Omahoitovalmennus-koulutus

03.02.2021 klo 08:00 - 20.05.2021 klo 16:00 / Koulutus/seminaari

Vanhustyön keskusliitto toteuttaa Omahoitovalmennus-koulutuksen ensimmäistä kertaa Joensuussa.

Omahoitovalmennus-toiminta perustuu tutkimukseen ja se on Käypä hoito – suosituksen ja uusien laatusuositusten mukaista toimintaa.

Koulutus on suunnattu koko Itä-Suomen alueelle.

Viisi lähiopetuspäivää toteutetaan Joensuussa koronatilanteen salliessa 3.2, 4.2, 4.3, 20.4 ja 20.5.2021

Koulutuksen aikana ohjattavan Omahoitovalmennus-ryhmän voi kuitenkin myös ohjata omalla paikkakunnallaan, esimerkiksi oman taustatahon (järjestö, kunta) tiloissa.

Koulutuksessa opitaan Omahoitovalmennus-ryhmän ohjaaminen. Osallistujat saavat käyttöönsä vaikuttavan ryhmänohjausmenetelmän Omahoitovalmennus-ryhmän tavoitteelliseen ohjaamiseen.

Koulutukseen voivat hakeutua sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset ja vapaaehtoiset, joilla on koulutusta tai kokemusta muistisairaiden ja heidän puolisoidensa kanssa työskentelystä. Tärkein osallistumiskriteeri on motivaatio ryhmänohjaamiseen ja varhaisvaiheen muistisairaan ja hänen puolisonsa hyvinvoinnin lisäämiseen voimavaralähtöisen ryhmätoiminnan avulla.

Omahoitovalmennus-ryhmää ohjataan sekä pari- että tiimityöskentelynä. Koulutukseen osallistutaan yhdessä neljän tai viiden henkilön ohjaajatiimin kanssa. Jo hakuvaiheessa on hyvä tietää kenen kanssa tulet ohjaamaan ryhmää. Jos sinulla ei ole tiedossasi muita ohjaajatiimin jäseniä, mutta haluaisit silti osallistua koulutukseen, ota yhteyttä alueohjaajaan.


Omahoitovalmennus-toiminta on ryhmämuotoista valmennusta varhaisvaiheen muistisairastuneille ja heidän puolisoilleen. Toiminta perustuu laajaan ja pitkäjänteiseen tutkimus- ja kehittämistyöhön.

Keskeinen elementti vaikuttavaksi todetun ryhmätoiminnan toteuttamiseksi on Omahoitovalmennus-ohjaajakoulutus, joka on suunnattu sekä sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille että vapaaehtoistoimijoille. Omahoitovalmennus-ryhmään osallistuu 6-10 pariskuntaa ja se kokoontuu kahdeksan kertaa kahden kuukauden aikana. Kokonaisuutta ohjaa neljä ohjaajaa.

Omahoitovalmennus on osa Vanhustyön keskusliiton yleishyödyllistä toimintaa ja pohjautuu Ystäväpiiri-toimintamalliin. Toiminta toteutetaan Sosiaali- ja terveysministeriön tuella, Veikkauksen varoin.

 

Toiminta-alue

Alue
Pohjois-Karjala

Kunta
Joensuu

Teemat

hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen, ikääntyminen ja veteraanitoiminta, omaistoiminta, sairastaminen, sosiaali ja terveys, vertaistoiminta, vertaistuki, yhteistyö ja verkostot, ystävä- ja viriketoiminta

Avainsanat

ajankohtaista Pohjois-Karjalassa

Kohderyhmä

ammattilaiset ja asiantuntijat, järjestötoimijat, jäsenet, opiskelijat, työssäkäyvät, työttömät, vapaaehtoiset, viranomaiset ja kumppanit, yhdistyksen työntekijät

Ikäryhmä

aikuiset (30-62 v.), ikäihmiset (63-79 v.), vanhukset (80 v. - )

Lisätiedot

Lisätietoja koulutuksesta saat ottamalla yhteyttä:
Laura Rautiainen, alueohjaaja
050 317 2562
laura.rautiainen@vtkl.fi

Hinta

Koulutuksen kustannukset:
100 euroa vanhustyön ammattilaisille,.
vapaaehtoistoimijalle maksuton.

Hinta sisältää lähiopetuspäivät, niiden tarjoilut sekä materiaalit.