Saimaan saariston kehittämisyhdistys ry.

Saimaan saariston kehittämisyhdistys on uudenlaista kylätoimintaa tekevä kyläyhdistys Rääkkylän saarilla. Oravisalon ja Varpasalon saaret yhdistivät voimansa perustamalla kyläyhdistyksen vuonna 2012. Sen tavoitteena on ruohonjuuritason aluekehittämistyö Saimaan pohjoisilla saarilla ja tätä kautta alueen elinolojen edistäminen. Vuonna 2012 kyläyhdistys vastaanotti Pohjois-Karjalan Vuoden Kylä -tittelin Pohjois-Karjalan maakuntaliitolta ja Pohjois-Karjalan Kylät ry:ltä.

Yhdistyksen tarkoituksena on edustaa, valvoa ja kehittää Saimaan saaristolaiskylien kylätoimintaa, edistää kyläkulttuurin kehittymistä, perinteen säilymistä ja asukkaiden viihtyvyyttä sekä lisätäyhteistyötä. Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys osallistuu kyliä koskevaan suunnitteluun, tekee selvityksiä, aloitteita ja antaa lausuntoja, järjestää tapahtumia, retkiä, koulutuksia ja kursseja sekäneuvontatilaisuuksia. Yhdistys edustaa saarelaisia eri tapahtumissa ja organisaatioissa, tiedottaa kylien asioista, verkostoituu omassa kylässä, kunnassa, maakunnassa, kotimaassa ja kansainvälisesti.

 


Palvelemme kielillä

Englanti, Suomi

Toimiala

Asukas- kotiseutu-, kylä- ja kaupunginosayhdistykset

Teemat

asukas- ja kylätoiminta, harrastus ja vapaa-aika, kulttuuri ja taide, talkoot, urheilu ja liikunta, yleisötilaisuudet, vaikuttaminen, yhteistyö ja verkostot, viestintä, vapaaehtoisuus, hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen, kerhot

Asiasanat

kylämarkkinointi, kylät, asuminen, asuinympäristö, kulttuuri, lähiympäristö, järjestöyhteistyö, kuntayhteistyö, tiedottaminen, tapahtumat, hyvinvointi, viihtyvyys, yrittäjyys

Kohderyhmä

kaikille

Ikäryhmä

kaikenikäiset

Osoitteet

  • Postiosoite

    Varpasalontie 555a, 82310 Oravisalo

Yhteystiedot

Kotikunta: Rääkkylä
Sähköposti:
info.saaret@gmail.com
Puhelin: 0400 985760

Lisätietoa verkossa

Pohjoisen Saimaan saaristo

Facebook

Toiminta-alue

Alue
Pohjois-Karjala

Kunta
Rääkkylä

Kaupunginosa / Kylä
Oravisalo, Varpasalo, Rääkkylä

Postiosoite

Varpasalontie 555a, Rääkkylä, Suomi

Liitteet

  • Pohjoisen Saimaan saaristo!

    Tervetuloa pohjoisen Saimaan saarille! Welcome to the Islands of Northern Saimaa! Bienvenue sur les îles du Nord de la Saimaa! Teretulemast Põhja-Saimaa saartele! Willkommen auf den nördlichen Saimaa Inseln! Benvenuti alle isole del Nord Saimaa! Sveiki atvykę į Saimo ežero šiaurines salas! Добро пожаловать на северные острова озера Саймаа!
    Lataa tiedosto