HALLINNOLLISET TEHTÄVÄT

Tältä sivulta löydät tietoa yhdistyksen hallinnollisten tehtävien hoitamisesta.


Järjestöopas – Järjestöjen hyvä hallinto
Sosten Järjestöoppaan Järjestöjen hyvä hallinto -osio kokoaa ajankohtaista tietoa järjestöjen hallinnossa huomioitavista suosituksista ja velvoitteista sekä yleistä tietoa järjestötoiminnan pelisäännöistä, kuten miten toimitaan yhdistyksen hallituksessa ja jäsenkokouksissa.

Yhdistysten hyvä hallintotapa -suositus (pdf, soste.fi)
Sosten, Allianssin ja Valon kokoama suositus yhdistysten hyvästä hallintotavasta. Ohje palvelee käytännönläheisenä käsikirjana erityisesti sosiaali- ja terveysalan järjestöjä, mutta sitä voidaan soveltaa myös muuhun järjestötoimintaan.

Välineitä hyvään hallintoon –  Hyvän hallinnon ohjeet varainhankintaa harjoittaville yhteisöille (pdf, vala.fi)
Vala ry:n ohjevihko hyvässä hallinnossa huomioonotettavista asioista soveltuu tarkastuslistaksi myös muille yhteisöille ja yhdistyksille.

Uuden hallituksen jäsenen perehdytyspaketti
MSL:n verkko-opiston hallitustyöskentely pähkinänkuoressa -videoissa hallitustyöskentelystä kiinnostunut saa tietoa, miten hallitukseen voi hakeutua ja tiivistetyn yleiskuvan hallitustyöskentelyyn liittyvistä asioista

Siviksen Yhdistystoimija-opiskelumateriaali: Yhdistyshallinto
Opi hallituksen vastuut ja tehtävät. Olitpa sitten yhdistyksen luottamushenkilö, työntekijä tai vapaaehtoinen,  tämä jakso auttaa sinua ymmärtämään, miten yhdistys toimii ja miksi hyvä hallinto on toiminnan edellytys.

Pieni yhdistysopas: Hallinto ja talous
Kuulovammaisten Lasten Vanhempien Liiton kokoama yhdistysopas (2020) kokoaa perustietoja yhdistyksen hallinnosta ja taloudesta

Onnistumisen avaimia – puheenjohtajana, sihteerinä, hallitustoimijana  (docplayer.fi -palvelussa)
Omaishoitajat ja Läheiset – liiton kokoama opas hallitustyöskentelystä ja eri toimijoiden tehtävistä hallitustoimijoiden työn tueksi.

Myyrpartion tehtäväkuvaukset – hallituksen  ja yhdistyksen toimijoiden tehtäväkuvaukset (docplayer.fi -palvelussa)
Yhdistyksen toiminnassa on hyvä tietää, mistä kukin toimija on vastuussa ja mitä tehtäviä eri toimijoille on sovittu. Tehtäväkuvaukset on mainio keino siirtää tämä tieto niin yhdistyksen toiminnassa mukana oleville kuin hallituksen jäsenille

 

 Muokattu viimeksi: 08.06.2022