Pohjois-Karjalan mielenterveysomaiset – FinFami ry

Pohjois-Karjalan mielenterveysomaiset – FinFami ry:n toiminnan tarkoituksena on edistää mielenterveyskuntoutujien omaisten ja lähiverkoston hyvinvointia, toimia heidän edunvalvojanaan ja olla mukana kehittämässä mielenterveystyötä.

Tarjoamme tukea, tietoa ja toivoa psyykkisesti sairastuneiden läheisille ja omaisille vertaisryhmissä ja omaisneuvonnassa. Omaisten vertaisryhmissä voi keskustella muiden kanssa, joilla on samankaltainen elämäntilanne. Tarjoamme maksutonta omaisneuvontaa, joka on sosiaali- ja terveysalan ammattilaisen tarjoamaa tietoa ja tukea omaiselle.

Vapaaehtoistoiminnan muotoja ovat ryhmänohjaus, vertaistuki sekä kokemustoiminta. Vuosina 2017-2018 kehitämme lapsiomaistyötä, asiakasraatitoimintaa sekä omaisten vertaistukea yhteistyössä muiden järjestöjen ja Siun soten kanssa. Yhdistys kuuluu mielenterveysomaisten keskusliittoon FinFamiin. Toiminta saa tukea Veikkauksen tuotoista.

 


Toimiala

Yhdistys, Omais- ja läheisyhdistykset, Päihde- ja mielenterveysyhdistykset

Teemat

mielenterveys, omaistoiminta, vapaaehtoisuus, sosiaali ja terveys, hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen

Avainsanat

mielenterveys, vapaaehtoistoiminta, vertaistuki, pohjois-karjala, vertaisryhmät, mielenterveysomaiset, finfami, omaisneuvonta, omaistoiminta, omaiset

Kohderyhmä

läheiset ja omaiset

Ikäryhmä

kaikenikäiset

Osoitteet

  • Postiosoite

    Karjalankatu 4a 2, Joensuu, Suomi

Yhteystiedot

Kotikunta: Joensuu
Sähköposti:
minna.turunen@tukitupa.fi
Puhelin: 050-5648708

Lisätietoa verkossa

Yhdistyksen verkkosivut

Facebook
Instagram

Toiminta-alue

Alue
Pohjois-Karjala

Kunta
Joensuu, Ilomantsi, Juuka, Kitee, Kontiolahti, Lieksa, Liperi, Nurmes, Outokumpu, Polvijärvi, Rääkkylä, Tohmajärvi, Valtimo, Heinävesi

Kaupunginosa / Kylä
Joensuu, Niinivaara

Postiosoite

Karjalankatu 4a 2, Joensuu, Suomi