Capoeira Nordica ry

Capoeira Nórdica ry on vuonna 2002 perustettu voittoa tavoittelematon yhdistys, jonka tehtävänä on ylläpitää ja edistää brasialaisen tanssi- ja taistelulajin, capoeiran, harrastusta Joensuussa.

Capoeira on kokonaisvaltainen ilmaisu- ja taistelumuoto, joka syntyi Brasiliassa afrikkalaisten orjien kulttuurisesta vastarinnasta. Capoeiran akrobaattiset, tanssimaiset liikkeet kytkeytyvät baterian soittamaan ja berimbaun johtamaan musiikkiin. Säestävä portugalinkielinen laulu kannustaa kahta ringin keskellä pyörivää pelaajaa, jotka mittelevät taidoissa ja oveluudessa, kuitenkin toveruuden hengessä.

Tavoitteena on ollut seuran perustamisajoista lähtien yhteisöllinen capoeiraryhmä, jossa harjoitukset järjestetään talkoovoimin paikallisten harrastajien kesken.

Ryhmämme on vuosien varrella saanut tärkeää tukea muilta capoeiraseuroilta ja –opettajilta: järjestämme säännöllisesti tapahtumia, joihin olemme kutsuneet opettajia Suomesta ja Brasiliasta, sekä vierailemme itse ennakkoluulottomasti eri capoeiraseurojen tapahtumissa niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Lukuisista ulkopuolisista vaikutteista huolimatta capoeiraryhmämme toimii itsenäisesti.

Uudet harrastajat ja vierailijat toivotamme aina lämpimästi tervetulleiksi ryhmäämme!


Toimiala

Harrasteyhdistykset, Kulttuurialanyhdistykset, Urheilu- ja liikuntayhdistykset

Teemat

harrastus ja vapaa-aika, urheilu ja liikunta

Asiasanat

harrastustoiminta, urheilu, taistelulaji, tanssi, musiikki, kulttuuri, monikulttuurisuus

Kohderyhmä

kaikille

Ikäryhmä

kaikenikäiset

Yhteystiedot

Kotikunta: Joensuu
Sähköposti:
info@capoeiranordica.net
Puhelin: 0400 850 309

Lisätietoa verkossa

Kotisivut

Facebook
Instagram
YouTube

Toiminta-alue

Alue
Pohjois-Karjala

Kunta
Joensuu

Kaupunginosa / Kylä
Joensuu