Joensuun seudun omaishoitajat ja läheiset ry:n toimintaa, ryhmiä ja vertaistukea

01.03.2017 - 31.12.2018 / Harrasteryhmä, Vertaisryhmä, Virkistys / Joensuunseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry

Toimintaa järjestetään

Yhdistys toimii jäsentensä edunvalvojana ja järjestää erilaista vertaisryhmä- ja virkistystoimintaa, teatteri- ja kylpyläretkiä ja maksuttomia jäsentapahtumia omaishoitajille sekä omaishoitoperheille. Tarjolla on erilaisia vapaaehtoistoiminnan paikkoja omaishoitajien tukemiseksi. Yhdistyksen toimialueeseen kuuluu Joensuu ja lähikunnat (Liperi, Outokumpu, Polvijärvi, Kontiolahti ja Ilomantsi).

Vuonna 2018 Joensuun Omaishoitajat ja Läheiset ry täyttää 20 vuotta, joten teemme  Juhlavuotta yhdessä.

 

OmaisOiva – toiminta on Omaishoitajat ja Läheiset-liitto ry:n ja paikallisyhdistysten yhteinen toimintamalli, jonka avulla tuetaan omaishoitajien jaksamista ja ehkäistään omaishoitoperheiden syrjäytymistä. Toimintaan ovat tervetulleita kaikenikäiset, erilaisissa omaishoitotilanteissa läheistään hoitavat, virallista omaishoitajuutta tai yhdistyksen jäsenyyttä ei edellytetä.

Vertais-ryhmät ovat ohjattuja toiminnallisia ja/tai keskustelu mahdollisuuksia tarjoavia vertaistukiryhmiä. Ryhmät on tarkoitettu omaishoitajille ja/tai omaishoitoperheille. Tietoa eri ryhmistä: http://joensuunseudunomaishoitajat.fi/omaisoivaryhmat/

  • Jäsentapaamiset
  • Lukupiiri
  • Luovat kädet
  • Ommaishoitajien Olohuone
  • Omaishoitajien kuvailmaisun Ommaismaalarit ryhmät;  Työikäisten Vertti & Veera -ryhmä sekä yli 65 vuotiaiden omaishoitajien ryhmä.
  • Omaishoitajien viikottaiset Liikunnalliset ryhmät; Sauvakävelyryhmä, Keilailuryhmä ja Kuntosaliryhmät
  • Omaishoitajien vertaisryhmät Kontiolahdella, Lehmossa, Viinijärvellä, Outokummussa ja Liperissä VeTuri -ryhmä.
  • Rantakylän Omaishoitoperheiden kerho
  • Etäomaishoitajille kohdennettuja tilaisuuksia.

OmaisOiva -kahvilat tarjoavat virkistystä, tietoa ja hengähdystauon arjesta ilman sitoutumista pysyvämpään toimintaan eri paikkakunnilla vaihtuvin teemoin.

OmaisOiva -kioskit tarjoavat lyhytkestoisia infoja omaishoitoasioista erilaisissa yleisötilaisuuksissa, terveydenhuollossa järjestettyjen ensitietopäivien yhteydessä sekä hoito- ja hoivapalveluissa. Tulemme pyydettäessä tapahtumaasi kertomaan toiminnastamme ja omaishoitajuudesta!

Ilmoitamme tapahtumista kaksi kertaa vuodessa ilmestyvässä jäsenkirjeessä sekä Karjalan Heilin järjestöpalstalla pääsääntöisesti aina kuukauden ensimmäisenä lauantaina. Polvijärvellä ja Outokummussa järjestettävistä tapahtumista ilmoitetaan Outokummun Seutu -lehden järjestöpalstalla. Toimintakalenteri löytyy myös yhdistyksen kotisivuilta.

Lisätietoja: OmaisOiva-toiminnasta: Seija Ollaranta, toiminnanjohtaja, puh. 050 528 3909, seija.ollaranta@jnss-omaishoitajat.fi

 

Vertaisryhmistä ja jäsenasioista: Merja Tanskanen, omaistoiminnanohjaaja, puh. 0400 544 244, merja.tanskanen@jnss-omaishoitajat.fi

Toimisto: Kirkkokatu 16 c 34, 80100 Joensuu

Nettisivut: http://www.joensuunseudunomaishoitajat.fi

Facebook: https://www.facebook.com/JoensuunseudunOmaishoitajatJaLaheisetRy

Teemat

hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen, ikääntyminen ja veteraanitoiminta, omaistoiminta

Avainsanat

vertaistuki, vertaisryhmät, omaishoitajat, omaisoiva

Kohderyhmä

läheiset ja omaiset

Ikäryhmä

kaikenikäiset

Toiminta-alue

Alue
Pohjois-Karjala

Kunta
Joensuu, Liperi, Outokumpu, Polvijärvi, Kontiolahti, Ilomantsi