Ystäväpiiri-ryhmänohjaajakoulutus 10.9. alkaen

10.09.2020 klo 09:00 - 10.12.2020 klo 16:00 / Koulutus/seminaari / Vanhustyön keskusliiton Ystäväpiiri-toiminta

Ystäväpiiri-toiminnan tavoitteena on lievittää iäkkäiden ihmisten yksinäisyyttä ja auttaa löytämään uusia ystäviä yhteisöllisessä ja vertaistukeen perustuvassa ryhmässä. Vanhustyön keskusliiton Ystäväpiiri-ryhmänohjaajakoulutuksessa opiskellaan toimivan ryhmämallin ohjaamisen elementit.

TIETOA KOULUTUKSESTA:

Ystäväpiiri-ohjaajakoulutus on suunnattu vanhustyössä toimiville ammattilaisille ja vapaaehtoistoimijoille sekä sosiaali- ja terveysalan opiskelijoille, jotka haluavat vaikuttaa ikääntyneiden ihmisten hyvinvointiin sekä saada tietoa ja välineitä osallistavan ryhmätoiminnan suunnitteluun ja toteutukseen. Ystäväpiiri-koulutuksessa tutustutaan yksinäisyyteen ilmiönä, paneudutaan ryhmädynamiikkaan, tarkastellaan ja kehitetään omaa toimintaa ohjaajana sekä hyödynnetään taiteen, kulttuurin ja liikunnan mahdollisuuksia ryhmätoiminnassa. Ystäväpiiri-toimintaa on valtakunnallisesti toteutettu jo lähes 15 vuoden ajan, ja Ystäväpiiri-ryhmiin on tähän mennessä osallistunut jo yli 10 000 ikääntyvää ihmistä. Koulutettuja Ystäväpiiri-ohjaajia on yli 1000.

AIKA:

Koulutuksen lähiopetuspäivät Joensuussa ovat 10.-11.9., 8.10., 19.11. ja 10.12.2020, ja ne pidetään Ravintola Kiesan Kuusisto-kokoustilassa, osoitteessa Niskakatu 17, 80100 Joensuu. Huom! Koulutus toteutuu koronatilanteen sen turvallisesti salliessa!

Osallistujat ohjaavat koulutukseen sisältyen parityönä iäkkäiden ihmisten Ystäväpiiri-ryhmää kolmen kuukauden ajan taustayhteisössään. Lähiopetuspäiviin osallistutaan Joensuussa, mutta koulutukseen kuuluvan Ystäväpiiri-ryhmän ohjaamisen voi toteuttaa ohjaajaparin kanssa omalla paikkakunnalla. Koulutukseen hakeudutaan ja osallistutaan yhdessä ohjaajaparin kanssa.

HINTA:

Koulutus maksaa 100 €/henkilö, vapaaehtoistoimijoille/opiskelijoille koulutus on maksuton.

HAKU-AIKA:

Joensuun Ystäväpiiri-koulutuksen hakuaika on parhaillaan käynnissä ja päättyy 9.8.2020: Mukaan haetaan täyttämällä ilmoittautumislomake nettisivuillamme tai ottamalla yhteyttä Itä-Suomen alueohjaajaan. Paikat täytetään hakujärjestyksessä, ja koulutukseen hakeutuneet ohjaajaparit haastatellaan.

Lisätietoa koulutuksesta  ja ilmoittautuminen koulutukseen Vanhustyön keskusliiton sivuilla

Ystäväpiiri-koulutusesite ( pdf)


Tutkitusti vaikuttava ryhmätoimintamalli

Tutkimuksessa Ystäväpiiri-ryhmään osallistuminen paransi ikääntyvien osallistujien hyvinvointia sekä vähensi heidän sosiaali- ja terveyspalveluiden käyttöään. Yksinäisyys on uusimmissa kansainvälisissä ja kansallisissa tutkimuksissa todettu suureksi terveys- ja hyvinvointiriskiksi, johon on keskeistä kiinnittää huomiota. Yksinäisyyttä koetaan niin kotona kuin palvelutalossa asuvien keskuudessa. Ystäväpiiri-koulutus on keskeinen väline iäkkäiden ihmisten yksinäisyyden kokemuksellisuuden tunnistamiseen ja ymmärtämiseen sekä kokemusten vähentämiseen. Ystäväpiiri-mallia hyödynnetään mm. järjestöjen ja yhdistysten toiminnassa sekä kuntien vanhuspalveluissa: ryhmiä käynnistyy vuosittain noin 40 paikkakunnalla.

Voit lukea lisää Ystäväpiiri-toiminnastamme täältä tai tutustua videoihimme.

ystäväpiiri-koulutuksen mainos

Osoitteet

  • Ravintola Kiesa, Kuusisto

    Niskakatu 17, 80100 Joensuu, Suomi

Toiminta-alue

Alue
Pohjois-Karjala

Kunta
Joensuu, Nurmes, Lieksa, Juuka, Kitee, Valtimo, Outokumpu

Ravintola Kiesa, Kuusisto

Niskakatu 17, 80100 Joensuu, Suomi

Teemat

hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen, ikääntyminen ja veteraanitoiminta, osallisuus, sosiaali ja terveys, vapaaehtoisuus, vertaistoiminta

Avainsanat

yksinäisyys, ryhmätoiminta, menetelmiä ryhmätoimintaan

Kohderyhmä

ammattilaiset ja asiantuntijat, eläkeläiset, järjestötoimijat, kuntalaiset, läheiset ja omaiset, miehet, naiset, opiskelijat, työssäkäyvät, työttömät, vapaaehtoiset, yhdistyksen työntekijät

Ikäryhmä

nuoret aikuiset (18-29 v.), aikuiset (30-62 v.), ikäihmiset (63-79 v.)

Lisätiedot

Vanhustyön keskusliitto
Ystäväpiiri-toiminnan Itä-Suomen alueohjaaja,
Minna Partanen
p. 050 360 1209
minna.partanen@vtkl.fi

Linkkejä

Ystäväpiiri-toiminta

Twitter @PartanenMinna

Facebook VTKL ry

Ystäväpiiri-koulutus Joensuu syksy 2020

Hinta

Ystäväpiiri-ohjaajakoulutuksen kustannukset työssäkävijälle ovat 100,00€. Vapaaehtoistoimijoille ja opiskelijoille koulutus on maksuton.

Hinta sisältää

  • viisi lähiopetuspäivää
  • lähiopetuspäivien aamukahvin, lounaan ja iltapäiväkahvin
  • kaksi ohjauskeskustelua oman mentorin kanssa ryhmäprosessin aikana
  • kirjallisen palautteen omalta mentorilta ryhmäkertojen etenemisestä
  • koulutusmateriaalin

Ilmoittautumistiedot

Ilmoittaudu 9.8. mennessä täyttämällä verkkohakulomake osoitteessa vtkl.fi/tapahtumat tai ottamalla yhteyttä Itä-Suomen alueohjaaja Minna Partaseen.