Lapsiin nettiympäristössä kohdistuva seksuaaliväkivalta ja sen ennaltaehkäisyn keinot -webinaari

21.04.2022 klo 13:00 - 16:00 / Koulutus/seminaari

Lounais-Suomen aluehallintovirasto, Pelastakaa Lapset ja Mannerheimin Lastensuojeluliitto yhdistävät voimansa ja kouluttavat yhdessä koulujen henkilökuntaa nettiympäristössä tapahtuvasta lapsiin kohdistuvasta seksuaaliväkivallasta ja sen ennaltaehkäisyn keinoista.

Lapset ja nuoret voivat kohdata netissä seksuaalista häirintää, houkuttelua ja seksuaaliväkivaltaa. Tämän vuoksi on tärkeää, että lasten kanssa työskentelevillä ammattilaisilla on tietoa ilmiöstä ja keinoja puuttua ja tukea lasta ja nuorta.

Koulutuksessa Pelastakaa Lapset antaa kuulijoille uutta tietoa lapsiin kohdistuvasta seksuaalisesta houkuttelusta (groomingista) ja lapsista otetuista arkipäiväisistä kuvista, jotka saattavat päätyä netissä seksualisoivaan kontekstiin. Mannerheimin Lastensuojeluliitto puolestaan antaa kuulijoille tietoa media- ja digiturvataidoista, jotka vahvistavat lapsen hyvinvointia, toimijuutta ja osallisuutta mediakulttuurissa. Lapsi ja nuori tarvitsee tietoa, jotta hän voi tunnistaa häirintää, houkuttelua ja asiatonta käytöstä, sekä taitoa ottaa ikäviä asioita puheeksi.

Ilmoittautuminen päättyy 21.4.2022 klo 13:20.

Lisätiedot ja ilmoittatuminen tästä.

Toiminta-alue

Alue
Valtakunnallinen

Kunta
Helsinki

Teemat

hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen, sosiaali ja terveys

Asiasanat

etänä, verkossa, häirintä, kasvatus

Kohderyhmä

ammattilaiset ja asiantuntijat

Ikäryhmä

kaikenikäiset