Jelli.fi uudistuu Lähellä.fi-palveluksi

Joko olet tutustunut uuteen Lähellä.fi-palveluun? Löytyyhän yhdistyksenne toiminta jo Lähellä.fi:stä?

Valtakunnallinen Lähellä.fi-palvelu korvaa tammikuun 2023 loppuun mennessä tutun Jelli-järjestötietopalvelun.

Nykyisen Jellin tapahtuma- ja toimintailmoitukset poistuvat käytöstä ja yhdistysten ilmoittaminen siirtyy tammikuun aikana kokonaan Lähellä.fi-palveluun.

Helmikuusta 2023 alkaen löydät siis ajankohtaisimmat Pohjois-Karjalan yhdistysten tapahtumat, toiminnan, tuen ja vapaaehtoistehtävät uudesta Lähellä.fi-palvelusta.

 

Ilmoita yhdistyksesi toiminta mukaan uuteen maksuttomaan Lähellä.fi-palveluun!

Huomioithan, että Jelli-järjestötietopalvelusta löytyvät yhdistysten tiedot eivät siirry automaattisesti Lähellä.fi-palveluun.

Ota siis Lähellä.fi käyttöösi!  Lähellä.fi -palveluun on helppo rekisteröityä ja ilmoittaa yhdistyksenne tarjolla oleva toiminta ihmisten ja ammattilaisten löydettäväksi!


Aloita rekisteröimällä yhdistyksesi Lähellä.fi-palveluun.

Rekisteröitymisen jälkeen pääset ilmoittamaan yhdistyksen toiminnan Lähellä.fi-palveluun kuntalaisten ja ammattilaisten löydettäväksi.

Lähellä.fi-palvelussa voi ilmoittaa järjestöjen tapahtumia, harrastustoimintaa, tukea, apua ja vapaaehtoistyön mahdollisuuksia.

Ohjeita Lähellä.fi-palvelun käyttöön:
Lähellä.fi | Palvelun käyttöohjeet


Arvonta

Arvomme Lähellä.fi-palveluun toimintansa ilmoittaneiden Pohjois-Karjalan yhdistysten kesken 10 kpl 40 € S/K-ryhmän lahjakortteja! Ensimmäiset
4 lahjakorttia
arvomme 200 ensimmäisenä Lähellä.fi-palveluun rekisteröityneen ja toimintansa ilmoittaneen Pohjois-Karjalan yhdistyksen kesken.


Lähellä.fi-asiakaspalvelu auttaa haastavissa tilanteissa!

Ota meihin yhteyttä, mikäli sinulla on kysymyksiä uuden Lähellä.fi-palvelun käyttöönotosta.
Yhteystiedot: Viestintäkoordinaattori Marleena Laakso, marleena.laakso@pksotu.fi, p. 050 40 8535.


Mikä Lähellä.fi-palvelu?

Lähellä.fi on valtakunnallinen verkkopalvelu, jonka toteuttamisesta vastaa 13 alueellista toimijaa eli Lähellä.fi-verkosto.

Lähellä.fi -palvelu on suunnattu ihmisille, jotka hakevat itselleen uusia harrastuksia, etsivät tukea tai apua tai haluavat lähteä mukaan vapaaehtoistoimintaan. Lähellä.fi sopii loistavasti myös ammattilaisten käyttöön! Julkisen sektorin toimijat voivat esimerkiksi asiakaskohtaamisten yhteydessä kertoa ihmisille tarjolla olevista järjestötoiminnan mahdollisuuksista.

LÄHELLÄ.FIJärjestöjen toiminta lähelläsi, yhdessä osoitteessa.

Miksi kannattaa ilmoittaa tietoja uudessa Lähellä.fi-verkkopalvelussa?

 • Saat toimintasi näkyviin ja tavoitat kohderyhmäsi! Markkinoimme palvelua aktiivisesti kansalaisille, jolloin myös sinun toimintasi saa enemmän näkyvyyttä. Palvelun käyttö ja käyttäjien määrä kasvaa jatkuvasti.
 • Toimintatietosi siirtyvät palvelusta myös eteenpäin! Verkkopalvelu mahdollistaa sisällön näyttämisen toisissa palveluissa rajapintaratkaisujen kautta. Esimerkiksi eri alueiden viranomaistoimijat ja kunnat ovat kiinnostuneita luomaan rajapintaratkaisuilla yhteyden palveluun, mikä lisää sisältöjen entistä laajempaa näkyvyyttä.
 • Ilmoitat kaiken toimintasi samalla kirjautumisella! Rekisteröityneenä käyttäjänä ilmoitat ja ylläpidät tietojasi helposti ja nopeasti, sillä tallennetun sisällön kopioinnin vanhan sisällön pohjalta helpottaa ylläpidon arkea huomattavasti.

