Pohjois-Karjalan Selkäyhdistys ry

Pohjois-Karjalan Selkäyhdistys ry on toiminut vuodesta 1992. Toiminta-alueena on Pohjois-Karjalan maakunta lukuunottamatta Lieksaa. Yhdistyksen jäsenmäärä on noin 600. Yhdistys on Selkäliiton jäsenjärjestö.

Yhdistyksen tarkoituksena on toimia selkäsairauksien ja vammojen ennalta ehkäisemiseksi ja torjumiseksi sekä selkäsairauksien hoidon ja laaja-alaisen kuntoutukseen lisäämiseksi ja saatavuuden parantamiseksi, selkäongelmista kärsivien ihmisten sosiaaliturvan lisäämiseksi ja jäsentensä henkisen vireyden ylläpitämiseksi.

Yhdistys tukee, auttaa ja neuvoo selkäongelmaisia henkilöitä sekä toimii selkäongelmien ehkäisemiseksi ja kuntouttamiseksi. Yhdistys tiedottaa selkäongelmaisia ja heidän omaisiansa, terveydenhuollon asiantuntijoita sekä kaikkia selän hyvinvoinnista kiinnostuneita ajankohtaisista selkään liittyvistä asioista.

Yhdistys järjestää, asiantuntijaluentoja, virkistystoimintaa, terveyttä edistävää liikuntatoimintaa sekä ylläpitää erikoisliikuntatoimintaa, käy neuvotteluja ja antaa lausuntoja yhdistyksen toimialaa koskevista asioista sekä toimii yhteistyössä viranomaisten ja sellaisten yhteisöjen ja järjestöjen kanssa, joiden toiminta koituu selkäoireisten henkilöiden hyväksi. Tämän päivän merkittävimmät jäsenaktiviteetit ovat ohjatut vesijumpat, kuntosali- ja uintivuorot, toiminnallinen harjoittelu sekä selkäjooga. Toimintamme on niin selkäkuntoutusta kuin enenevässä määrin myös selän ongelmien ennalta ehkäisyä.

Kaikki selkäasioista kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan toimintaan!!!!

 


Toimiala

Yhdistys, Sairaus- ja potilasyhdistykset

Teemat

sosiaali ja terveys, sairastaminen

Asiasanat

ennaltaehkäisevä toiminta, selkäsairaudet, selkäyhdistys, neuvonta, tuki- ja liikuntaelinsairaudet

Kohderyhmä

kaikille, kuntoutujat, potilaat

Ikäryhmä

kaikenikäiset

Osoitteet

  • Postiosoite

    c/o Tarja Nenonen, Lillukkatie 10 A 2, 80230 Joensuu

Yhteystiedot

Kotikunta: Joensuu
Sähköposti:
p-kselka@hotmail.fi
Puhelin: 045 205 0455

Lisätietoa verkossa

Yhdistyksen verkkosivut

Facebook

Toiminta-alue

Alue
Pohjois-Karjala

Kunta
Joensuu, Ilomantsi, Juuka, Kitee, Kontiolahti, Liperi, Nurmes, Outokumpu, Polvijärvi, Rääkkylä, Tohmajärvi, Valtimo

Kaupunginosa / Kylä
Joensuu

Postiosoite

Lillukkatie 10 A 2, 80230 Joensuu