Keski-Karjalan Omaishoitajat ry

Yhdistys on Omaishoitajaliiton jäsen. Yhdistyksellä on monimuotoista omaishoitajia tukevaa toimintaa. Keskeinen toimintamuoto on eri tavoin toteutettu vertaistuki- ja virkistystoiminta. Yhdistys myös välittää omaishoitajien näkemyksiä ja toiveita päätöksentekijöille sekä tarjoavat ohjausta ja neuvontaa.  Yhdistys toimii yhteistyössä kuntien, seurakuntien, oppilaitosten ja muiden järjestöjen kanssa.

Tarkoituksena saada vertaistoimintaan, koulutukseen ja virkistymiseen omaishoitotilanteissa olevia, tai omaishoitajana aiemmin toimineita ja omaisten/ läheisten auttamisesta kiinnostuneita henkilöitä.

Yhdistys toimii täysin vapaaehtoisvoimin, sekä puheenjohtajan aikataulujen puitteissa. Yhteistyökumppaneiden kanssa järjestetään seminaareja, sekä talviaikana noin kerran kuukaudessa vertaispalavereja. Jäsenkirjeitä postitetaan vuosittain noin 5-7 kertaa. Virkistysretkiä tehdään mahdollisuuksien mukaan, ainakin kerran vuodessa teatteriretki.

Parin vuoden aikana on järjestetty omaishoitajille ja mukaan kykeneville hoidettaville virkistys/opintomatka majoituksen kanssa 1-2 vrk. Yhdistyksessä on noin 85 jäsentä.


Toimiala

Yhdistys, Omais- ja läheisyhdistykset

Teemat

omaistoiminta

Asiasanat

omaishoito, vertaistoiminta, vapaaehtoistoiminta, omaistoiminta, omaiset

Kohderyhmä

läheiset ja omaiset

Ikäryhmä

kaikenikäiset

Osoitteet

  • Postiosoite

    Kiihtelysvaarantie 98, Tohmajärvi, Suomi

Yhteystiedot

Kotikunta: Kitee
Sähköposti:
omaishoitajat.keskikarjala@gmail.com
Puhelin: 050-5398461

Toiminta-alue

Alue
Pohjois-Karjala

Kunta
Kitee, Tohmajärvi, Rääkkylä

Kaupunginosa / Kylä
Kitee, Tohmajärvi, Rääkkylä

Postiosoite

Kiihtelysvaarantie 98, Tohmajärvi, Suomi