Isosisaruskoulutus

22.01.2018 klo 16:30 - 24.01.2018 klo 20:00 / Koulutus/seminaari / Joensuun Setlementti ry

Haluatko tehdä jotain hyvää ja merkityksellistä?
Kaipaatko arkeen vastapainoa ja mukavaa tekemistä?

 

Tule Isosisarukseksi!

Isosisko tai Isoveli toimii vapaaehtoisena aikuisena kaverina 7-16-vuotiaalle lapselle tai nuorelle. Isosisarustoiminnan tavoitteena on tukea lasten ja nuorten hyvinvointia tarjoamalla kuunteleva ja läsnäoleva aikuinen tueksi ja iloksi arkeen. Isosisaruksena toimiminen ei edellytä erityistaitoja. Riittää, että olet vähintään 18-vuotias ja sinulla on innostusta, aikaa, halua ja voimavaroja toimia luotettavana kaverina ja tavata Pikkusisarustasi vähintään noin vuoden ajan, 1-4 kertaa kuukaudessa.

Oman Pikkusisaruksen kanssa voi vaikkapa ulkoilla, jutella pelailla, katsella leffaa jne. Tärkeintä on viettää aikaa yhdessä molemmille mukavalla tavalla. Sisarusparit muodostetaan Isosisarustoiminnan ohjaajien avustuksella. Ohjaajat auttavat paria ja kotijoukkoja pääsemään alkuun sisarussuhteessa, jonka jälkeen parit tapaavat ja pitävät yhteyttä itsenäisesti. Isosisarustoimintaan kuuluu vapaaehtoisille järjestettävät ohjaustapaamiset. Tarjolla on myös virkistäytymisiltoja, vapaaehtoisten ja parien yhteisiä tapaamisia, sekä jatkokoulutuksia. Toimintaan mukaan lähteville tehdään rikostaustan selvitys lasten ja nuorten kanssa tehtävän vapaaehtoistoiminnan vuoksi.

Isosisarukseksi pääset käymällä Joensuun Setlementin järjestämän koulutuksen. Koulutukseen kuuluu kaksi iltaa (yht 7 h), sekä alkuhaastattelu. Koulutus on ilmainen ja siihen kuuluu välipala. Kouluttajina toimivat Isosisarustoiminnan ohjaajat Annika Hyttinen ja Pekka Anttonen.

 

Seuraava koulutus:
ma 22.1. ja ke 24.1.
klo 16.30-20.00 (yht. 7 h)

Koulutuspaikka: Joensuun Setlementti, os. Niskakatu 4

Kysy lisää koulutuksesta/ toiminnasta ja ilmoittaudu mukaan:
annika.hyttinen@setlementtijoensuu.fi
p. 0451633380

Olisiko tämä sinun tapasi tuoda lämpöä maailmaan?

 

 

Teemat

harrastus ja vapaa-aika, hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen, lapsuus ja perhe-elämä, nuoruus, sosiaali ja terveys, vapaaehtoisuus, ystävä- ja viriketoiminta

Kohderyhmä

opiskelijat, työssäkäyvät, vapaaehtoiset

Ikäryhmä

lapset (7-12 v.), nuoret (13-17 v.)

Joensuun Setlementti

Niskakatu 4, Joensuu, Suomi

Osoitteet

  • Joensuun Setlementti

    Niskakatu 4, Joensuu, Suomi

Toiminta-alue

Alue
Pohjois-Karjala

Kunta
Joensuu

Hinta

Tapahtuma on maksuton

Tilan saavutettavuus

  • Järjestäjä ei takaa tilan esteettömyyttä

Ilmoittautuminen

Täytä alla olevaan lomakkeeseen omat tietosi ja paina lopuksi lähetä. Suosittelemme antamaan myös sähköpostiosoitteen, jolloin saat ilmoittautumisestasi viestin sähköpostiisi. Valinnaiset kentät ovat erikseen merkitty.