Itä-Suomen Syli ry:n vertaisryhmät

01.01.2018 - 31.12.2019 / Vertaisryhmä / Itä-Suomen-SYLI ry

Toimintaa järjestetään

Itä-Suomen Syli ry:n vertaistukiryhmässä huomaat, ettet ole syömishäiriön kanssa yksin. Vertaisryhmä tarkoittaa ihmisten vapaaehtoista ja tasavertaista ryhmää. Sen tavoitteena on edistää osallistujiensa hyvinvointia ja tukea toipumista. Samojen ongelmien kanssa kamppailleet ymmärtävät miltä elämä voi tuntua.

Ryhmä ei pyri korvaamaan ammattiapua vaan toimii sen tukena. Ryhmässä keskustellaan omista tuntemuksista ja jokainen saa osallistua keskusteluun kertomalla vain haluamansa asiat.
Keskustelun ohessa saa apua ja tukea muilta samassa tilanteessa olevilta. Tahdomme tarjota mahdollisuuden toipua ja kasvaa turvallisessa, luottamuksellisessa ympäristössä. Tahdomme tukea oivalluksia ja onnistumisia, mutta myös risut ja rämeiköt ovat sallittuja.

Sairastuneiden vertaistukiryhmä yli 18-vuotiaille
Ryhmä on tarkoitettu kaikille, joilla on oma kokemus syömishäiriöön sairastumisesta. Mukaan tuleminen ei edellytä diagnoosia vaan kokemus siitä, että syömiseen ja kehonkuvaan liittyvät ongelmat häiritsevät elämää, riittää. Ryhmä kokoontuu aktiivisesti, tarkemmat tiedot löytyvät nettisivuilta ja Facebookista.

Kaveritoiminta
Kaveritoiminta tarkoittaa syömishäiriöön sairastuneen ja yhdistyksen vapaaehtoistyöntekijän kahdenkeskisiä, vertaistuellisia tapaamisia. Yhdistyksen vapaaehtoistyöntekijä on itse syömishäiriön sairastanut ja siitä toipunut.

Läheisten vertaistuki
Läheisten vertaistukitoiminta on tarkoitettu kaikille, jotka kantavat huolta syömishäiriöön sairastuneista läheisistään ja jotka haluavat keskustella ja vaihtaa kokemuksia samassa tilanteessa olevien ihmisten kanssa. Läheisten SYLI-ryhmä järjestetään yhteistyössä FinFami ry:n kanssa Tukituvalla. Ota yhteyttä ohjaaja Railiin 050-362 6818

Etsimme jatkuvasti uusia vertaistukiohjaajia mukaan toimintaan. Mikäli haluat auttaa syömishäiriön kanssa kamppailevia, älä epäröi ottaa yhteyttä!

Nettisivut: www.syomishairioliitto.fi
Facebook: www.facebook.com/itasuomensyli
Sähköposti: vertaistuki.joensuu@itasuomensyli.fi

Toiminta-alue

Alue
Pohjois-Karjala

Kunta
Joensuu

Teemat

sairastaminen

Avainsanat

vertaisryhmät, syömishäiriö, SYLI, vertaistuki

Kohderyhmä

läheiset ja omaiset, pitkäaikaissairaat, potilaat

Ikäryhmä

kaikenikäiset