Pohjois-Karjalan Muisti ry:n vertaisryhmät

15.01.2018 - 31.12.2019 / Vertaisryhmä, Yksilöllinen tuki / Pohjois-Karjalan Muisti ry

Toimintaa järjestetään

Muistiluotsi

Muistiluotsin tehtävänä on varmistaa maakunnassaan, että muistisairaat ja heidän perheensä saavat riittävästi tietoa muistisairauksista, ohjausta ja neuvontaa näihin liittyvistä palvelu- ja tukimuodoista ja mahdollisuuden osallistua heille tarkoitettuihin, arkea helpottaviin toimintoihin. Muistiluotsit toimivat maakunnassaan sen puolesta, että muistisairaalla ja hänen perheellään

olisi mahdollisuus vaikuttaa ja osallistua täysvaltaisena jäsenenä omassa toimintaympäristössään.  Muistiluotsitoiminta on avointa kaikille kohderyhmään kuuluville eikä edellytä yhdistyksen jäsenyyttä. Kuntarajat eivät ole este osallistumiselle.

Muistisairautta sairastava itse, muistisairautta sairastavan läheinen tai molemmat yhdessä voivat olla yhteydessä meihin. Toimintakalenteri löytyy kotisivuilta, jäsenkirjeestä sekä kuntien muistihoitajilta. Ota rohkeasti yhteyttä!

Kuntoutumista tukevia, ohjattuja vertaisryhmiä kokoontuu lähes kaikkien kuntien alueella, ja ryhmiä lisätään tarpeen mukaan. Erilaisia ryhmiä on mm. eri-ikäisille, miehille ja naisille, pariskunnille, äskettäin sairastuneille ja heidän läheisilleen Starttikurssit, Ystäväpiirinä, omaisten ryhminä. Maakunnan ryhmiin voi tulla ilmoittautumattakin. Joensuussa itselle parhaiten sopivan ryhmän löytää ottamalla yhteyttä Muistiluotsin työntekijöihin. Starttikursseille ilmoittaudutaan. Kaikista ryhmistä ja toiminnasta voi kysellä Muistiluotsin työntekijöiltä.

Muistiluotsin työntekijöiden kanssa toimii vapaaehtoistyötä tekeviä ihmisiä. Omaismentoritoimintaan annetaan valmennus. Tästä tietoja näkee myös yhdistyksen kotisivuilta. Vapaaehtoistyötä tekeville on työnohjaus- ja vertaistukipäiviä.

 

Lisätietoa vertaisryhmistä ja -toiminnasta:

Nettisivut: www.pkmuistiry.fi

Pohjois-Karjalan Muisti ry Facebookissa

Osoitteet

  • Pohjois-Karjalan Muisti ry

    Siltakatu 20, Joensuu, Suomi

Toiminta-alue

Alue
Pohjois-Karjala

Kunta
Ilomantsi, Joensuu, Liperi, Outokumpu, Polvijärvi, Kontiolahti, Lieksa, Nurmes, Kitee, Juuka

Pohjois-Karjalan Muisti ry

Siltakatu 20, Joensuu, Suomi

Teemat

ikääntyminen ja veteraanitoiminta, sairastaminen

Avainsanat

vertaistuki, muistiluotsi, muistisairaudet

Kohderyhmä

läheiset ja omaiset, potilaat

Ikäryhmä

nuoret aikuiset (18-29 v.), aikuiset (30-62 v.), ikäihmiset (63-79 v.)

Lisätiedot

Joensuun ympäristökuntien vertaisryhmistä saat tietoa myös alueen muistihoitajalta.

Linkkejä

Pohjois-Karjalan Muisti ry

Hinta

Tapahtuma on maksuton