Pohjois-Karjalan syöpäyhdistyksen vertaistukiryhmät

01.01.2020 - 31.12.2021 / Vertaisryhmä / Pohjois-Karjalan Syöpäyhdistys ry

Toimintaa järjestetään

Pohjois-Karjalan Syöpäyhdistys järjestää koronaepidemian aikana verkkovertaistukiryhmiä ja välittää tukihenkilöitä syöpään sairastuneille ja heidän läheisilleen.

Vertaistukihenkilöt ovat vapaaehtoisia, koulutettuja henkilöitä, joilla on joko omakohtainen kokemus syöpäsairaudesta tai heidän läheisellään on ollut syöpä. Nämä vapaaehtoiset haluavat auttaa muita omien kokemustensa ja tietojensa pohjalta. Vertaistukihenkilöt vierailevat pyynnöstä syöpään sairastuneen potilaan ja/tai hänen läheisensä luona sairaalassa tai kotona. Huom* koronaepidemian aikana ei toteuteta kasvokkain tapaamisia vaan keskustelut voivat tapahtua tällä hetkellä ainoastaan puhelimitse ja viedeovälitteisesti. Aina ei ole mahdollista saada tukihenkilöä, joka on sairastanut juuri saman sairauden tuen tarvitsijan kanssa. Yleensä kuitenkin sairastuminen syöpään on kokemuksena hyvin samanlainen, sairastipa mitä syöpää hyvänsä. Tukihenkilöitä sitoo vaitiolovelvollisuus. Tukihenkilövälitys tapahtuu Pohjois-Karjalan Syöpäyhdistyksen kautta.

https://www.pohjois-karjalansyopayhdistys.fi/kurssit-ja-ryhmat/vertaistukiryhmat-tapaamiset-2/

Yhdistyksemme vertaistukiryhmät diagnoosin ja hoitojen vaiheessa:
Hoitopolulla kohdataan UUSI RYHMÄ

Ryhmä on tarkoitettu hiljattain syöpään sairastuneille ja heidän läheisilleen. Tapaamisissa annetaan ensitietoa hoitopolun eri vaiheisiin sekä käsitellään sairauteen ja sen hoitoon liittyviä teemoja. Tavoitteena on tukea osallistujia sopeutumaan sairauden aiheuttamiin muutoksiin. Ryhmään voi osallistua myös etäyhteyden välityksellä, Teams-alustalla videopuheluna.
Lisätietoja ja ilmoittautuminen ryhmään yhdistyksen toimistolle p. 013 227 600.

Kokoontuu ma 13-15 25.1./ 8.2./ 22.2./ 8.3./ 22.3./ 6.4./ 19.4./ 3.5.

 

Fuck Cancer -kahvit

Fuck Cancer -kahvit on tarkoitettu syövän sairastaneille ja syöpää sairastaville 18-40-v. nuorille aikuisille. Kahvittelemme verkkovälitteisesti. Tapaamisen välineenä käytetään Microsoft Teamsia. Osallistuaksesi tarvitset joko älypuhelimen, tabletin tai tietokoneen, jossa on kamera ja mikrofoni. Ryhmään otetaan mukaan enintään 10 osallistujaa, jotta vertaistuki ja keskustelu onnistuu parhaalla mahdollisella tavalla. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittatuminen sähköpostitse osoitteeseen minna.kaartinen@pohjois-karjalansyopayhdistys.fi tai 050 5151 288.


Ilmoittautumisen yhteydessä saat ohjeet Teamsiin ja verkkovertaistukiryhmään liittyen, sekä lähetämme sinulle sähköpostiin linkin, jonka kautta osallistuminen tapahtuu. Tule rohkeasti mukaan 🙂

Kokoontuu ti klo 17-19 16.2./16.3./13.4./11.5./15.6.

 

Avanneleikattujen ryhmä

Ryhmä on tarkoitettu kaikille avanneleikatuille. Ryhmä on avoin ryhmä ja mukaan saa tulla silloin, kun itselle parhaiten sopii. Kokoontumisissa on tarkoituksena antaa tietoja avanteen hoitoon liittyvissä asioissa ja antaa mahdollisuus vertaistukeen sekä keskusteluun toisten avanneleikattujen kanssa.

Kokoontuu ke klo 17-19 3.3./ 7.4./ 12.5.

