Lehmo Balls -96 ry hakee toiminnanjohtajaa

Lehmo Balls -96 on pitkän historian ja hienon toimintakulttuurin omaava helposti lähestyttävä ennen kaikkea lasten ja nuorten sekä hyväntuulisen aikuisharrastamisen salibandyseura, jonka kotikunta on Kontiolahdella. Tunnetummin LeBa nimeä kantava noin kolmensadan jäsenen kasvava seura hakee nyt varainhankinnasta sekä toiminnan kehityksestä yhdessä urheilupuolen kanssa vastaavaa toiminnanjohtajaa.

Tehtävässä tarvitset positiivisen myynnillisen otteen kumppanihankintaa ajatellen sekä ymmärrystä talouden laskennasta ja hallinnasta. Varsinaista lajikokemusta tehtävässä onnistuminen ei edellytä mutta ymmärrys yhdistystoiminnasta on varmasti eduksi. Tehtävä on aluksi osa-aikainen mutta jatkossa tavoitteena on yhteistyössä mahdollistaa kokoaikainen seuran tarpeita kokonaisvaltaisesti palveleva toimenkuva.

Hakemukset 10.5.2019

Lue lisää

Järjestöt, hankkeet, toimintaryhmät, kunnan palvelut, yritykset, oppilaitokset ja muut – Varaa esittelypaikka Mahdollisuuksien tori-tapahtumasta 26.4. mennessä!

Järjestöt, hankkeet, toimintaryhmät, kunnan palvelut, yritykset, oppilaitokset ja muut!

Ilmoittautuminen Joensuun Mahdollisuuksien torille (11.5. klo 10 – 16 Taitokorttelissa) päättyy pe 26.4. Tulkaa mukaan esittelemään toimintaanne kestävämmän ja oikeudenmukaisemman maailman puolesta! Mukana on jo mm. luonto- ja ilmastotoimijoita, ystävyysseuroja, ihmisoikeusjärjestöjä ja kulttuuriyhdistyksiä.

Esittelypaikan hinta on oman teltan ja pöydän kanssa tultaessa 30 €, ilman omaa telttaa ja pöytää 40 €.

Ilmoittautumiset ja lisätiedot: tapahtumakoordinaattori Maria Korkatti, joensuun.mahdollisuuksientori(at)gmail.com

Lisätietoa

Nuorisoverstas ry hakee kahta osaaikaista ohjaajaa

Etsimme käsitöistä kiinnostuneita ja elämänmyönteisiä henkilöitä. Tehtävät sijoittuvat joko puu/metalli/ teknisen pajan tehtäviin, tai tekstiili/kädentaitopajan tehtäviin. Tehtäviin kuuluu Verstaan omien tuotteiden ja tilaustöiden valmistusta, tuunausta ja erilaisia työkeikkoja sekä nuorten ohjaamista. Sinun ei tarvitse olla käsityöammattilainen, opastamme tehtäviin ja töihin.

Työ on osa-aikaista 25 h/viikko, 5 h/päivä, 5 päivää viikossa. Palkka 10,06 €/h

Työsuhde alkaa, kun sopivat työntekijät löytyvät. Työsuhteessa on koeaika. Voit myös aloittaa 2 kk työkokeilulla. Tehtäviin voidaan valita henkilö, joka on oikeutettu palkkatukeen (100%).

Lue lisää

Jenny ja Antti Wihurin rahaston apurahat tieteen, taiteen ja muun yhteiskunnallisen toiminnan eri aloille haettavissa 5.-31.5.2019

Jenny ja Antti Wihurin rahasto myöntää vuosittain apurahoja  tieteen, taiteen ja muun yhteiskunnallisen toiminnan eri aloille.

