Nuorten palvelukeskuksen toimintaa

01.01.2017 - 30.06.2018 / Harrasteryhmä, Muu ryhmämuotoinen tuki, Yksilöllinen tuki

Toimintaa järjestetään

Nuorten palvelukeskus on tarkoitettu 13–29 -vuotiaille joensuulaisille nuorille ja heidän perheilleen, jotka tarvitsevat tukea elämänhallinnassa ja arjen sujumisessa, ihmissuhdeasioissa ja vuorovaikutuksessa tai sopivien ja tarpeenmukaisten palvelujen löytymisessä.

Palvelukeskus tukee nuoria ja vanhempia myös kasvuun ja kehitykseen, koulunkäyntiin, opiskeluun, työhön sekä vapaa-aikaan liittyvissä haasteissa, päihde- ja riippuvuusasioissa, mielenterveydellisissä asioissa sekä kuntoutus- ja terapiatarpeen arvioinnissa ja toimii myös työparipankkina ammattilaisille.

 

Ensimmäinen kerros tarjoaa nuorille avoimia matalan kynnyksen toimintamahdollisuuksia kuten Nuorisoverstaan työpajatoimintaa, kahvila – jossa tarjolla ohjausta ja neuvontaa ja ryhmätoimintaa, erilaisia infotilaisuuksia.

Ensimmäisestä kerroksesta löytyy myös Whisperin kulma, jossa pienryhmätoimintaa, harrastepankki ja nuorisovaltuusto.

 

Toisessa kerroksessa on nuoren elämää huomioivia neuvonta-, ohjaus-, ja tukipalveluja esim. opiskeluun, työhön, arkeen, raha-asioihin, elämänhallintaan, mielenterveys- ja päihdeasioihin liittyen. Siellä on työllisyyspalveluiden koordinointia, alle 18- vuotiaille psyko-sosiaalisia palveluita. Alle 29- vuotiaille etsivää nuorisotyötä, uraohjausta ja työnhakutuutorointia.

 

Nuorten palvelukeskus Torikatu 17, Joensuu.

Työntekijöiden yhteystiedot löytyvät nettisivuilta http://www.joensuu.fi/nuorten-palvelukeskus

Ajankohtaisia tapahtumia voi seurata Facebook sivuilta: www.facebook.com/nuortenpalvelukeskusjoensuu

Teemat

nuoruus

Avainsanat

vertaistuki, vertaistoiminta, neuvonta, nuorten palvelut, harrastustoiminta, nuorisoverstas

Ikäryhmä

nuoret (13-17 v.), nuoret aikuiset (18-29 v.)

Toiminta-alue

Alue
Pohjois-Karjala

Kunta
Joensuu