Joensuun seudun omaishoitajat ja läheiset ry:n toimintaa ja ryhmiä

01.03.2017 - 30.06.2018 / Harrasteryhmä, Vertaisryhmä, Virkistys / Joensuunseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry

Toimintaa järjestetään

Yhdistys on toiminut lähes 20 vuotta jäsenten edunvalvojana. Yhdistys järjestää erilaista vertaisryhmä- ja virkistystoimintaa, teatteri- ja kylpyläretkiä ja maksuttomia jäsentapahtumia omaishoitajille sekä omaishoitoperheille. Tarjolla on erilaisia vapaaehtoistoiminnan paikkoja omaishoitajien tukemiseksi. Yhdistyksen toimialueeseen kuuluu Joensuu ja lähikunnat (Liperi, Outokumpu, Polvijärvi, Kontiolahti ja Ilomantsi).

 

Omaishoitajien keilailuryhmä joka keskiviikko, omavastuu 4€/kerta. Kokoontumispaikka: Viihdekeilahalli Cosmic (Torikatu 31). Yhteyshenkikö: Jorma Pesonen, puh. 050 308 0930.

 

Omaishoitajien omatoiminen kuntosaliryhmä Rantakylässä, joka tiistai. Kokoontumispaikka: Mäntypihan palvelukoti (Rantakylänkatu 13).
Yhteyshenkilö: Anja Räty, puh. 050 326 2292.

 

Enon omaishoitajien kuntosalivuoro joka tiistai.
Kokoontumispaikka: Enon terveysaseman Seniorisali (Enontie 52).
Yhteyshenkilö: Sirpa Romppainen, puh. 044 576 7495.

 

OmaisOiva – toiminta on Omaishoitajat ja Läheiset-liitto ry:n ja paikallisyhdistysten yhteinen toimintamalli, jonka avulla tuetaan omaishoitajien jaksamista ja ehkäistään omaishoitoperheiden syrjäytymistä. Toimintaan ovat tervetulleita kaikenikäiset, erilaisissa omaishoitotilanteissa läheistään hoitavat, virallista omaishoitajuutta tai yhdistyksen jäsenyyttä ei edellytetä.

OmaisOiva -toimintaan kuuluva Ovet – omaishoitajavalmennus (16h) on maksutonta ryhmätoimintaa omaishoitajille. Valmennuksen aikana omaishoitaja saa vertaistukea ja tietoa sosiaalituista ja – palveluista. Ryhmässä on mahdollisuus käsitellä omaishoitotilanteen tuomaa muutosta, saada konkreettista ohjausta hoivatyöstä ja avustamisesta. Virallista omaishoitajuutta, eikä yhdistyksen jäsenyyttä edellytetä. Valmennusryhmiä pidetään eri paikkakunnilla ja niihin on jatkuva haku. Lisätiedot ja haku: http://joensuunseudunomaishoitajat.fi/ovet-valmennus/

OmaisOiva -ryhmät ovat ohjattuja toiminnallisia ja/tai keskustelu mahdollisuuksia tarjoavia vertaistukiryhmiä. Ryhmät on tarkoitettu omaishoitajille ja/tai omaishoitoperheille. Tietoa eri ryhmistä: http://joensuunseudunomaishoitajat.fi/omaisoivaryhmat/

  • ViRe-, Koivupihan- ja Suvituulen liikunnalliset ryhmät (liikutaan ja rentoudutaan)
  • Luovat kädet
  • Lukupiiri
  • Työikäisten omaishoitajien Vertti & Veera -ryhmä
  • Omaishoitajien vertaisryhmät Kontiolahdella, Lehmossa, Viinijärvellä, Outokummussa ja Liperissä VeTuri -ryhmä.
  • Etäomaishoitajille kohdennettuja tilaisuuksia.

OmaisOiva -kahvilat tarjoavat virkistystä, tietoa ja hengähdystauon arjesta ilman sitoutumista pysyvämpään toimintaan eri paikkakunnilla vaihtuvin teemoin.

OmaisOiva -kioskit tarjoavat lyhytkestoisia infoja omaishoitoasioista erilaisissa yleisötilaisuuksissa, terveydenhuollossa järjestettyjen ensitietopäivien yhteydessä sekä hoito- ja hoivapalveluissa. Tulemme pyydettäessä tapahtumaasi kertomaan toiminnastamme ja omaishoitajuudesta!

Ilmoitamme tapahtumista kaksi kertaa vuodessa ilmestyvässä jäsenkirjeessä sekä Karjalan Heilin järjestöpalstalla pääsääntöisesti aina kuukauden ensimmäisenä lauantaina. Polvijärvellä ja Outokummussa järjestettävistä tapahtumista ilmoitetaan Outokummun Seutu -lehden järjestöpalstalla. Toimintakalenteri löytyy myös yhdistyksen kotisivuilta.

 

Lisätietoja: OmaisOiva-toiminnasta: Seija Ollaranta, toiminnanjohtaja, puh. 050 528 3909, seija.ollaranta@jnss-omaishoitajat.fi

 

Vertaisryhmistä ja jäsenasioista: Merja Tanskanen, omaistoiminnanohjaaja, puh. 040 054 4244, merja.tanskanen@jnss-omaishoitajat.fi

Toimisto: Koulukatu 24 B 23, Joensuu (Vessel-keskus)

Nettisivut: http://www.joensuunseudunomaishoitajat.fi

Facebook: https://www.facebook.com/JoensuunseudunOmaishoitajatJaLaheisetRy

Teemat

omaistoiminta

Avainsanat

vertaistuki, vertaisryhmät, omaishoitajat, omaisoiva

Kohderyhmä

läheiset ja omaiset

Ikäryhmä

kaikenikäiset

Toiminta-alue

Alue
Pohjois-Karjala

Kunta
Joensuu, Liperi, Outokumpu, Polvijärvi, Kontiolahti, Ilomantsi