Joensuun Reserviläiset ry

Joensuun Reserviläiset ry, alkuperäiseltä nimeltään Joensuun Seudun Reservialiupseerit, on perustettu Joensuussa 28.5.1954. Yhdistys on maakunnan vanhin aliupseeriyhdistys.

Jo sitä ennen kaupungissa toimi vuonna 1935 perustettu Joensuun Aliupseerikerho, mutta sitä ei ollut rekisteröity ja sen toiminta lakkasi sotavuosien jälkeen.

Tänä päivänä olemme maakunnan suurin reserviläisjärjestö ja toimintamme perimmäinen tarkoitus on ylläpitää maanpuolustustahtoa, -kykyä ja -taitoa.

Yhdistyksemme on kaikille avoin, aatteellinen maanpuolustusyhdistys. Tämä tarkoittaa kaikkia hyvämaineisia, 18-vuotta täyttäneitä Suomen kansalaisia. Armeijan käymättömyys, sotilasarvo, sukupuoli, yli-ikäisyys tai mikään muukaan syy ei ole este yhdistykseen kuulumiselle. Ainoa yhdistävä tekijä tulisi olla maanpuolustustahto.

Maanpuolustustahdon hyväksi tehdään töitä mm. osallistumalla maanpuolustusjuhliin, aatteellisiin tilaisuuksiin, kunniavartioihin, seppeleenlaskuihin, paraateihin ja marsseihin. Osallistumme usein myös näiden tilaisuuksien järjestelyihin tai toteutamme niitä itse. Lisäksi teemme veteraanityötä sen monissa muodoissaan.

Kyvyn ja taidon ylläpitämiseen tähtäävät ammunta, urheilu, sotilaskoulutus ja maastotoiminta.

Ammunta on Joensuun Reserviläisten ja Reserviläisliitonkin laajin toimintamuoto. Lajikirjo on laaja ja käytetyt aseet ulottuvat ilma-aseista puoliautomaattikivääreihin. Erilaisia ammuntatapahtumia ja kilpailuja onkin maakunnassa runsaasti. Joensuun Reserviläiset myös harjoittelevat Noljakan sisäampumaradalla ja Hammaslahden ulkoradalla aktiivisesti.

Reserviläisliittoon kuuluu valtakunnallisesti noin 36 000 jäsentä, ja tämä määrä on jakautunut 342 paikalliseen yhdistykseen. Joensuun Reserviläiset ry on noin 260 jäsenellään yksi näistä.


Palvelemme kielillä

Suomi, Englanti

Toimiala

Yhdistys, Harrasteyhdistykset, Maanpuolustukseen liittyvät yhdistykset

Teemat

maanpuolustus ja rauhantyö, ikääntyminen ja veteraanitoiminta, urheilu ja liikunta, perinteet, historia, sukuseurat

Asiasanat

maanpuolustus, vapaaehtoinen, kuntoliikunta, ammunta, veteraanit, historia

Kohderyhmä

kaikille

Ikäryhmä

aikuiset (30-62 v.), ikäihmiset (63-79 v.), nuoret aikuiset (18-29 v.), vanhukset (80 v. - )

Yhteystiedot

Kotikunta: Joensuu
Sähköposti:
tiedotus@joensuunreservilaiset.com
Puhelin: 050 345 6568

Lisätietoa verkossa

Joensuun Reserviläiset ry

Joensuun Reserviläiset ry - Facebook

Toiminta-alue

Alue
Pohjois-Karjala

Kunta
Joensuu

Kaupunginosa / Kylä
Joensuu