Karelian Martat ry

Martta on sana, joka voi tarkoittaa monenlaisia asioita. Me Karelian Martat olemme avoimia, emme yhden ilmeen naisia – tai miehiä. Emme myöskään ole – tai edes halua olla – kiiltokuvia tai paperinukkeja.  Olemme erilaisia naisia ja miehiä, sellaisia, jotka eivät mahdu valmiisiin rooleihin tai mielikuviin.  Olemme yllätyksellisiä, ja toimimme niin kuin martat vain toimivat; meillä on halua, kykyä ja tarmoa toimia ja edistää jäsenistömme hyvinvointia.

Karelian Martat toimii!

Karelian Marttoja yhdistävät yhteisöllisyys ja toiminta. Karelian Martoissa arvostamme lähimmäisiämme: puolisoitamme, lapsiamme, sukulaisiamme, tuttaviamme ja työtovereitamme.  Mutta myös itseämme. Me emme pidä yllä kulisseja tai uhraudu vaan tahdomme olla elämäämme tyytyväisiä ja siksi toimimme kuten toimimme.

Yli 120-vuotta toimineen Marttajärjestön toiminnassa on keskeistä kestävä kehitys. Ruokahävikin vähentäminen, ekologiset valinnat ja muut kestävän kehityksen teemat ovat myös Karelian Martoille tärkeitä. Toiminta on muiltakin osin monipuolista. Käsityökerho toimii kuukauden ensimmäisenä torstaina Perheentalolla ja talkookahvituksiin Karelian Martat osallistuu myös. Yhdistyksen monipuoliseen toimintaan kuuluu myös kulttuuri: operetit, kesäteatteriretket, joulukonsertit sekä adventtikirkkoretket maakunnan kirkkoihin.

MINÄKIN OLEN MARTTA!

”Moninkertainen” paluumuuttaja Juha Kivelä liittyi Karelian Marttoihin vuonna 2007, kun hän perheineen muutti Joensuuhun. Työkseen Juha luotsaa Pohjois-Karjalan Osuuskauppaa.

”Ollessani ensimmäistä päivää PKO:n toimitusjohtajan tehtävissä tuli vanha tuttavamme ja hallintomme pitkäaikainen jäsen, Eeva Mikkola tervehdyskäynnille konttorillemme. Eeva toivotti meidät lämpimästi tervetulleiksi takaisin Pohjois-Karjalaan ja osuuskauppaan. Iloisen mielen ohella Eeva toi tuliaisina purkin itse tekemäänsä mansikkahilloa ja kutomansa villasukat. Kuulumisten vaihtamisen päätteeksi Eeva otti puheeksi Marttoihin liittymisen. Nauraen totesin Eevalle, että olin täysin varma siitä, että Eeva tulee rekrytoimaan minut Marttoihin, kuten lähes kaikki viimeiset edeltäjänikin, mutta hauskinta oli, että se tapahtui ennen kuin olin saanut ensimmäistä työpäivääni täyteen”, kertoo Juha Karelian Marttoihin liittymisestään.

”Marttatoiminnassa kiteytyy jollakin tavalla pohjoiskarjalainen yhteisöllisyys ja toimeliaisuus. Martat ovat olleet monesti korvaamaton apu erilaisten kahvitusten ja muonitusten hoidossa. Lisäksi toimintaa leimaa iloinen ja välitön ilmapiiri joka vie helposti mukanaan”,toteaa Juha.

 

KARELIAN MARTAT RY:n HALLITUS 2019

Puheenjohtaja, Virpi Nevalainen, 0440 131 403, virpik.nevalainen@gmail.com

Varapuheenjohtaja, Jaana Oxén 050 3667831 jaana.oxen@gmail.com

Sihteeri, Riitta Flinkman 0400 587 972 riitta.flinkman@gmail.com

Rahastonhoitaja, Liisa Kontturi, 0500 796 700, marjaliisa.kontturi@gmail.com

Jäsenet
Anne Kakko-Piiroinen 040 735 7088 anne.kakkopiiroinen@gmail.com
Tuija Kuusisto 050 322 4645tuija.kuusisto@kolumbus.fi
Sari Lomu 0500 181 435 sari.lomu@gmail.com

LIITY JÄSENEKSI

Jäseneksi liityt täyttämällä hakemuslomakkeen. Sen saat yhdistyksemme hallituksen jäseniltä tai Marttapiiristä. Lomakkeen voit täyttää myös verkossa Marttaliiton sivuilla. Jäsenmaksu on 40 euroa varsinaiselta jäseneltä, 23 euroa perhejäseneltä. Jäsenmaksun perii Marttaliitto.

Olet tervetullut Karelian Marttojen joukkoon!

JÄSENEDUT

Yhdistyksen jäsenenä

  • Pääset osallistumaan monipuolisiin tapahtumiin: teemailtoihin, teatterivierailuihin, matkoihin, luontoretkiin, käsityökerhoon, talkoisiin  jne.
  • Saat mainion 8 kertaa vuodessa ilmestyvän Martat-lehden
  • Saat alennusta Marttojen kotiapupalveluista
  • Saat jäsenkortilla alennuksia paikallisista liikkeistä
  • Voit hyödyntää myös valtakunnallisia jäsenetuja

 

 

KUVIA TOIMINNASTA

 

Patikoimme Kolilla kieräen Mäkrän polkua
Osa retkeläisistä Ukko-Kolin huipulla.

 

Eväät maistuivat Ikolanahon nuotiopaikalla.

 


Toimiala

Yhdistys, Harrasteyhdistykset, Naisyhdistykset

Teemat

kuluttajuus, harrastus ja vapaa-aika

Asiasanat

puutarha, puutarhanhoito, ruoka, ruuanlaitto, kotitalousneuvonta, kodinhoito, joensuu, karelian martat

Kohderyhmä

naiset, kaikille

Ikäryhmä

kaikenikäiset

Yhteystiedot

Kotikunta: Joensuu
Sähköposti:
virpik.nevalainen@gmail.com

Facebook

Toiminta-alue

Alue
Pohjois-Karjala

Kunta
Joensuu

Kaupunginosa / Kylä
Joensuu, Joensuu (keskusta)