Historia ja elämys -teemainen Perheretki Vanhalle Kaivokselle PERUTTU

28.03.2020 klo 09:00 - 17:00 / Muu, Muu ryhmämuotoinen tuki, Vertaisryhmä, Virkistys / Joensuun Pelastakaa Lapset ry

Joensuun Pelastakaa Lapset ry toteuttaa Perheretkitoiminnan pilottihanketta vuosina 2019-2020. Perheretkitoiminnan pilotti on osa yhdistyksen Minä olen tärkeä! -hanketta. Perheretkiä toteutetaan näiden kahden vuoden aikana eri kohtein ja teemoin.

Maaliskuun perheretki on teemaltaan historia ja elämys, jossa suuntaamme Outokummun Vanhaan Kaivokseen. Retkellä pääsemme seikkailemaan kaivostunneleihin, löytöretkelle Vuorenhaltijan luo sekä  tutustumaan kaivosmuseoon ja muihin nähtävyyksiin. Kokemuksellisuutta luo leikkiaika Lasten kaivoksella, jossa pääsemme mm. testaamaan pienoisnostureita, kaivinkoneita sekä hiekankuljetinta ja seikkailemaan labyrintissa. Retkipäivä sisältää lounaan ja edestakaiset linja-autokyydit Joensuun keskustasta.

Perheretken esite

Tarkempi retken aikataulu ilmoitetaan mukaan lähteville perheille lähempänä retkiajankohtaa.

Perheretkitoimintamme on suunnattu ensisijaisesti perheille, joissa vanhempi on jossakin elämänsä vaiheessa kokenut päihde- tai mielenterveyden haasteita. Emme diagnosoi ongelmia, vanhemman oma kokemus päihteiden käytöstä tai omasta jaksamisesta riittää – esimerkiksi väsymys ja uupumus voivat kuulua usein lapsiperheen vanhemman arkeen. Ensisijaisena kohderyhmänä ovat perheet, joissa on ainakin yksi Minä olen tärkeä! -hankkeen kohdeikäryhmään kuuluva noin 8-15-vuotias lapsi tai nuori. Myös tätä nuoremmat ja vanhemmat sisarukset ovat tervetulleita mukaan. Retket soveltuvat niin etä- kuin lähivanhemmille ja mukaan retkelle voi osallistua koko perhe.

Perheretkien tavoitteena on vahvistaa vanhemman ja lapsen välistä vuorovaikutussuhdetta, tarjota yhteisiä onnistumisen kokemuksia sekä mukavaa ajanviettoa yhdessä tekemisen kautta. Perheretkien tarkoituksena on vanhemman ja lapsen välinen mieluisa yhteinen toimiminen, ei päihde- tai mielenterveyden pulmiin keskittyminen.

 

Ilmoittaudu mukaan! Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. 

Ilmoittautumiset ja lisätietoa:

Piia Toroskainen, projektityöntekijä

piia.toroskainen@pelastakaalapsetjoensuu.fi

p. 050 357 9778

 

Tuettu veikkauksen tuotoilla-logo

 

 

Toiminta-alue

Alue
Pohjois-Karjala

Kunta
Joensuu

Kaupunginosa / Kylä
Joensuu, Joensuu (keskusta), Eno, Hammaslahti, Reijola, Rantakylä

Teemat

hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen, lapsuus ja perhe-elämä, matkat ja vierailut

Kohderyhmä

perheet

Ikäryhmä

kaikenikäiset

Hinta

Tapahtuma on maksuton

Ilmoittautumistiedot

Ilmoittautumiset ja lisätietoa:
Piia Toroskainen, projektityöntekijä
piia.toroskainen@pelastakaalapsetjoensuu.fi
p. 050 357 9778