 

Yhdistyksemme vertaistukiryhmät hoitojen päättymisen ja seurannan vaiheessa:

Mielenmaalausta -ryhmä

Ryhmässä työskennellään luovilla menetelmillä, teemoina ovat mm. tunteet, minäkuva, voimavarat ja tulevaisuus. Ohjaajana toimii Marja Rikala.
Ryhmä on tarkoitettu syövän sairastaneille, joiden sairastumisesta on kulunut vähintään puoli vuotta ja joiden syöpähoidot ovat jo loppuneet. Ilmoittautuminen 2.3. mennessä toimistolle 103 227 600.

Kokoontuu klo 17-19 16.3./ 23.3./ 30.3./ 6.4./ 13.4./ 20.4.

 

Yhdistyksemme vertaistukiryhmät jos syöpä ei parane:

Minun tarinani UUSI RYHMÄ

Ryhmä on tarkoitettu parantumatonta syöpää sairastaville. Ryhmäkokoontumisten tarkoituksena on tuoda iloa ja virkistystä arkeen. Aiheina kevään aikana: käteni kertovat, sieluni sävelet, kosketuksen voima, makumuistoni, minun metsäni. Ryhmä kokoontuu tiistaisin klo 13-15. Lisätietoja ryhmästä antaa ryhmän ohjaaja Salla-Maaria Martikainen p. 050 362 2915. Ryhmään voi osallistua myös etäyhteyden välityksellä, Teams-alustalla videopuheluna. Ilmoittautuminen ryhmään yhdistyksen toimistolle p. 013 227 600.

Kokoontuu ti klo 13-15 9.3./30.3./ 20.4./ 11.5./ 1.6.

 

Ryhmä läheisensä menettäneille

Ryhmä sinulle, jonka läheinen on menehtynyt syöpäsairauteen. Ryhmän tarkoituksena on auttaa ja tukea menetyksen läpikäymisessä keskustelujen ja toiminnallisten menetelmien sekä vertaistuen avulla. Iltojen teemoina mm. tutustuminen toisiin ryhmäläisiin, muistelu, omat voimavarat, unelmat ja haaveet. Suljettuun ryhmään mahtuu mukaan 8 osallistujaa. Läheisen menetyksestä tulisi olla vähintään n. 3 kuukautta.

Ilmoittautumiset 15.3. mennessä p. 013 227 600. Lisätietoja ryhmästä Salla-Maaria Martikainen p. 050 362 3915 salla-maaria.martikainen@pohjois-karjalansyopayhdistys.fi

Kokoontuu to klo 17-19 25.3./ 8.4./ 22.4./ 6.5.7 20.5.

 

Vertaistapaamiset

Vertaistapaamiset on tarkoitettu syöpään sairastuneille. Tapaamisissa on mahdollisuus keskustella etänä toisten samankaltaisessa elämäntilanteessa olevien kanssa esim. sairauteen ja hoitoihin liittyvistä asioista, arjen haasteista ja iloista sekä kuulla toisten kokemuksista. Vertaisten verkkotapaaminen auttaa huomaamaan, ettei ole sairautensa kanssa yksin. Tapaamisia ei ohjaa ammattihenkilö, vaan ne pidetään pääsääntöisesti vertaisten kesken, mukana on yhdistyksen koulutettu vapaaehtoinen vertaistukiryhmän ohjaaja.

Syöpään sairastuneille naisille

Gynekologista syöpää sairastaville naisille

Syöpään sairastuneille miehille

 

Liikuntaryhmät

Liikunta tuottaa iloa ja nautintoa, varsinkin kun voit tehdä sitä ryhmässä ja vertaisten kesken. Tule rohkeasti mukaan!

Liikunnan harrastamisella on merkittäviä välillisiä hyötyjä. Se kehittää ja ylläpitää fyysistä, henkistä ja sosiaalista terveyttä. Liikunnalla on myös ennaltaehkäisevä, hoitava ja kuntouttava vaikutus.

