Joensuun Suomi-Saksa yhdistys ry

Joensuun Suomi-Saksa yhdistys ry pyrkii edistämään Saksan ja sen kulttuurin, maantuntemuksen sekä talous- ja poliittisen elämän tunnetuksi tekemistä toiminta-alueellaan Joensuussa ja lähiympäristössä. Yhdistys järjestää yksin ja yhteistyössä eri tahojen kanssa erilaisia tilaisuuksia saavuttaakseen tavoitteensa. Yhdistys pyrkii tekemään toimintaansa tunnetuksi ja aktivoimaan saksan kielestä, kulttuurista ja ylipäänsä maan asioista kiinnostuneita ihmisiä mukaan toimintaan.

Merkittävä on säännöllinen kokoontuminen Deutschtreff-kantapöytään, jossa saksankieliset voivat puhua omaa äidinkieltään ja suomalaiset virkistää saksankielen taitoaan. Deutschtreff on vapaa foorumi ihmisten elämäntarinoille, ideoille yhdistystoimintaan, uusiin jäseniin tutustumiseen. Kantapöytä on myös ”pieni Saksa” paikkakunnalla opiskeleville tai vieraileville saksalaisille. Yhdistys antaa foorumin myös saksankielisille perheille järjestämällä Joensuun Perheentalolla n. kerran kuussa saksankielistä perhepiiriä, Familientreffiä.

Yhdistyksen toiminnasta ilmoitetaan omilla Internet-sivuilla, sähköpostitse tai kirjeillä sekä tarvittaessa paikallisten lehtien kuten Karjalaisen tai Karjalan Heilin järjestöpalstoilla.

Deutschtreff-illat (kantapöytä) ovat joka kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona tammikuusta joulukuuhun alkaen klo 19.00 Joensuun Piparkakkutalossa (Kauppakatu 34). Kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita Deutschtreffiin tutustumaan yhdistykseen ja sen jäseniin.


Toimiala

Yhdistys, Monikulttuuriset ja kansainvälisiin suhteisiin liittyvät yhdistykset

Teemat

monikulttuurisuus, kansainvälisyys ja kehitysyhteistyö

Asiasanat

ystävyysseurat, joensuu, suomi-saksa

Kohderyhmä

kaikille

Ikäryhmä

kaikenikäiset

Osoitteet

  • Postiosoite c/o

    Suvenraitti 2b, 80910 Kulho

Yhteystiedot

Kotikunta: Joensuu
Sähköposti:
info@jssy.fi
Puhelin: 044 983 5235

Lisätietoa verkossa

Yhdistyksen verkkosivut

Facebook

Toiminta-alue

Alue
Pohjois-Karjala

Kunta
Joensuu

Kaupunginosa / Kylä
Joensuu

Postiosoite c/o

Suvenraitti 2, Kontiolahti, Suomi