä syöpään sairastuneen potilaan ja/tai hänen läheisensä luona sairaalassa tai kotona Huom* poikkeusolosuhteiden aikana ei toteuteta kasvokkain tapaamisia vaan keskustelut voivat tapahtua tällä hetkellä ainoastaan puhelimitse. Aina ei ole mahdollista saada tukihenkilöä, joka on sairastanut juuri saman sairauden tuen tarvitsijan kanssa. Yleensä kuitenkin sairastuminen syöpään on kokemuksena hyvin samanlainen, sairastipa mitä syöpää hyvänsä. Tukihenkilöitä sitoo vaitiolovelvollisuus. Tukihenkilövälitys tapahtuu Pohjois-Karjalan Syöpäyhdistyksen kautta.

 

Yhdistyksemme verkkovertaistukiryhmät:

 

Minä, syöpä ja työ teemasarja

5.5.klo 17-19 Verkkovertaistukiryhmä: Teemana: Kuntoutus -tarvitsenko-saanko? Sopeutumisvalmennuskurssit – ammatillinen kuntoutus. Mitä niitä nyt onkaan? Etsitään jokaiselle parhain kuntoutumisen vaihtoehto. Koska emme voi kahvitella kasvokkain, niin järjestämme tapaamisen verkkovälitteisesti. Tapaamisen välineenä käytetään Microsoft Teamsia. Osallistuaksesi tarvitset joko älypuhelimen, tabletin tai tietokoneen, jossa on kamera ja mikrofoni. Etäryhmään otetaan mukaan enintään 10 osallistujaa, jotta vertaistuki ja keskustelu onnistuu parhaalla mahdollisella tavalla. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittaudu mukaan 5.5. klo 12.00 mennessä sähköpostitse osoitteeseen marketta.komulainen@pohjois-karjalansyopayhdistys.fi tai 050 567 9264.
Ilmoittautumisen yhteydessä saat ohjeet Teamsiin ja verkkovertiastukiryhmään liittyen, sekä lähetämme sinulle sähköpostiin linkin, jonka kautta osallistuminen tapahtuu. Tule rohkeasti mukaan 🙂

 

Fuck Cancer -kahvit

14.4. klo 17-19 Verkkovertaistukiryhmä. Koska emme voi kahvitella kasvokkain, niin järjestämme tapaamisen verkkovälitteisesti. Tapaamisen välineenä käytetään Microsoft Teamsia. Osallistuaksesi tarvitset joko älypuhelimen, tabletin tai tietokoneen, jossa on kamera ja mikrofoni. Ryhmään otetaan mukaan enintään 10 osallistujaa, jotta vertaistuki ja keskustelu onnistuu parhaalla mahdollisella tavalla. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittaudu mukaan ti 14.4. klo 12.00 mennessä sähköpostitse osoitteeseen minna.kaartinen@pohjois-karjalansyopayhdistys.fi tai 050 5151 288
Ilmoittautumisen yhteydessä saat ohjeet Teamsiin ja verkkovertaistukiryhmään liittyen, sekä lähetämme sinulle sähköpostiin linkin, jonka kautta osallistuminen tapahtuu. Tule rohkeasti mukaan 🙂

Fuck Cancer -kahvit etänä: 14.4., 12.5., 9.6.

 

Avanneleikattujen ryhmä

Ryhmä on tarkoitettu kaikille avanneleikatuille. Ryhmä on avoin ryhmä ja mukaan saa tulla silloin, kun itselle parhaiten sopii. Kokoontumisissa on tarkoituksena antaa tietoja avanteen hoitoon liittyvissä asioissa ja antaa mahdollisuus vertaistukeen sekä keskusteluun toisten avanneleikattujen kanssa.

 

Tietotuntinen

Tietotuntinen on tarkoitettu hiljattain syöpään sairastuneille ja heidän läheisilleen. Tapaamisissa annetaan ensitietoa hoitopolun eri vaiheisiin sekä käsitellään sairauteen ja sen hoitoon liittyviä teemoja. Tavoitteena on tukea osallistujia sopeutumaan sairauden aiheuttamiin muutoksiin.

