Seurakuntavaalien info ehdokkuutta ja valitsijayhdistyksen perustamista harkitseville

26.04.2018 klo 17:30 - klo 19:00 / Kokous/tapaaminen, Muu

Syksyllä 2018 valitaan uudet päättäjät seurakuntiin vuosiksi 2019-2022. Juuri nyt on aika perustaa valitsijayhdistyksiä ja asettua ehdokkaaksi seurakuntavaaleissa.

Seurakuntavaalien info-illassa saat tietoa seurakuntien päätöksenteosta sekä siitä, miten vaaleissa asetutaan ehdolle, miten perustetaan valitsijayhdistys ja miten omasta ehdokkuudesta ja valitsijayhdistyksen teemoista voi ja kannattaa viestiä.

Seurakuntavaaleissa asetutaan ehdolle valitsijayhdistyksen kautta. Yhdistys kerää listalleen ehdokkaita, joilla on yhteinen näkemys esimerkiksi kirkon uudistamisesta, tasa-arvokysymyksistä tai nuorten aseman vahvistamisesta kirkossa. Listojen taustalla voi olla myös herätysliike, poliittinen puolue tai vaikkapa asuinalue.

Seurakuntien luottamushenkilöt päättävät muun muassa siitä, keitä seurakuntiin valitaan työntekijöiksi, mitä toimintamuotoja seurakunnissa järjestetään ja keitä autetaan. Seurakuntavaalit ovat myös arvovaalit, joilla osaltaan vaikutetaan myös koko kirkon tulevaisuuteen.

Osoitteet

  • Rantakylän kirkko

    Rantakylänkatu 2, Joensuu, Suomi

Toiminta-alue

Alue
Pohjois-Karjala

Kunta
Joensuu

Rantakylän kirkko

Rantakylänkatu 2, Joensuu, Suomi

Teemat

demokratia ja ihmisoikeus, luottamustoiminta, muu, uskonnot, kirkolliset tehtävät ja katsomukset, vaikuttaminen, viestintä, yhteistyö ja verkostot, yleisötilaisuudet

Kohderyhmä

kaikille

Ikäryhmä

nuoret aikuiset (18-29 v.), aikuiset (30-62 v.), ikäihmiset (63-79 v.), vanhukset (80 v. - )

Lisätiedot

Tiedottaja Virpi Hyvärinen, virpi.hyvarinen@evl.fi, p. 050 443 5502

Linkkejä

Tapahtuman Facebook-sivu

Hinta

Tapahtuma on maksuton

Liitteet

Ilmoittautumistiedot

Tarjoilujen määrän arvioimiseksi toivomme ilmoittautumista viimeistään 17.4. osoitteessa www.joensuunevl.fi/ilmoittaudu. Paikalle voi kuitenkin tulla myös ilmoittautumatta.