Joensuun seudun Donelaitis-seura – Liettuan ystävät ry

Seuran tarkoituksena on luoda ja välittää yhteyksiä ja edistää henkistä ja aineellista vuorovaikutusta suomalaisten ja liettualaisten välillä sekä toimia linkkinä Joensuun ja Vilnan sekä laajemmin Liettuan välillä.

Yhdessä Liettua-Suomi -seuran ja muiden suomalaisten ja liettualaisten kulttuuri-, taiteilija-, ja tiedejärjestöjen kanssa jaamme tietoa Liettuasta, sen kansasta, kielestä ja kulttuurista. Järjestämme esitelmä- ja yleisötilaisuuksia ja edistämme Pohjois-Karjalan ja Liettuan välistä matkailua. Esimerkkinä voidaan mainita v. 2021 aikana Joensuussa toteutetut tapahtumat: valokuvanäyttely ”Vapauden vuoksi” ja Rajaton taide -musiikkitapahtuman yhteydessä järjestetty sellisti Augustas Gocentas ìn konsertti.

Seura järjestää jäsenilleen erilaisia aktiviteetteja sekä tutustumismatkoja Liettuaan. Lisäksi seura osallistuu aktiivisesti muiden ystävyysseurojen kanssa messutapahtumiin ja vuosittain avustaa Suomen Liettuan suurlähetystön hyväntekijäisyystyötä kudonnaislahjoituksin.  Seura on ollut järjestämässä useita taide-/dokumenttinäyttelyitä Joensuussa sekä Vilnassa ja  järjestänyt mm. kuvanveistoslahjoitusta yhdessä Joensuun kaupungin kanssa Vilnaan (Karjalan kultakäkönen) sekä ollut osallisena Vilnan kulttuuripääkaupunkivuoden tapahtumassa vieden suomalaisen saunan Vilnaan ja siten esittelemässä suomalaista saunaperinnettä. Yhteistyötä edesauttaa tiivis yhteistyö Liettuan kunniakonsuli Esa Karvisen kanssa.

 


Toimiala

Monikulttuuriset ja kansainvälisiin suhteisiin liittyvät yhdistykset

Teemat

monikulttuurisuus, kansainvälisyys ja kehitysyhteistyö

Asiasanat

kulttuuri, harrastustoiminta, matkailu, kansainvälisyys

Kohderyhmä

kaikille

Ikäryhmä

kaikenikäiset

Osoitteet

  • Postiosoite

    Tiaisenkatu 33, Joensuu, Suomi

Yhteystiedot

Kotikunta: Joensuu
Sähköposti:
raimo.moilanen@karelia.fi
Puhelin: 050 585 5139

Lisätietoa verkossa

Seuran kotisivut

Toiminta-alue

Alue
Pohjois-Karjala

Kunta
Joensuu

Kaupunginosa / Kylä
Joensuu

Postiosoite

Tiaisenkatu 33, Joensuu, Suomi