Hakuaika vuonna 2019: 5.5.-31.5.2019

Esimerkkejä yhdistyksille myönnetyistä apurahoista:

 • Circo Aereo ry: fyysistä teatteria, klovneriaa ja nykysirkusta yhdistävän esityksen toteuttamiseen
  Helsingissä, Turussa ja Tampereella , 8000 € ( 2018)
 • Helsinkimissio ry: laadun ja tuloksellisuuden lisäämiseen auttamistyössä Feedback-Informed Treatment -toimintamallin avulla, 20 000 € (2018)
 • Pääkaupunkiseudun Etsintä ry: toimintaan: kadonneiden henkilöiden etsintään liittyviin kalustohankintoihin ja
  jäsenten koulutukseen, 8000 € ( 2018)
 • Suomen Partiolaiset ry: partiojohtajakoulutukseen ja sen kehittämiseen, 50 000 € (2018)
 • Rovaniemen taidemuseon ystävät ry: Tarinoita tauluista – teemavuoden järjestämiseen Rovaniemen taidemuseon
  näyttelyiden yhteydessä, 6000 € ( 2018)
 • Toukka ry: lasten runo-ja sanatyöpajojen järjestämiseen, 10 000 ( 2018)

Lue lisää Säätiön sivuilta

THL:n Terveyden edistämisen määräraha haettavissa 13.5 – 14.6. – Tutustu painopistealueisiin

THL:n terveyden edistämisen määrärahan haku käynnistyy 13.5.  Terveyden edistämisen määrärahalla tuetaan vuonna 2019 erityisesti hankkeita, jotka tukevat kunnissa ja tulevissa maakunnissa toteutettavaa hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen toimintaa sekä maakunta- ja sote-uudistuksen toimeenpanoa kuntien ja tulevien maakuntien hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen tehtävän osalta.

Vuoden 2020 terveyden edistämisen määrärahan sisällölliset painopisteet ovat:

1. Hyvinvointijohtaminen hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen yhdyspinnoilla
2. Kulttuurilla hyvinvointia – saavutettavasti
3. Lasten ja nuorten turvallisuus digimaailmassa
4. Hyvää ja laadukasta ravitsemusta ikäihmisille
5. Nikotiini- ja alkoholihaittojen ehkäisy
6. Ihmisten tavoittaminen yhteiskunnallisen markkinoinnin keinoin

Lue lisää

 

Joensuun Pelastakaa Lapset ry hakee projektityöntekijää (äitiysloman sijaisuus). Haku päättyy 23.4.

Joensuu Pelastakaa Lapset ry etsii osa-aikaista projektiyöntekijää äitiysloman sijaisuuteen. Projektityöntekijän työaika koostuu 50%:sti Minä Olen Tärkeä! -hankkeen työtehtävistä; vapaaehtoistyön koordinoinnista ja koulutuksista, lasten pienryhmäohjauksesta, retkijärjestelyistä, verkostotyöstä, toiminnan tilastoinnista ja seurannasta, sekä STEA-raportoinneista. 40% työajasta muodostuu puolestaan perheretkitoiminnan pilotoinnista. Perheretket ovat suunnattu perheille, joissa toisella tai molemmilla vanhemmista on ollut ongelmallista päihteidenkäyttöä. Retkien tavoitteena on tukea vanhemman ja lapsen välistä vuorovaikutussuhdetta yhdessäolon ja yhdessä tekemisen kautta. Työntekijän tehtäviin kuuluu retkien järjestelyt, vapaaehtoisten kouluttaminen ja työnohjaus, sekä yhteistyöverkoston koordinointi.

Projektityöntekijän työaika on vaihteleva ja työhön kuuluu säännöllisesti iltatyötä ja satunnaisesti viikonlopputyötä.

Joensuun Pelastakaa Lapset ry:llä on kolme palkattua työntekijää, sekä vuosittain n. 30 aktiivista vapaaehtoista mukana yhdistyksen toiminnoissa lasten pienryhmissä ja paikallisyhdistyksen kesäleirillä, sekä muissa tapahtumissa.

Työntekijältä edellytetään kokemusta hanketyöskentelystä ja raportoinneista, kouluttamisesta, sekä lasten kanssa työskentelystä. Työ vaatii joustavuutta, ennakointikykyä, yhteistyötaitoja ja aikaansaavaa työotetta. Työtehtävään soveltuva pohjakoulutus on korkeakoulutasoinen sosiaali- tai kasvatusalan tutkinto. Oman auton käyttömahdollisuus ja työkokemus mielenterveys- ja päihdetyöstä katsotaan eduksi.

