Näyttö käyttöön-hanke

01.09.2018 - 30.06.2019

Hankkeen tavoitteena on edistää työttömien nuorten työelämään pääsyä videotyöskentelyn avulla. Hanke tarjoaa palveluitaan kaikille kaupunkialueella työttömille ja työttömyysuhan alaisille nuorille sekä yhdistyksille, joilla on palveluissa samaa kohderyhmää. Osallistuvat nuoret saavat ajankohtaista tietoa työelämästä ja omista vahvuuksista suhteessa työpaikkojen hakuun ja ammatteihin.

Näyttö käyttöön -hanke tarjoaa nuorille kuukausittain järjestettäviä 4 tunnin mittaisia minikurssi päiviä, joilla nuoret pääsevät toteuttamaan omia esittely videoita sekä toteuttamaan ja päivittämään CV:n, työhakemukset sekä ePortfolion ajantasaisiksi. Nuorten omien videoiden toteutuksessa hyödynnetään nuoren omaa puhelinta sekä hankeen videokameraa. Minikurssilla tutustutaan myös eri ammatteihin ja ammatinkuviin yritysvierailujen muodossa.

Verkostoille ja nuorille tarjottavissa koulutuksissa aiheena on videon tuottamiseen liittyvää tietoa tekniikasta ja sisällöstä työnhaussa ja somemarkkinoinnissa suhteessa työnhakuun, sekä harjoituksia. Tavoitteena on, että mahdollisimman moni työntekijä uskaltaisi aloittaa nuorten kanssa videotyöskentelyn.

Minikurssien ja koulutusten ajankohdista tiedotetaan Nuorisoverstaan nettisivuilla ja sosiaalisessa mediassa.

Lopputuloksena nuorilla on ajantasainen CV ja työnhakuvideo sekä ePortfolio. Tieto ja taito esittely videoiden toteuttamiseen, suunnittelusta ja sen julkaisusta. Lisääntynyt tieto eri ammateista ja työpaikoista sekä reflektio työelämästä.

Hankeen rahoittaa Etelä-Savon ELY-keskus, ESR, Joensuun kaupunki

TL 5 Sosiaalinen osallisuus ja köyhyyden torjunta

 

Tulliportinkatu 54

Tulliportinkatu, Joensuu, Suomi

Osoitteet

  • Tulliportinkatu 54

    Tulliportinkatu, Joensuu, Suomi

Nuorisoverstas