Isosisaruskoulutus Outokummussa

14.05.2022 klo 10:00 - 17:00 / Koulutus/seminaari / Joensuun Setlementti ry

Isosisarus toimii vapaaehtoisena aikuiskaverina 7-16-vuotiaalle lapselle tai nuorelle. Toiminnan tavoitteena on tukea lasten ja nuorten hyvinvointia tarjoamalla kuunteleva ja läsnäoleva aikuinen tueksi ja iloksi arkeen. Haemme Isosisaruksia nyt erityisesti Outokumpuun, Polvijärvelle, Liperiin ja Heinävedelle.

Isosisaruksena toimiminen ei edellytä erityistaitoja. Riittää, että olet vähintään 18-vuotias ja sinulla on innostusta, aikaa ja voimavaroja toimia luotettavana kaverina ja tavata Pikkusisarustasi vähintään noin vuoden ajan, 1-4 kertaa kuukaudessa.

Oman Pikkusisaruksen kanssa voi esimerkiksi ulkoilla, pelailla tai vaikka vain rentoutua ja jutella kuulumisista. Tärkeintä on viettää aikaa yhdessä molemmille mukavalla tavalla. Sisarusparit muodostetaan Isosisarustoiminnan ohjaajien avustuksella. Ohjaajat auttavat paria ja kotijoukkoja pääsemään alkuun, jonka jälkeen parit tapaavat ja pitävät yhteyttä itsenäisesti.

Ohjaajat ovat Isosisarusten tukena koko matkan ajan. Kahdenkeskisten ohjauskeskustelujen lisäksi järjestämme ohjelmaa sisaruspareille sekä vapaaehtoisten omia virkistysiltoja ja jatkokoulutuksia. Toimintaan mukaan lähteviltä tarkistetaan rikostausta lasten ja nuorten kanssa tehtävän vapaaehtoistoiminnan takia. Koulutukseen on mahdollista osallistua myös etäyhteydellä.

 

Osoitteet

  • Leikkitalo

    Sänkinotkonkatu 6, Outokumpu

Toiminta-alue

Alue
Pohjois-Karjala

Kunta
Outokumpu, Polvijärvi, Liperi, Heinävesi

Leikkitalo

Sänkinotkonkatu 6, Outokumpu

Teemat

vapaaehtoisuus

Ikäryhmä

nuoret aikuiset (18-29 v.), aikuiset (30-62 v.), ikäihmiset (63-79 v.)

Linkkejä

Setlementin verkkosivut

Hinta

Tapahtuma on maksuton

Ilmoittautumistiedot

kati.lotvonen@setlementtijoensuu.fi

040-3546086

https://setlementtijoensuu.fi/nuorisotyo/isosisarustoiminta/isosisaruksille/