Pohjois-Karjalan Syöpäyhdistyksen vertaistukiryhmät

01.01.2020 - 31.12.2023 / Vertaisryhmä / Pohjois-Karjalan Syöpäyhdistys ry

Toimintaa järjestetään

Pohjois-Karjalan Syöpäyhdistys järjestää vertaistukiryhmiä ja välittää tukihenkilöitä syöpään sairastuneille ja heidän läheisilleen.

Vertaistukihenkilöt ovat vapaaehtoisia, koulutettuja henkilöitä, joilla on joko omakohtainen kokemus syöpäsairaudesta tai heidän läheisellään on ollut syöpä. Nämä vapaaehtoiset haluavat auttaa muita omien kokemustensa ja tietojensa pohjalta. Vertaistukihenkilöt vierailevat pyynnöstä syöpään sairastuneen potilaan ja/tai hänen läheisensä luona sairaalassa tai kotona.  Aina ei ole mahdollista saada tukihenkilöä, joka on sairastanut juuri saman sairauden tuen tarvitsijan kanssa. Yleensä kuitenkin sairastuminen syöpään on kokemuksena hyvin samanlainen, sairastipa mitä syöpää hyvänsä. Tukihenkilöitä sitoo vaitiolovelvollisuus. Tukihenkilövälitys tapahtuu Pohjois-Karjalan Syöpäyhdistyksen kautta.

Vertaistukitoiminnan tavoitteena on syöpään sairastuneen ja hänen läheistensä selviytymisen ja voimavarojen tukeminen silloin kun syöpä on osa arkea. Parhaimmillaan vertaistuki tukee sairastunutta ja läheistä käsittelemään sairastumista, omaa suhtautumista siihen sekä auttaa sopeutumaan tilanteeseen ja/tai tuo iloa ja virkistystä.

Löydät lisätietoa Pohjois-Karjalan Syöpäyhdistyksen järjestämistä vertaistukiryhmistä ja niiden kokoontumisista kotisivultamme https://www.pohjois-karjalansyopayhdistys.fi/kurssit-ja-ryhmat/vertaistukiryhmat-tapaamiset-2/

Yhdistys tiedottaa tapahtumistaan:

  • Keväisin ja syksyisin ilmestyvässä palveluesitteessä
  • Karjalaisen järjestöpalstalla
  • Maakunnan paikallislehdissä sekä
  • Yhdistyksen kotisivuilla www.pohjois-karjalansyopayhdistys.fi ja Facebook-sivuilla.
  • Lisätietoja voi kysyä myös yhdistyksen toimistolta p. 013 227 600.

 

 

Osoitteet

  • Pohjois-Karjalan Syöpäyhdistys ry

    Malmikatu 5B, 2.krs 80100 JOENSUU

Toiminta-alue

Alue
Pohjois-Karjala

Kunta
Joensuu, Kontiolahti, Liperi, Lieksa, Nurmes, Outokumpu, Juuka, Kitee, Tohmajärvi

Pohjois-Karjalan Syöpäyhdistys ry

Malmikatu 5B, 2.krs 80100 JOENSUU

Teemat

sairastaminen

Asiasanat

vertaistuki, vertaisryhmät, syöpä

Kohderyhmä

potilaat

Ikäryhmä

kaikenikäiset