TODISTUS VAPAAEHTOISTOIMINNASTA

Vapaaehtoistoiminta on arvokasta, ja sen tekemisestä annettava todistus on hyvä tapa tehdä tätä arvoa näkyväksi. Todistuksesta voi olla hyötyä muun muassa työnhaussa.

Käytössä voi olla esimerkiksi valmis todistuspohja, jota voi muokata jokaiselle vapaaehtoiselle sopivaksi. Jos todistusten sisältö vaihtelee paljon tehtävästä toiseen, erilaiset todistusmallit voivat olla hyvä vaihtoehto. Pohjien ja mallien tekeminen ei ole työlästä, ja se säästää vastuuhenkilöiden aikaa jatkossa. Kun talossa on yhtenäinen käytäntö laatia todistuksia, on todennäköisempää, että kaikki vapaaehtoiset saavat laadukkaan todistuksen.

Yksilöllisestä todistuksesta on enemmän iloa

On tärkeä muistaa, että vaikka pohjat ovat valmiita, niitä täytyy aina muokata jokaiselle vapaaehtoiselle sopiviksi, jotta niistä olisi myös oikeasti hyötyä vapaaehtoisille. Niitä kirjoitettaessa täytyy kertoa erikseen kunkin vapaaehtoisen osaamisesta ja vahvuuksista. Pohja tai malli vain määrittelee, mitä asioita todistuksessa kerrotaan, ja miltä dokumentin tulee muodollisesti näyttää.

Pohjia ja malleja löydät vapaaehtoisten koulutus ja perehdytys-osiostaMuokattu viimeksi: 25.11.2020