Ystäväpiiri-ohjaajakoulutus Lieksassa 9.-10.9., 30.9. ja 25.-26.11. – Hae mukaan!

09.09.2019 klo 09:00 - 26.11.2019 klo 16:00 / Koulutus/seminaari / Vanhustyön keskusliiton Ystäväpiiri-toiminta

Vanhustyön keskusliiton Ystäväpiiri-toiminnan tavoitteena on lievittää iäkkäiden ihmisten yksinäisyyttä ja auttaa löytämään uusia ystäviä yhteisöllisessä ja vertaistukeen perustuvassa ryhmässä. Vanhustyön keskusliiton Ystäväpiiri-ryhmänohjaajakoulutuksessa opiskellaan toimivan ryhmämallin ohjaamisen elementit. Koulutus toteutetaan syksyllä 2019 Lieksassa.

Ystäväpiiri-ohjaajakoulutus on suunnattu eri alojen vapaaehtoisille ja ammattilaisille, jotka haluavat vähentää iäkkäiden ihmisten yksinäisyyttä sekä saada osaamista ryhmänohjaamiseen. Ystäväpiiri-koulutuksessa tutustutaan yksinäisyyteen ilmiönä, paneudutaan ryhmädynamiikkaan, tarkastellaan ja kehitetään omaa toimintaa ohjaajana sekä hyödynnetään taiteen, kulttuurin ja liikunnan mahdollisuuksia ryhmätoiminnassa.

Ystäväpiiri-ohjaajakoulutuksen lähiopetuspäivät Lieksassa ovat 9.-10.9., 30.9. ja 25.–26.11.2019. Koulutuksen aikana osallistujat ohjaavat Ystäväpiiri-ryhmää kolmen kuukauden ajan parityönä omalla paikkakunnalla. Koulutukseen hakeudutaan ja osallistutaan yhdessä ohjaajaparin kanssa.

Koulutukseen haetaan 12.8. mennessä täyttämällä verkkohakulomake osoitteessa www.vtkl.fi/tapahtumat tai ottamalla yhteyttä Ystäväpiiri-toiminnan Itä-Suomen alueohjaajaan.

Lisätietoja: Ystäväpiiri-koulutus_Lieksa syksy 2019

Osoitteet

  • Merilänhovi

    Kainuuntie 96, Lieksa, Suomi

Toiminta-alue

Alue
Pohjois-Karjala

Kunta
Lieksa

Merilänhovi

Kainuuntie 96, Lieksa, Suomi

Teemat

hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen, ikääntyminen ja veteraanitoiminta, osallisuus, sosiaali ja terveys, vertaistuki

Avainsanat

yksinäisyys, osallisuus, ryhmätoiminta, ikääntyminen

Kohderyhmä

ammattilaiset ja asiantuntijat, eläkeläiset, järjestötoimijat, vapaaehtoiset, yhdistyksen työntekijät

Hinta

Ystäväpiiri-ohjaajakoulutus maksaa 100 €/henkilö (Huom! Vapaaehtoistoimijoille koulutus on maksuton).

Koulutusmaksu sisältää: 5 lähiopetuspäivää ja niiden tarjoilut, koulutusmateriaalin sekä mentoroinnin eli työnohjauksellisen tuen Ystäväpiiri-ryhmänohjaukseen.

Ilmoittautumistiedot

Koulutukseen haetaan 12.8. mennessä täyttämällä verkkohakulomake osoitteessa http://www.vtkl.fi/fin/toimimme/koulutukset_ja_tapahtumat/tapahtuma/ystavapiiri-koulutus-lieksa/ tai ottamalla yhteyttä Ystäväpiiri-toiminnan Itä-Suomen alueohjaajaan: Minna Partanen, p. 050 360 1209, minna.partanen@vtkl.fi.

Koulutukseen hakeutuneet ohjaajaparit haastatellaan.