Taito Pohjois-Karjala ry

Taito Pohjois-Karjala ry:n toiminta-ajatus on käsityön edistäminen ja vahvistaminen elinkeinona, kulttuurina ja taitona. Ydinasiat ovat vuosikymmenten kuluessa säilyneet, mutta toimintatapojen muuttaminen, muokkaaminen ja kehittäminen ovat edelleen tärkeitä. Yhdistyksen tehtävänä on olla linkki menneisyyden ja tulevaisuuden välillä. Yhdistys säilyttää vanhoja työtapoja ja perinteitä sellaisenaan, mutta myös kehittää uutta, vahvaa 2010-luvun käsityöperinnettä sen rinnalla.

Taitokeskukset Ilomantsissa, Joensuussa, Lieksassa ja Tohmajärvellä tarjoavat harrastajille ja ammattilaisille monipuoliset mahdollisuudet kehittää taitojaan ja tutustua käsityöperinteeseen. Palveluihimme kuuluu mm. lyhyt kurssit iltaisin ja viikonloppuisin, kerhot ja pajat sekä mahdollisuus kangaspuilla kudontaan. Taitokeskukset ovat myös hyviä matkailukohteita. Ne heijastavat paikalliskulttuuria ja kertovat oman alueensa taidoista. Taitokeskuksista on saatavilla myös laadukkaita tuotteita ja käsityömateriaaleja.

Taitobussi tarjoaa asiakasläheistä kurssipalvelua Pohjois-Karjalan alueella. Kurssia varten tarvitaan vain viisi osallistujaa ja Taitobussin käsityöneuvoja tulee luoksenne ohjaamaan sen. Kurssipaikaksi sopii kylä- tai seurojentalo tai vaikka oma kotisi. Taitobussin kurssien hinnat ovat samat kuin Taitokeskuksissamme.


Toimiala

Kulttuurialanyhdistykset

Teemat

harrastus ja vapaa-aika, kulttuuri ja taide, käden taidot

Avainsanat

matkailu, kahvila, käsityö, harrastustoiminta

Ikäryhmä

kaikenikäiset

Osoitteet

  • Taitokortteli

    Koskikatu 1, Joensuu, Suomi

Yhteystiedot

Kotikunta: Joensuu
Sähköposti:
toimisto@taitopohjoiskarjala.fi
Puhelin: 013-220140

Lisätietoa verkossa

Yhdistyksen verkkosivut

Facebook
Instagram

Toiminta-alue

Alue
Pohjois-Karjala

Kunta
Ilomantsi, Joensuu, Lieksa, Liperi, Nurmes, Tohmajärvi, Valtimo

Kaupunginosa / Kylä
Joensuu, Joensuu (keskusta)

Taitokortteli

Koskikatu 1, Joensuu, Suomi