PikkuLapsiVertti-vertaistukiryhmä perheille, joissa vanhempi sairastaa masennusta tai kaksisuuntaista mielialahäiriötä käynnistyy maaliskuussa 2020

16.03.2020 klo 15:00 - 18.05.2020 klo 15:00 / Vertaisryhmä / Pohjois-Karjalan mielenterveysomaiset – FinFami ry

Tiedote 18.3. Huom! Toimintaamme on tullut muutoksia. Nykyinen PikkuLapsiVertti -ryhmä on peruttu ja järjestetään tulevaisuudessa kun siihen pystytään. Vertti -ryhmiin on kuitenkin jatkuva haku, ja asian tiimoilta voi ottaa yhteyttä. Järjestämme myös omaisneuvontaa puhelimitse. Ota yhteyttä: Raija Korhonen-Pusa puh. 050-362 6818 sp. raija.korhonen-pusa@tukitupa.fi

Nyt Sinulla on mahdollisuus yhdessä n. 5-6 -vuotiaan lapsesi kanssa osallistua keväällä alkavaan PikkuLapsiVertti- ryhmään.

PikkuLapsiVertti-ryhmä on suunnattu 5-6 vuotiaille lapsille ja heidän masennusta tai kaksisuuntaista mielialahäiriötä sairastaville vanhemmilleen. Ryhmässä tuetaan vanhemmuutta, lapsen kehitystä sekä vanhemman ja lapsen välistä vuorovaikutusta. Vertti- ryhmä on kehitetty FinFami Uusimaa ry:n Lapsi omaisena -projektissa.

Vanhempien omissa ryhmätapaamisissa keskustellaan vanhemmuudesta ja jaetaan mietteitä sairauden vaikutuksista perheen arkeen. Vanhemmilla on tilaisuus vertaistensa kanssa jakaa kokemuksia ja keskustella tärkeistä arjen aiheista.

Lasten ja vanhempien yhteisissä tapaamisissa lapset ja vanhemmat työstävät perheitä usein askarruttavia teemoja leikin ja toiminnan keinoin. Tavoitteena on tukea lapsen ja vanhemman välistä vuorovaikutusta ja arjen sujuvuutta.

Ryhmänohjaajat ovat sosiaali-, terveys- tai kasvatusalan ammattilaisia. Lastenhoidossa mukana voi olla myös alan opiskelijoita. Ryhmätapaamisissa tarjotaan pientä purtavaa.

Vertti-toimintaa on tavoite toteuttaa jatkuvasti, joten kiinnostuneita perheitä haetaan koko ajan. Huom! Suuntaamme Vertti – ryhmän aina sen mukaan minkä ikäisiä lapsia ilmoittautuu mukaan.  Lisäksi voimme tarjota vanhemmille ja perheelle keskusteluapua elämäntilanteen tueksi.

Ilmoittautuminen ja lisätietoa omaistyöntekijä Raija Korhonen-Pusa puh. 050-362 6818 tai sp: raija.korhonen-pusa(at)tukitupa.fi

Vertti ryhmän toteuttaa yhteistyönä Joensuun kaupungin varhaiskasvatus, Varhaisen tuen perhetyö – Siun sote, Joensuun Perheentalo sekä Pohjois-Karjalan Mielenterveysomaiset FinFami ry

 

Osoitteet

  • Joensuun Perheentalo

    Rantakatu 15, 80100 Joensuu, Suomi

Toiminta-alue

Alue
Pohjois-Karjala

Kunta
Joensuu

Joensuun Perheentalo

Rantakatu 15, 80100 Joensuu, Suomi

Teemat

lapsuus ja perhe-elämä, mielenterveys, sairastaminen, vertaistuki

Avainsanat

vertaistuki, joensuun perheentalo, Koko perheelle, mielenterveys

Kohderyhmä

perheet

Ikäryhmä

leikki-ikäiset (3-6 v.), nuoret aikuiset (18-29 v.), aikuiset (30-62 v.)

Hinta

Tapahtuma on maksuton

Ilmoittautumistiedot

Raija Korhonen-Pusa

Puh. 050-362 6818

E-mail: raija.korhonen-pusa(at)tukitupa.fi