Hakuaika päättyy 23.4. 2019

Hakemukset/ Lisätietoa:
Hanna Fabritius
hanna.fabritius@pelastakaalapsetjoensuu.fi (Huom! Osoitteessa ollut virhe, joka korjattu 17.4.2019)
puh. 0503579778

 

 

Valtakunnallinen koululaiskysely 2019: Koululaiset toivovat lisää aikaa kavereiden kanssa

Opetus- ja kulttuuriministeriön koululaiskyselyn  vastasi 95 000 koululaista perusopetuksen luokilta 1-10. Kylseny tulosten mukaan koululaiset toivovat elämäänsä lisää aikaa kavereiden kanssa. Ne koululaiset, joilla on kavereita, ovat myös tyytyväisiä elämäänsä. Sekä ylä- että alakoululaiset viettävät mieluiten vapaa-aikaa kotona. Koululaiset ovat hyvin kiinnostuneita vaikuttamaan ideoillaan omaa elämäänsä koskeviin asioihin, erityisesti liittyen koulupäivään. Harrastamiseen koulussa on paljon kiinnostusta: tyttöjä kiinnostaa eniten kuvataide ja ratsastus, poikia parkour ja jalkapallo.

 

Lue lisää

Medianuoruus-opas aikuisille

Mediakasvatusseuran tuoreen julkaisun tarkoituksena on auttaa nuorten kanssa työskenteleviä keskustelemaan, ottamaan selvää ja suhteuttamaan ajankohtaisia nuoriin ja mediaan liittyviä ilmiöitä – siis toimimaan mediakasvattajina. Oppaassa käsitellään muun muassa peli- ja seksuaalikasvatusta sekä osallisuuden ja vaikuttamisen kysymyksiä mediakasvatuksen näkökulmista.

Julkaisussa käsiteltäviksi aihepiireiksi on pyritty valitsemaan sellaisia nuoriin ja mediaan liittyviä aiheita, jotka todennäköisesti mietityttävät monia kasvattajia. Julkaisua varten on haastateltu median ja mediakasvatuksen asiantuntijoita sekä nuoria.

Tutustu julkaisuun

Raportti Hyvinvointivaltio eriarvoistuneessa yhteiskunnassa on valmistunut

Selvityshenkilö, professori Juho Saaren raportti Hyvinvointivaltio eriarvoistuneessa yhteiskunnassa on valmistunut. Hän tarkastelee siinä eriarvoistumisen ja huono-osaisuuden vähentämistä osana Sosiaaliturva 2030 -työtä.

Selvityksessä Saari pohtii eri näkökulmista sitä, miksi ihmiset kokevat putoavansa yhteiskunnassa, vaikka vertailevasti tarkastellen suomalainen yhteiskunta menestyy varsin hyvin.

Tutustu raporttiin

Tule vapaaehtoiseksi Aarresaari-tapahtumaan 11.5.2019!

Aarresaari-seikkailu on Joensuun seudun erilaiset oppijat ry:n järjestämä jokavuotinen lapsiperhetapahtuma, joka järjestetään keväisin Utran saaressa. Aarresaari-seikkailussa lapset ja aikuiset pääsevät yhdessä selvittämään erilaisia oppimista ja kehitystä tukevia rastitehtäviä.

Keväällä2019, Aarresaari-tapahtuma järjestetään jo neljännen kerran.Tapahtumassa 11.5. tarvitaan paljon vapaaehtoisia käsiä niin rastien ohjaamiseksi, kuin turvallisuuden varmistamiseksi. Jos sinulla on halua työskennellä tapahtumassa tai tiedät ryhmän, joka voisi osallistua tapahtuman toteuttamiseen, niin ota yhteyttä Satuun. p. 044 282 0034 tai satu.niiranen@lukijose.fi

Lisätietoa vapaaehtoistehtävästä

Tutustu vuoden 2019 Aarresaari-tapahtumaan