Tohmajärvi-Seura ry

Tohmajärvi-Seura ry toimii tohmajärveläisen kulttuurin ja perinteen puolestapuhujana ja säilyttäjänä. Yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa se pyrkii vahvistamaan tohmajärveläistä indentiteettiä ja edistämään pitäjäläisten hyvinvointia.

Seuran toiminnan päätarkoitus on osallistua kotiseudun kaikinpuoliseen kehittämiseen paikalliset erityispiirteet huomioon ottaen ja edistää kotiseudun perinteiden, historian ja nykypäivän tallentamista sekä luonnon ja ympäristön vaalimista.

Seuran tavoitteena on lisätä kotiseututietoutta ja pitää yllä kotiseutuhenkeä ja saada sekä tohmajärveläiset että vierailijat viihtymään Tohmajärvellä.

Vuonna 1955 perustetun Tohmajärvi-Seuran toiminta on painottunut museoiden ylläpitämiseen, mutta seura järjestää myös näyttelyitä ja tapahtumia, tallentaa kirjallista, suullista ja kuvallista perinnettä sekä hoitaa Aconitum-kierrosta ja Kemien luontopolkua.

Seura hallinnoi Tohmajärven museoalueella Nymanin koti- ja apteekkimuseota, Renkitupaa, Nymanin aittaa ja käymälärakennusta.  Omistuksessaan seuralla on museoalueella sijaitsevat Pitäjänmuseo, Maiju Lassilan kotiaitta, pikkuaitta, tuulimylly ja Potsilaksi nimetty navetta. Lisäksi seura omistaa Saarion voimalaitosmuseon.

Seura on Suomen Kotiseutuliiton jäsenjärjestö ja puoluepoliittisesti sitoutumaton. Vakituista henkilöstöä ei ole, vaan toiminnan pyörittäminen nojaa vapaaehtoistyöhön. Hommat hoidetaan pitkälti talkoilla. Nuorille tarjotaan kesätyöpaikkoja museo-oppaina.


Palvelemme kielillä

Suomi

Toimiala

Asukas- kotiseutu-, kylä- ja kaupunginosayhdistykset, Kulttuurialanyhdistykset

Teemat

talkoot, tapahtuma, perinteet, historia, sukuseurat

Avainsanat

kulttuuri ja vapaa-aika, harvinaiset kasvit, kotiseutu

Osoitteet

  • "Käyntiosoite"

    Kirkkotie 14

Yhteystiedot

Kotikunta: Tohmajärvi
Sähköposti:
info@tohmajarviseura.fi
Puhelin: 050 363 6154

Lisätietoa verkossa

Yhdistyksen verkkosivut

Facebook

Toiminta-alue

Alue
Pohjois-Karjala

Kunta
Tohmajärvi

Kaupunginosa / Kylä
Kemie

"Käyntiosoite"

Nuorisotie 2, 82600 Tohmajärvi, Suomi