Lähellä.fi – yhdistää järjestöt ja kansalaiset

 • auttaa ihmisiä löytämään monipuolisen ja merkityksellisen järjestö- ja yhdistystoiminnan pariin ympäri Suomen  niin valtakunnallisesti kuin alueellisesti.
 • innostaa ihmisiä osallistumaan järjestö- ja yhdistystoimintaan
 • tarjoaa maksuttoman kanavan esilläoloon ja viestintään valtakunnallisille ja paikallisille järjestöille, liitoille, yhdistyksille, yhteisöille, aktiivisille kansalaistoimijoille ja muille yleishyödyllisille toimijoille.
 • Julkisen sektorin toimijat löytävät helpommin kansalaistoimijoiden tiedot tukemaan omaa toimintaansa.
 • Palvelu on helposti integroitavissa julkisen sektorin tietojärjestelmiin ja istuu loistavasti jokapäiväiseen ammattilaisten palvelunohjaukseen.

Aikataulu

Syyskuu 2022 alkaen Jelli.fi-palveluun tietojaan ilmoittaneet yhdistykset siirtyvät Lähellä.fi-palvelun käyttäjiksi.
Tammikuun 2023 lopussa: Vanha Jelli.fi-palvelu on avoinna lukuversiona, mutta uusia ilmoituksia sinne ei enää pysty syöttämään.
Helmikuu- toukokuu 2023: Lähellä.fi-palvelun markkinoinnin käynnistäminen valtakunnallisesti ja Pohjois-Karjalan alueella

Uusi palvelu vastaa yhdistysten palautteeseen ja toiveiseen selkeästä verkkopalvelusta, joka helpottaa tiedon syöttämistä ja löytämistä, sekä mahdollistaa yhdistysten tiedon leviämisen muihin palveluihin ja osaksi uusien hyvinvointialueiden tietojärjestelmiä.


TUTUSTU LÄHELLÄ.FI-PALVELUUN ja ilmoita yhdistyksesi toiminta mukaan!

Lähellä.fi | Usein kysytyt kysymykset järjestöille
Lähellä.fi | Usein kysytyt kysymykset – julkinen sektori


Uusi Lähellä.fi- palvelu on:

helppokäyttöinen valtakunnallinen palvelukokonaisuus, jonka avulla ihminen löytää merkityksellistä toimintaa, yhteisöllisyyttä, apua ja osallistumismahdollisuuksi niin valtakunnallisesti kuin alueellisesti,


Helppokäyttöisyys ja asiakaslähtöisyys

Uuden palvelun toteutuksesta vastaa Digiloikka Oy. Digiloikka on tarttunut uudistustyöhön kunnianhimoisesti ja ratkaisukeskeisesti.

Osana uudistusta olemme panostaneet erityisesti käyttäjälähtöisyyteen, eli siihen, mikä on järjestöille olennaista palvelun osalta sekä miten asiakas löytää itselleen tärkeää tietoa mahdollisemman helposti. Osana uudistusta olemme selkeäyttäneet myös järjestöiltä kerättävien tietojen muodon, jotta julkisen sektorin toimijoille olisi helpompaa integroida palvelu osaksi omia toimintojaan ja palvelunohjausta.


 

Usein kysytyt kysymykset: Yhdistykset

Mitä uudistus tarkoittaa?

Jelli.fi on osa Lähellä.fi-verkostoa, joka on toiminut vuodesta 2013 lähtien. Olemme yhdessä rakentaneet käyttöönne uuden valtakunnallisesti ja paikallisesti toimivan verkkopalvelun vanhojen alueellisten palvelujemme pohjalta. Lähellä.fi korvaa kaikki maakunnalliset järjestötietopalvelut yhdellä verkkosivustolla. Palveluun voi rekisteröityä mikä tahansa järjestö.

Lähellä.fi-verkosto koostuu 13 alueellisesta toimijasta:

Uusi lanseerattava palvelu toimii sekä valtakunnallisesti että paikallisesti. Paikalliset toimintatiedot löytyvät edelleenkin järjestelmästä ja paikalliset yhteistyömallit jatkuvat samanlaisina.

