Joensuun Setlementti ry

Joensuun Setlementin toiminta-ajatuksena on ihmisten välisen vuorovaikutuksen ja osallisuuden lisääminen. Toiminnassa luodaan edellytyksiä sille, että jokainen voi vaikuttaa omaan elämäänsä, ilmaista itseään ja tulla kohdatuksi omana itsenään. Yhdistyksen toiminta on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumatonta.

Työtä tehdään monialaisesti Joensuun alueella ja seutukunnissa niin lasten ja nuorten, perheiden ja ikäihmisten kanssa eri kansallisuudet ja kulttuuritaustat huomioiden. Tyttöjen Tuvan, Isosisarustoiminnan, pienryhmien, sekä muiden lapsille ja nuorille suunnatun toiminnan kautta teemme sosiaalista nuorisotyötä Joensuun alueella. Monikulttuurinen työ on uusien joensuulaisten kotouttamista, osallisuuden lisäämistä asuinalueilla sekä ihmisten kohtaamista ja moninaista kulttuurin sykettä Global Friday kulttuurikahvilassa. Seniori- ja vanhustyö on vertaisuutta, kohtaamisia ja aktiivista toimintaa. Seniorien kohtaamispaikat tarjoavat uusia tuttavuuksia ja mukavaa yhdessä oloa eri puolilla Joensuuta.

Penttilänrannan monisukupolvikortteli on Setlementtiasuntojen, Joensuun kaupungin ja Joensuun Setlementin yhteishanke, jossa Setlementtiasunnot Oy rakennuttaa Penttilänrantaan monisukupolvikorttelin. Setlementtiasunnot on yhteisöjen rakentaja joka tarjoaa viihtyisiä ja kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja. Joensuun Setlementti ry on mukana rakentamassa kortteliin tekemistä ja toimintaa.


Toimiala

Yhdistys, Kohtaamispaikka, järjestö- tai vapaaehtoistoiminnan keskus, Monialayhdistykset, Yleisen terveyden ja hyvinvoinnin yhdistykset

Teemat

hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen, kotoutuminen, eläkeläistoiminta, lapsuus ja perhe-elämä, monikulttuurisuus, kansainvälisyys ja kehitysyhteistyö, nuoruus

Avainsanat

lapset, nuorisotyö, tyttöjen tupa, poikatyö

Kohderyhmä

maahanmuuttajat ja pakolaiset, eläkeläiset, opiskelijat, kaikille, lapset ja nuoret

Ikäryhmä

kaikenikäiset

Osoitteet

  • Postiosoite

    Niskakatu 4, 80100 Joensuu

Yhteystiedot

Kotikunta: Joensuu
Sähköposti:
kati.kovalainen@setlementtijoensuu.fi
Puhelin: 045 148 3887

Lisätietoa verkossa

Yhdistyksen verkkosivut

Facebook

Toiminta-alue

Alue
Pohjois-Karjala

Kunta
Joensuu

Kaupunginosa / Kylä
Joensuu, Joensuu (keskusta)

Postiosoite

Niskakatu 4, Joensuu, Suomi