Huomioimme koronavirustilanteen vaatimat turvallisuustoimet toiminnassamme. Noudatamme koronavirusepidemiasta johtuvia tehostettuja hygieniaohjeita, riskiryhmäsuosituksia ja turvaetäisyyksiä. Tutustu oheiseen ohjeeseen, niin näet, miten voit ilmoittautua ja osallistua kasvokkaiseen ryhmä- ja kurssitoimintaamme syksyllä 2020: ohjeet kasvokkaiseen ryhmä- ja kurssitoimintaan osallistumisesta

Seuraamme tilannetta ja teemme tarvittaessa muutoksia ohjeistuksiin.

https://www.pohjois-karjalansyopayhdistys.fi/kurssit-ja-ryhmat/liikuntaryhmat/

Joogaryhmä

Ryhmä on tarkoitettu yhdistyksen jäsenille ja se kokoontuu keskiviikkoisin 17.2.-5.5.2021 klo 14.30-16.00 Vesikon aerobic-salilla, Uimarintie 1, Joensuu. Maksu 5€/kerta. Maksu peritään kauden päätyttyä käyntikertojen mukaan tilisiirrolla. Ohjaajana Tuula Manninen.

Tanssi- ja liiketerapia UUSI RYHMÄ

Tanssi-liiketerapiassa tarkastellaan itseä ja elämäntilannetta kehon, tanssin ja liikkeen kokemusten kautta. Syöpäyhdistyksen tanssi-liiketerapia on ryhmäterapiaa ja se soveltuu kaikille ikäryhmille eikä osallistuminen vaadi erityisiä tanssillisia tai liikunnallisia ennakkovalmiuksia.

Tanssi-liiketerapian työskentelyalueita ovat mm. kehollisuuden hahmottaminen ja hyväksyminen, kehon ja mielen yhteyden vahvistaminen, itsetuntemuksen ja minäkuvan selkiyttäminen sekä vuorovaikutuksen ja kommunikaation tutkiminen ja syventäminen.

Ryhmä kohdennetaan syöpään sairastuneille, joilla sairastumisesta on vähintään puoli vuotta ja enintään 2 vuotta. Ryhmään otetaan 6-8 osallistujaa ja osallistujat haastatellaan viikolla 8.

Ohjaajana toimii psykologi ja tanssi – ja liiketerapeutti Anni Rantanen

Ryhmä kokoontuu  10 kertaa kevään aikana 20.3.- 29.5. (1.5. ei ole ryhmää) lauantaisin klo 12-13.30 Joensuun Tanssiopiston isossa salissa, os. Jukolankatu 18 A, 80160 Joensuu

Lisätietoa antaa syöpäyhdistyksen neuvontahoitaja Marketta Komulainen, 050 567 9264 tai sähköpostilla marketta.komulainen@pohjois-karjalansyopayhdistys.fi

 

Ilo liikuttaa-ryhmä UUSI RYHMÄ

Tavoitteena kokonaisvaltainen hyvinvoinnin, terveyden ja kunnon parantaminen.
Ryhmässä voit oppia ja saada lisää oma-aloitteisuutta iloisten oivallusten sekä monipuolisten liikuntaharjoitusten kautta.
Kokoonnumme syöpäyhdistyksen toimiston sisäänkäynnin edessä ulkona ja liikumme lähialueella. Henkilökuntamme osallistuu myös mukaan!

Tapaamisille mukaan säänmukainen varustus sekä juomapullo! Pakkasraja -15 astetta.
Lisätiedot ja ilmoittautumiset p 013 227 600 tai heini.martikainen@pohjois-karjalansyopayhdistys.fi

Joka toinen perjantai klo 15-15.45. 12.2.-18.6. välisenä aikana.

 

Maakunnan alueella toimii paikallisosastoja, jotka järjestävät myös vertaistukiryhmiä koulutettujen vapaaehtoisten vertaistukiryhmäohjaajien ohjaamana.

Yhdistys tiedottaa tapahtumistaan keväisin ja syksyisin:

 

 

Osoitteet

  • Pohjois-Karjalan Syöpäyhdistys ry

    Malmikatu 5B, 2.krs 80100 JOENSUU

Toiminta-alue

Alue
Pohjois-Karjala

Kunta
Joensuu, Kontiolahti, Liperi, Lieksa, Nurmes, Outokumpu, Juuka, Kitee, Tohmajärvi

Pohjois-Karjalan Syöpäyhdistys ry

Malmikatu 5B, 2.krs 80100 JOENSUU

Teemat

sairastaminen

Asiasanat

vertaistuki, vertaisryhmät, syöpä

Kohderyhmä

potilaat

Ikäryhmä

kaikenikäiset