Ystäväpiiri-ryhmänohjaajakoulutus Joensuussa syksyllä 2020

10.09.2020 klo 09:00 - 10.12.2020 klo 16:00 / Koulutus/seminaari / Vanhustyön keskusliiton Ystäväpiiri-toiminta

Vanhustyön keskusliiton Ystäväpiiri-toiminnan tavoitteena on lievittää iäkkäiden ihmisten yksinäisyyttä ja auttaa löytämään uusia ystäviä yhteisöllisessä ja vertaistukeen perustuvassa pienryhmässä. Vanhustyön keskusliiton Ystäväpiiri-ryhmänohjaajakoulutuksessa opiskellaan toimivan ryhmämallin ohjaamisen elementit. Koulutus toteutetaan syksyllä 2020 Joensuussa.

Ystäväpiiri-ohjaajakoulutus on suunnattu eri alojen vapaaehtoistoimijoille, opiskelijoille ja ammattilaisille, jotka haluavat vähentää iäkkäiden ihmisten yksinäisyyttä sekä saada osaamista ryhmänohjaamiseen. Ystäväpiiri-koulutuksessa tutustutaan yksinäisyyteen ilmiönä, paneudutaan ryhmädynamiikkaan, tarkastellaan ja kehitetään omaa toimintaa ohjaajana sekä hyödynnetään taiteen, kulttuurin ja liikunnan mahdollisuuksia ryhmätoiminnassa.

Ystäväpiiri-ohjaajakoulutuksen lähiopetuspäivät Joensuussa ovat 10.-11.9., 8.10., 19.11. ja 10.12.2020. Koulutuksen aikana osallistujat ohjaavat Ystäväpiiri-ryhmää kolmen kuukauden ajan parityönä omalla paikkakunnalla. Koulutukseen hakeudutaan ja osallistutaan yhdessä ohjaajaparin kanssa.

Koulutukseen haetaan 9.8. mennessä täyttämällä verkkohakulomake osoitteessa vtkl.fi/tapahtumat tai ottamalla yhteyttä Ystäväpiiri-toiminnan Itä-Suomen alueohjaajaan.

Osoitteet

  • Kokous- ja koulutustila Helmi

    Rantakatu 23, 80100 Joensuu, Suomi

Toiminta-alue

Alue
Pohjois-Karjala

Kunta
Joensuu, Nurmes, Lieksa, Juuka, Kitee, Valtimo, Outokumpu

Kokous- ja koulutustila Helmi

Rantakatu 23, 80100 Joensuu, Suomi

Teemat

hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen, ikääntyminen ja veteraanitoiminta, osallisuus, sosiaali ja terveys, vapaaehtoisuus, vertaistoiminta

Avainsanat

yksinäisyys, ryhmätoiminta, menetelmiä ryhmätoimintaan

Kohderyhmä

ammattilaiset ja asiantuntijat, eläkeläiset, järjestötoimijat, kuntalaiset, läheiset ja omaiset, miehet, naiset, opiskelijat, työssäkäyvät, työttömät, vapaaehtoiset, yhdistyksen työntekijät

Ikäryhmä

nuoret aikuiset (18-29 v.), aikuiset (30-62 v.), ikäihmiset (63-79 v.)

Lisätiedot

Ystäväpiiri-toiminnan Itä-Suomen alueohjaaja

Minna Partanen

p. 050 360 1209

minna.partanen@vtkl.fi

Linkkejä

Ystäväpiiri-toiminta

Twitter @PartanenMinna

Facebook VTKL ry

Ystäväpiiri-koulutus Joensuu syksy 2020

Hinta

Ystäväpiiri-ohjaajakoulutuksen kustannukset työssäkävijälle ovat 100,00€. Vapaaehtoistoimijoille ja opiskelijoille koulutus on maksuton.

Hinta sisältää

  • viisi lähiopetuspäivää
  • lähiopetuspäivien aamukahvin, lounaan ja iltapäiväkahvin
  • kaksi ohjauskeskustelua oman mentorin kanssa ryhmäprosessin aikana
  • kirjallisen palautteen omalta mentorilta ryhmäkertojen etenemisestä
  • koulutusmateriaalin

Ilmoittautumistiedot

Ilmoittaudu 9.8. mennessä täyttämällä verkkohakulomake osoitteessa vtkl.fi/tapahtumat tai ottamalla yhteyttä Itä-Suomen alueohjaaja Minna Partaseen.