Joensuun Seudun Kuulo ry

Joensuun Seudun Kuulo ry on Kuuloliitto ry:n jäsenyhdistys ja toimii siten paikallisesti Kuuloliiton tavoitteiden mukaisesti. Yhdistyksen toiminta-alueeseen kuuluvat Ilomantsi, Joensuu, Kitee, Kontiolahti, Liperi, Outokumpu, Polvijärvi, Rääkkylä, Tohmajärvi.

Kuuloyhdistys on kuulovammaisen asialla ja toimii huonokuuloisten ja kuuroutuneiden edunajajana sekä puolestapuhujana. Jäsenistöllä on kokemusta monenlaisista kuulemiseen ja vuorovaikutukseen liittyvistä asioista; huonokuuloisuudesta, ääniyliherkkyydestä, tinnituksesta, akustikusneurinomasta sekä näiden läheisten kokemuksista. Yhdistys toimii myös meluttoman ympäristön puolesta sekä vaikuttaa kuunteluolosuhteiden parantamiseen.

Yhdistys tarjoaa vertaistukea, koulutusta, virkistävää yhdessä oloa sekä yhteistä mielekästä toimintaa. Yhdistyksen vapaaehtoisten järjestämä kuulolähipalvelu (annetaan ohjausta ja neuvontaa mm kuulolaitteiden käyttöön liittyen) sekä kuuloillat ovat toiminnan perusrunko. Lisäksi yhdistys järjestää asiantuntijaluentoja, kuunteluolosuhdekartoitusta ja jne. Näiden lisäksi Ilomantsissa ja Kiteellä toimivat kuulokerhot. Toiminnasta saa tarkempaa tietoa tiedotteista, www.sivuilta sekä lehti-ilmoituksista.

 


Toimiala

Yhdistys, Vammaisyhdistykset

Teemat

vammaisuus ja invaliditeetti, sosiaali ja terveys, hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen

Asiasanat

kuulovammaiset, joensuun seudun kuulo, kuurot, huonokuuloiset, kuuloliitto, lähikuulopalvelu

Kohderyhmä

läheiset ja omaiset, potilaat

Ikäryhmä

kaikenikäiset

Osoitteet

  • Postiosoite

    Kulhontie 72, as 2 Joensuu, Suomi

Yhteystiedot

Kotikunta: Joensuu
Sähköposti:
eila.heinonen@kuuloliitto.fi
Puhelin: 0500-172324

Lisätietoa verkossa

Yhdistyksen verkkosivut

Toiminta-alue

Alue
Pohjois-Karjala

Kunta
Joensuu, Ilomantsi, Kitee, Kontiolahti, Liperi, Outokumpu, Polvijärvi, Rääkkylä, Tohmajärvi

Kaupunginosa / Kylä
Joensuu

Postiosoite

Kulhontie 72, as 2 Joensuu, Suomi