Petra Innanen: Salainen Puutarha -taidenäyttely. Taidekeskus Ahjo

22.06.2022 klo 10:00 - 10.07.2022 klo 16:00 / Muu / Joensuun Taiteilijaseura ry

Petra Innanen – Salainen Puutarha
Taidekeskus Ahjo, Sysi-sali
22.6. – 10.7.2022
Kirkkokatu 23, 80100 Joensuu

Salainen puutarha on kokoelma teoksia jotka ovat syntyneet kevään 2022 aikana.

Näyttely on tarina salaisesta puutarhasta, paikasta, missä voi nauttia samettisen hämärän suojissa kukkeudesta, omastaan tai kasvien. Puutarhassa voi vaeltaa ilman päämäärää ja unohtaa sen, joka sinun piti olla tai mihin olitkaan matkalla.

Näyttely on erilainen joka sen alun perin piti olla. Sairastin muutaman kuukauden enkä pystynytkään toteuttamaan niitä suuria maalauksia mitä olin suunnitellut. Sen sijaan, kirjoin, tein pieniä suunnitelmia paperille ja hellin mielikuvitustani. Ja nyt, kevään aikana, olen toteuttanut teokset, jotka talvella lepotilassa alkoivat itää. En ole kuitenkaan toiminut suunnitelmallisesti, olen toiminut kuten puutarhuri tutkiessaan vanhaa villiintynyttä puutarhaa. Olen odotellut, perannut ja antanut kaiken rehottaa villisti mikä on esiin pyrkinyt.

Olen puolitoista vuotta sitten muuttanut kaupungista maalle ja samalla on käynyt toteen elämänmittainen haave omasta puutarhasta. Luonnonmukainen viljely, moninainen kirjo kasveja ja otuksia, sydänjuuria myöten kouraiseva lajikato ovat aiheita jotka ovat saaneet minut valtaansa. Onni siitä, että näkee nokkosperhosen toukan ahmivan lehteä, aamuinen kastepisara niityllä. Pientä ja silti niin suurta.

Puutarhapuuha on mielletty naisten touhuiksi, siltikin suuret, historiaan jääneet puutarhurit ja tutkijat ovat miehiä. Kukkamaalari on hiukan halveeraavakin termi, olen halunnut katsoa sen taakse. Mitä intohimon piilotettuja kuvauksia ovatkaan 1600-luvun realistiset kukkamaalaukset jossa siitepöly värisee kosteilla terälehdillä. Miten taidehistoriassa eteerisenä liihotetaan puutarhassa ja sitten antaudutaan hekumaan luonnon helmassa, jasmikkeen humalluttavassa tuoksussa. Lemmen nektarit, kiihkeinä pörräävät hyöteiset, hämärän tullen ilmestyvät uljaat, oudot olennot, kaihoten lemmittyään odottava neito kastanjapuun varjon viileydessä.

Miten paljon liittykään puutarhaan? Näyttelyssäni tuon esiin pilkahduksia tuuheiden aidanteiden takaa löytyvästä maailmasta joka näyttäytyy vain jos osaa katsoa tarkasti.

Näyttelyn teokset on toteutettu maalaten, kirjoen ja savesta muovaillen.

Toivon että vierailusi jälkeen katsot uudestaan nupusta puhkeavaa kukkaa ja sen terälehdellä lepäävää hyönteistä ja nuuhkaiset vielä toisenkin kerran kesäisen illan ilmaa.

Kippis kasvulle, kiihkolle ja kesäiselle puutarhalle!

Taidekeskus Ahjo
Kirkkokatu 23, 80100 Joensuu
Aukioloajat: ti, to-su 10-16, ke 10-19, ma suljettu (Suljettu juhannuksena la – su)
Näyttelyyn on vapaa pääsy

Osoitteet

  • Taidekeskus Ahjo

    Kirkkokatu 23, 80100 Joensuu, Suomi

Toiminta-alue

Alue
Pohjois-Karjala

Kunta
Joensuu

Kaupunginosa / Kylä
Joensuu, Joensuu (keskusta)

Taidekeskus Ahjo

Kirkkokatu 23, 80100 Joensuu, Suomi

Teemat

kulttuuri ja taide

Asiasanat

taidenäyttely, ahjo, kulttuuri, näyttely

Kohderyhmä

kaikille

Ikäryhmä

kaikenikäiset

Hinta

Tapahtuma on maksuton

Tilan esteettömyys

  • Tilaan pääsee pyörätuolilla
  • Tilaan pääsee rollaattorilla
  • Tilassa on inva-wc