Metsä ihmisen hyvinvoinnin lähteenä – maakuntaviikon tapahtuma

28.08.2019 klo 10:00 - 15:00 / Virkistys

Haikolassa tapahtuu Pohjois-Karjalan maakuntaviikolla 2019:

Keskiviikkona 28.8. klo 10 Tapio Oy:n metsäasiantuntija, metsänhoitaja, MMM Airi Matila kertoo aiheenaan ”Metsä ihmisen hyvinvoinnin lähteenä”.

Airi Matila esittelee vuonna 2016 valmistunutta METSO-hyvinvointipolkukonseptia ja opastaa Kohtavaaran luonto- ja historiapolulla, Toivonpolulla. Hän johdattaa osallistujia polun pysähdyspaikoilla vahvistamaan luonnon hyvinvointivaikutuksia. Voidaan tehdä pienimuotoisia harjoituksia, aistia luonnon tuoksuja ja kuunnella ääniä.

Airi Matila kannustaa kyliä, maaseutuyrittäjiä ja kuntia jalkauttamaan metsäluonnon hyvinvointivaikutuksia osaksi jokapäiväistä toimintaa. Hän on projektipäällikkönä maa- ja metsätalousministeriön rahoittamassa hankkeessa, jossa kuntien hyvinvointityötä laajennetaan ulos ja metsäluontoon.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

METSO-hyvinvointikonsepti: https://tapio.fi/konsultointi/kaynnissa-olevat-hankkeet/luontomatkailu-ja-metso/metso-hyvinvointipolkukonsepti/.

PDF-tiedosto, jonka sivulla 23 todellisen polun kuvaus: https://tapio.fi/wp-content/uploads/2017/01/METSO-hyvinvointipolku-valmis-nettiin.pdf.

Osoitteet

  • Haikolan talo, Kohtavaara, Nurmes

    Opistontie 7, 75970 KOHTAVAARA

Toiminta-alue

Alue
Pohjois-Karjala

Kunta
Nurmes

Haikolan talo, Kohtavaara, Nurmes

Opistontie 7, 75970 KOHTAVAARA

Teemat

harrastus ja vapaa-aika, hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen, sosiaali ja terveys, virkistys, ympäristö, luonto ja eläimet

Avainsanat

luonto

Kohderyhmä

kaikille

Ikäryhmä

nuoret aikuiset (18-29 v.), aikuiset (30-62 v.)

Lisätiedot

Lisätiedot: kyllikki.tiensuu@gmail.com.