Ehkäisevän päihdetyön osaaja -verkkokoulutus: Nuuskaton urheilutoiminta

24.08.2022 klo 18:00 - 19:30 / Koulutus/seminaari

Puhutaanko seurassanne nuuskankäytöstä? Onko ollut vaikeaa löytää yhteisiä toimintatapoja ja saada seuran toimijat sitoutumaan niihin? Monessa kunnassa on jo avustusten perusteisiin kirjattu nikotiinittomuuden edistäminen, haluatteko saada etumatkaa muihin?

Koulutuksen tavoitteena on antaa tietoa ja työvälineitä seuratyöhön nuuskattoman urheiluympäristön ja nuoren urheilijan terveyden edistämiseksi. Koulutus tarjoaa tietoa urheiluseurojen roolista ehkäisevässä päihdetyössä, tietoa nuuskan käytön vaikutuksista urheilussa ja tietoa nuorten urheilijoiden nuuskan käytöstä.

Koulutuksessa esitellään Nuuskaton urheilu-toimintamalli, joka sisältää pelisäännöt urheiluseuroille, puheeksioton mallin valmentajille, vinkkejä keskusteluun ja nuoren tukemiseen. Koulutuksessa luodaan pohja seuran nikotiinittomuustyöhön ja sen kehittämiseen. Koulutuksella vahvistetaan ehkäisevän työn osaamista. Koulutus sisältää luentoja, keskustelua chatin välityksellä sekä materiaalien ja työkalujen esittelyä.

Koulutuksen kohderyhmänä ovat urheilu- ja liikuntaseurojen johto, ammattilaiset ja vapaaehtoiset, urheilun sidosryhmät sekä kuntien liikuntatyössä toimivat. Koulutus on tarkoitettu Keski-Pohjanmaan, Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan alueella toimiville.

Kouluttajina toimivat EHYT ry:n alueellinen asiantuntija Jesse Keskinen ja Pohjanmaan Syöpäyhdistys ry:n terveydenhoitaja, terveyden edistäminen Lea Vinkanharju

EHYT ry ja Pohjanmaan Syöpäyhdistys ry järjestävät maksuttoman Ehkäisevän päihdetyön osaaja -verkkokoulutuksen yhdessä Keski-Pohjanmaan Liikunta ry (Kepli) ja Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu ry (PLU) kanssa.

Lisätietoa verkkokoulutuksesta sekä ilmoittautuminen 23.8. mennessä Ehyt ry:n sivuilla

Yhteyshenkilö:

Keskinen Jesse
Asiantuntija, Länsi-Suomi
050 571 4818
jesse.keskinen@ehyt.fi

Toiminta-alue

Alue
Valtakunnallinen

Kunta
Helsinki

Teemat

hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen, päihteet ja riippuvuudet

Asiasanat

verkossa, etänä, nuuska, terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen, ehkäisevä päihdetyö

Kohderyhmä

ammattilaiset ja asiantuntijat

Ikäryhmä

kaikenikäiset, nuoret aikuiset (18-29 v.), aikuiset (30-62 v.)

Hinta

Tapahtuma on maksuton