Suomen Karva-Kaverit ry

Suomen Karva-Kaverit käyvät vapaaehtoistoimintana ilahduttamassa vanhuksia, kehitysvammaisia, lapsia ja nuoria lastenkodeissa, päiväkodeissa, kouluissa ja erilaisissa tapahtumissa. Suomen Karva-Kaverit ry kehittää myös eläinavusteista vapaaehtoistoimintaa, jossa eläimen avulla tuodaan iloa ja vahvistetaan ihmisen terveyttä ja sosiaalista hyvinvointia, ehkäistään ihmisten hyvinvoinnin ongelmia ja tuetaan ongelmia kohdanneita ihmisiä.

Vierailukäyntejä tekevät Karva-Kaverit ovat testattu toimintaan sopiviksi ja ne tunnistaa oransseista työliiveistä tai ruseteista. Karva-Kavereista löytyy muun muassa koiria, kissoja, kaneja, poneja, aasi ja jopa poro.

Vierailukäynti laitoksessa kestää noin puoli tuntia ja vierailut sovitaan mahdollisimman hyvin laitoksen normaaliin päivärytmiin sopiviksi. Karva-Kaverit ovat tottuneita erilaisiin ihmisiin ja paikkoihin ja osa Karva-Kavereista osaa myös erilaisia temppuja.

Ohjaajat ovat Suomen Karva-Kaverit ry:n jäseniä ja ovat toiminnassa mukana vapaaehtoisina ilman korvausta. He ovat vaitiolovelvollisia vierailun tapahtumista. Ohjaaja vastaa eläimestään, tuntee sen parhaiten ja siksi onkin tärkeää, että ohjaajan annetaan työskennellä eläimensä kanssa omatoimisesti ja itsenäisesti. Ohjaajan tehtävänä on opastaa asiakkaita kohtaamaan oma eläimensä oikein.


Toimiala

Luonto-, ympäristö- ja eläinsuojeluyhdistykset

Teemat

hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen

Asiasanat

eläimet, luonto- ja eläinavusteisuus

Ikäryhmä

nuoret (13-17 v.), aikuiset (30-62 v.), ikäihmiset (63-79 v.), nuoret aikuiset (18-29 v.)

Osoitteet

  • Kuralankatu 2, 20540 Turku, Suomi

Yhteystiedot

Sähköposti:
joensuu@suomenkarvakaverit.fi

Lisätietoa verkossa

Verkkosivut

Facebook
Instagram

Toiminta-alue

Alue
Pohjois-Karjala

Kunta
Joensuu

Kaupunginosa / Kylä
Joensuu

Kuralankatu 2, 20540 Turku, Suomi