6.5. Verkkovertaistukiryhmä klo 17-19. Teemana: Uni, lepo ja palautuminen ovat hyvinvoinnin elinehto. Pohdimme yhdessä vinkkejä parempaan uneen ja unen itsehoitoon. Tapaamisen välineenä käytetään Microsoft Teamsia. Osallistuaksesi tarvitset joko älypuhelimen, tabletin tai tietokoneen, jossa on kamera ja mikrofoni. Etäryhmään otetaan mukaan max. 12 osallistujaa, jotta vertaistuki ja keskustelu onnistuu parhaalla mahdollisella tavalla. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittaudu mukaan ti 6.5. klo 12 mennessä sähköpostitse osoitteeseen marketta.komulainen@pohjois-karjalansyopayhdistys.fi

 

Vertaistukiryhmä Varavoimaa

Ryhmä on tarkoitettu kaikille pitkäaikaista ja uusiutunutta syöpää sairastaville. Ryhmäkokoontumisten tarkoituksena on tuoda iloa ja virkistystä arkeen.  Lisätietoja ryhmästä antaa ryhmän ohjaaja Salla-Maaria Martikainen p. 050 362 2915.

23.4. klo 13-15 Verkkovertaisvertaistukiryhmä. Koska emme voi kahvitella kasvokkain, niin järjestämme tapaamisen verkkovälitteisesti. Tapaamisen välineenä käytetään Microsoft Teamsia. Osallistuaksesi tarvitset joko älypuhelimen, tabletin tai tietokoneen, jossa on kamera ja mikrofoni. Ryhmään otetaan mukaan enintään 10 osallistujaa, jotta vertaistuki ja keskustelu onnistuu parhaalla mahdollisella tavalla. Ilmoittaudu mukaan ke 22.4. klo 11 mennessä sähköpostitse osoitteeseen salla-maaria.martikainen@pohjois-karjalansyopayhdistys.fi tai p. 050362 2915. Ilmoittautumisen yhteydessä saat ohjeet Teamsiin ja verkkovertaistukiryhmään liittyen, sekä lähetämme sinulle sähköpostiin linkin, jonka kautta osallistuminen tapahtuu. Tule rohkeasti mukaan 🙂.

 

Vertaistukiryhmät syöpään sairastuneiden läheisille

Tapaamisten tarkoituksena on mahdollistaa syöpään sairastuneiden läheisiä kohtaamaan muita saman kaltaisessa tilanteessa olevia ja jakamaan ajatuksia sekä kokemuksia. Koska emme voi nyt kahvitella kasvokkain, niin järjestämme tapaamisen verkkovälitteisesti. Tapaamisen välineenä käytetään Microsoft Teamsia. Osallistuaksesi tarvitset joko älypuhelimen, tabletin tai tietokoneen, jossa on kamera ja mikrofoni. Mukaan otetaan enintään 10 osallistujaa, jotta vertaistuki ja keskustelu onnistuu parhaalla mahdollisella tavalla.

Näihin ryhmiin ilmoittautuminen sähköpostitse osoitteeseen salla-maaria.martikainen@pohjois-karjalansyopayhdistys.fi tai p. 050362 2915. Ilmoittautumisen yhteydessä saat ohjeet Teamsiin ja verkkovertaistukiryhmään liittyen, sekä lähetämme sinulle sähköpostiin linkin, jonka kautta osallistuminen tapahtuu.
Tule rohkeasti mukaan 🙂

ti 21.4. klo 13-15 Verkkovertaistukiryhmä  parantumatonta syöpää sairastavien läheisille.  Ilmoittaudu mukaan ma 20.4. klo 11 mennessä. 

28.4. klo 13-15 Verkkovertaistukiryhmä hiljattain syöpään sairastuneiden läheisille. Ilmoittaudu mukaan ma 27.4. klo 11 mennessä

 

Verkkovertaistapaamiset

Verkkovertaistapaamiset on tarkoitettu syöpään sairastuneille. Tapaamisissa on mahdollisuus keskustella etänä toisten samankaltaisessa elämäntilanteessa olevien kanssa esim. sairauteen ja hoitoihin liittyvistä asioista, arjen haasteista ja iloista sekä kuulla toisten kokemuksista. Vertaisten verkkotapaaminen auttaa huomaamaan, ettei ole sairautensa kanssa yksin. Tapaamisia ei ohjaa ammattihenkilö, vaan ne pidetään pääsääntöisesti vertaisten kesken, mukana on yhdistyksen koulutettu vapaaehtoinen vertaistukiryhmän ohjaaja.

