ERO JA VANHEMMUUS

Oletko juuri eronnut tai eron keskellä? Mietitkö omaa jaksamistasi eron jälkeen?

Apua ja tukea on tarjolla. Tutustu yhdistysten tarjoamaan tukeen ja neuvontaa eroon liittyvässä elämäntilanteessa.


Miessakit ry

 • Miesten eroryhmä Joensuussa
  Ryhmä on tarkoitettu erokriisissä painiskeleville miehille, mutta myös jo pidempään eronneena olleille, jotka kokevat eron jälkimaininkien yhä koettelevan tavalla tai toisella itseään. Ryhmä järjestetään keväisin ja syksyisin.
 • Erosta elossa- verkkotuki
  Erosta Elossa–chat on vertaistukihenkilöidenliveryhmä, jossa miesten on mahdollista vaihtaa ajatuksia erotilanteestaan sellaisen henkilön kanssa, joka varmasti ymmärtää erotilannetta.

Pohjois-Karjalan Kriisikeskus
Kriisikeskus palvelee erilaisiin elämän ongelmatilanteisiin joutuneita asiakkaita. Kriisikeskuksella työskentelee tehtävään koulutettuja ammattihenkilöitä sekä puhelinauttamiseen koulutettuja vapaaehtoisia tukihenkilöitä. Lyhytkestoinen kriisiapu on asiakkaille maksutonta ja halutessaan asiakas voi saada palveluja myös nimettömänä.


Perheidenpaikka ry
Perheidenpaikka ry:n  toimintaa on matalankynnyksen ennaltaehkäisevä, avopalveluna toteutettava lastensuojelutyö, jonka tarkoituksena on turvata lapsen oikeus suotuisiin kasvuolosuhteisiin ja turvalliseen kehitykseen, tukea vanhemmuutta ja perhettä, sekä ehkäistä ja katkaista perheväkivaltaa.

 • Tapaamispaikkatoiminta
  Perheidenpaikka ry järjestää tuettuja ja valvottuja tapaamisia sekä valvottuja vaihtoja sopimuksen mukaan Joensuussa ja Outokummussa. Tapaamispaikkatoiminta on ammatillisesti ohjattu palvelu, joka mahdollistaa lapsen ja hänestä erossa asuvan vanhemman turvallisen tapaamisen.

Pelastakaa Lapset ry – Itä-Suomen aluetoimisto


Pohjois-Karjalan yhden vanhemman perheet ry

 • Yksinodottavien äitien tukihenkilötoiminta
  Pohjois-Karjalan Yhden Vanhemman Perheet ry:n yksinodottavien äitien tukihenkilö tarjoaa vertaistukea ja apua puhelimitse ja sähköpostitse.
 • Joensuun yhden vanhemman olkkari-vertaisryhmä
  Pohjois-Karjalan Yhden Vanhemman Perheet ry:n vertaistukiryhmä eli olkkari kokoontuu kuukausittain. Lisätietoja Facebookissa

Valtakunnalliset puhelin- ja chatpalvelut

Yhden Vanhemman Perheiden Liitto ry

 

 Muokattu viimeksi: 31.05.2022