Torikievari – seniorien kohtaamispaikka hanke 2018 – 2021

01.05.2018 - 31.12.2021 / Pohjois-Karjalan Mielenterveydentuki ry

Joensuun keskustassa Suvantokadulla toimii kaikille yli 65-vuotiaille ikäihmisille avoin matalan kynnyksen kohtaamispaikka ToriKievari. Toiminnan rahoittaa STEA ja hankkeen hallinnoinnista vastaa Pohjois-Karjalan Mielenterveydentuki ry. Toiminnan tavoitteena on edistää Joensuun seutukunnan ikääntyvien henkilöiden mielenterveyttä, ehkäistä syrjäytymistä sekä yksinäisyyttä. Lisäksi tavoitteena on edistää fyysistä kuntoa sekä edesauttaa hyvää ravitsemusta.

ToriKievariin voi poiketa juomaan kahvia tai teetä, lukemaan lehtiä, käyttämään tietokonetta tai vain olemaan. ToriKievarissa ja sen ulkopuolella järjestetään erilaista ryhmätoimintaa, harrasteryhmiä ja retkiä, joita suunnitellaan yhdessä kävijöiden kanssa. Yhtenä päivänä viikossa järjestetään mahdollisuus tehdä puutöitä Aspitiellä Kuntokievarin puutyöpajalla. ToriKievari toimii neuvonta ja ohjauspaikkana sekä voimaannuttavana vertaistukipaikkana ikäihmisille.

ToriKievari on auki osittain myös iltaisin, viikonloppuisin sekä juhlapyhinä, jolloin useimmat ikäihmisille suunnatut paikat ovat kiinni. Kohtaamispaikka on auki myös kesäisin. ToriKievarissa työskentelee 2 kokoaikaista ja yksi osa-aikainen työntekijä.

Postiosoite

Kirkkokatu 18a A, 80100 Joensuu, Suomi

Osoitteet

  • Postiosoite

    Kirkkokatu 18a A, 80100 Joensuu, Suomi