Syöpään sairastuneille naisille

21.4. Verkkovertaistukiryhmä klo 13-15. Koska emme pääse kasvokkain kohtaamaan, niin järjestämme ryhmän tapaamisen verkkovälitteisesti. Tapaamisen välineenä käytetään Microsoft Teamsia. Osallistuaksesi tarvitset joko älypuhelimen, tabletin tai tietokoneen, jossa on kamera ja mikrofoni. Mukaan otetaan max. 12 osallistujaa, jotta vertaistuki ja keskustelu onnistuu parhaalla mahdollisella tavalla. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittaudu mukaan ma 20.4. klo 15 mennessä sähköpostitse osoitteeseen marjo.pylkas@pohjois-karjalansyopayhdistys.fi tai puh. 050-5297877.
Annamme ilmoittautumisen yhteydessä ohjeet Teamsiin ja verkkovertaistukiryhmään liittyen, sekä lähetämme sinulle sähköpostiin linkin, jonka kautta osallistuminen tapahtuu. Tule rohkeasti mukaan 🙂

Gynekologista syöpää sairastaville naisille

13.5. Verkkovertaistukiryhmä klo 13-15.Koska emme pääse kasvokkain kohtaamaan, niin järjestämme ryhmän tapaamisen verkkovälitteisesti. Tapaamisen välineenä käytetään Microsoft Teamsia. Osallistuaksesi tarvitset joko älypuhelimen, tabletin tai tietokoneen, jossa on kamera ja mikrofoni. Mukaan otetaan max. 12 osallistujaa, jotta vertaistuki ja keskustelu onnistuu parhaalla mahdollisella tavalla. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittaudu mukaan ti 12.5. klo 11.00 mennessä sähköpostitse osoitteeseen marjo.pylkas@pohjois-karjalansyopayhdistys.fi tai puh. 050-5297877.
Annamme ilmoittautumisen yhteydessä ohjeet Teamsiin ja verkkovertaistukiryhmään liittyen, sekä lähetämme sinulle sähköpostiin linkin, jonka kautta osallistuminen tapahtuu. Tule rohkeasti mukaan 🙂

Syöpään sairastuneille miehille

12.5. Verkkovertaistukiryhmä klo 13-15.Koska emme pääse kasvokkain kohtaamaan, niin järjestämme ryhmän tapaamisen verkkovälitteisesti. Tapaamisen välineenä käytetään Microsoft Teamsia. Osallistuaksesi tarvitset joko älypuhelimen, tabletin tai tietokoneen, jossa on kamera ja mikrofoni. Mukaan otetaan max. 12 osallistujaa, jotta vertaistuki ja keskustelu onnistuu parhaalla mahdollisella tavalla. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittaudu mukaan ti 11.5.. klo 11.00 mennessä sähköpostitse osoitteeseen marjo.pylkas@pohjois-karjalansyopayhdistys.fi tai puh. 050-5297877.

 

 

Maakunnan alueella toimii paikallisosastoja, jotka järjestävät myös vertaistukiryhmiä koulutettujen vapaaehtoisten vertaistukiryhmäohjaajien ohjaamana.

Yhdistys tiedottaa tapahtumistaan keväisin ja syksyisin:

 

 

Osoitteet

  • Pohjois-Karjalan Syöpäyhdistys ry

    Malmikatu 5B, 2.krs 80100 JOENSUU

Toiminta-alue

Alue
Pohjois-Karjala

Kunta
Joensuu, Kontiolahti, Liperi, Lieksa, Nurmes, Outokumpu, Juuka, Kitee, Tohmajärvi

Pohjois-Karjalan Syöpäyhdistys ry

Malmikatu 5B, 2.krs 80100 JOENSUU

Teemat

sairastaminen

Avainsanat

vertaistuki, vertaisryhmät, syöpä

Kohderyhmä

potilaat

Ikäryhmä

kaikenikäiset