Nukkavieras -taidenäyttely, Taidekeskus Ahjo

04.01.2022 klo 10:00 - 23.01.2022 klo 16:00 / Muu, Virkistys / Joensuun Taiteilijaseura ry

Nukkavieras -julisteNukkavieras

Ilai Elias Lehto

4.–23.1.2022. Taidekeskus Ahjo, Joensuu / Hiili-tila

Ilai Elias Lehdon näyttely Taidekeskus Ahjon Hiili-tilassa koostuu villahuovutusinstallaatioista, kierrätystekstiilistä ja löytöesineistä. Niiden vuoropuhelussa herää ajatus outouden hetkestä, pienistä vierauden kokemuksista ympäristössämme.

Kun esineet matkustavat ajassa, asettuu niiden pinnoille vaivihkaa nukkaa. Muistojen kuorrutus tekee kaikesta tuttua ja turvallista, asettaa asiat järjestykseen ja piirtää niiden välille suhteita. Mutta mitä jos äkillinen muistikatkos hajottaa hierarkian, muuntaa tutun vieraaksi? Aina on esineitä, joiden alkuperä katoaa muistoistamme. Asioilla on sisäpuoli, jotain tuntematonta ja salattua, joka on kaiken keskiössä, muttei näyttäydy. Se on nukkavieras keskuudessamme.

Ilai Elias Lehto on kuvanveistäjä, jonka työt ovat usein installaatiopohjaisia kokonaisuuksia pehmeistä materiaaleista. Villahuovutus on kuulunut keskeisesti hänen taiteelliseen työskentelyynsä vuodesta 2012 lähtien. Huovuttamisessa ja villassa piilee muinaisena materiaalina jotakin villiä ja arvaamatonta. Villa ja sen jatkotyöstäminen ovat ihmiskunnan vanhin tekstiilikäsityömuoto. Villa on outo kasautuma, joka reagoidessaan veden ja saippuan kanssa ei ole aina täysin kontrolloitavissa. Kuidut tiivistyvät ja huopuvat omatahtisesti, käsien painaessa ja puristaessa. Voiman siirto tuo esiin villan luonteen. Syntyy kerrostumia, jotka johdattelevat huovuttajan materiaalin muistin äärelle.

Taidekeskus Ahjo on avoinna ti, to-su klo 10.00-16.00, ke klo 10.00-19.00, ma suljettu.

Näyttelyyn on vapaa pääsy. Tervetuloa!

Osoitteet

  • Taidekeskus Ahjo

    Kirkkokatu 23, Joensuu

Toiminta-alue

Alue
Pohjois-Karjala

Kunta
Joensuu

Taidekeskus Ahjo

Kirkkokatu 23, Joensuu

Teemat

kulttuuri ja taide

Asiasanat

Kulttuuri ja taide, museot, näyttelyt, taide, luovuus

Kohderyhmä

kaikille

Ikäryhmä

kaikenikäiset

Linkkejä

Joensuun Taiteilijaseura

Hinta

Tapahtuma on maksuton

Tilan esteettömyys

  • Tilaan pääsee pyörätuolilla
  • Tilaan pääsee rollaattorilla
  • Tilassa on inva-wc