Mitä tietoja uudessa palvelussa voi ilmoittaa?

Verkkopalvelu kokoaa yhdistysten, järjestöjen ja yhteisöjen tuen, toiminnan ja tapahtumat yhteen osoitteeseen. Verkkopalvelu helpottaa vertaistuen ja vapaaehtoistyön löytämistä.

Verkkopalvelu on tarkoitettu yleishyödyllisen toiminnan esittelyyn. Mukaan voivat rekisteröityä hyvinvointia edistävät yhdistykset, liitot, järjestöt, erilaiset yhteisöt ja aktiiviset kansalaistoimijat. Myös kunnat ja seurakunnat voivat rekisteröityä toimijoiksi. Kaupalliset yritykset voivat rekisteröityä palveluun vapaaehtoistoimintansa osalta.

Verkkopalvelussa voi ilmoittaa:

 • tapahtumia,
 • harrastustoimintaa,
 • vertaistukea, sekä
 • vapaaehtoistehtäviä

Miksi teemme kokonaan uuden palvelun?

Uusi palvelu vastaa yhdistysten palautteeseen ja toiveiseen selkeästä verkkopalvelusta, joka helpottaa tiedon syöttämistä ja löytämistä, sekä mahdollistaa yhdistysten tiedon leviämisen muihin palveluihin ja osaksi hyvinvointialueiden uusia järjestelmiä.

Uudistuksen myötä järjestötietopalvelun tiedot ovat helpommin integroitavissa osaksi julkisen sektorin järjestelmiä. Tiedot kerätään palvelutietovarannon (PTV) mukaisessa muodossa.

Mihin uusi palvelu tähtää?

Uuden verkkopalvelun tavoitteena on innostaa ihmisiä osallistumaan järjestö- ja yhdistystoimintaan ja auttaa ihmisiä löytämään monipuolisen ja merkityksellisen järjestö- ja yhdistystoiminnan pariin ympäri Suomen.

Verkkopalvelu palvelu tarjoaa maksuttoman kanavan esilläoloon ja viestintään valtakunnallisille ja paikallisille järjestöille, liitoille, yhdistyksille, yhteisöille, aktiivisille kansalaistoimijoille ja muille yleishyödyllisille toimijoille. Palvelu on tarkoitettu yleishyödyllisen toiminnan esittelyyn. Mukaan voivat rekisteröityä hyvinvointia edistävät yhdistykset, liitot, järjestöt ja aktiiviset kansalaistoimijat. Myös kunnat ja seurakunnat voivat rekisteröityä toimijoiksi. Kaupalliset yritykset voivat rekisteröityä lähellä.fi palveluun vapaaehtoistoimintansa osalta.

 

Miten uudistus vaikuttaa minuun, jos olen jo

Saat meiltä tietoa uuteen palveluun siirtymisestä, sekä selkeät toimintaohjeet hyvissä ajoin ennen siirtymää. Palvelu tulee oleman helppokäyttöinen ja olemme tukenasi koko matkan ajan.

 • Ihmiset löytävät tietosi ja toimintasi entistä helpommin.
 • Uudistettu palvelu on entistä helppokäyttöisempi.
 • Ei kirjautumista eri palveluihin, voit syöttää kaikki toimintasi samaan palveluun.
 • Voit olla sisällöntuottajana useammassa yhdistyksessä.

Olen ilmoittanut yhdistyksemme tiedot nykyiseen Jelli.fi -palveluun. Mitä minun pitää tehdä ja koska?

 • Sinun tulee rekisteröityä uuden palvelun käyttäjäksi,
 • Tapahtumat ja toimintatiedot eivät siirry automaattisesti Jellistä uuteen palveluun. Toiminnan syöttäminen uuteen palveluun on kuitenkin helppoa, saat palvelun käyttöön selkeät ohjeet ja opastamme sinua palvelun käytössä tarvittaessa.

 

Miksi kannattaa ilmoittaa tietoja tässä uudessa verkkopalvelussa?

 • Saat toimintasi näkyviin ja tavoitat kohderyhmäsi! Markkinoimme palvelua aktiivisesti kansalaisille, jolloin myös sinun toimintasi saa enemmän näkyvyyttä. Palvelun käyttö ja käyttäjien määrä kasvaa jatkuvasti.
 • Toimintatietosi siirtyvät palvelusta myös eteenpäin! Verkkopalvelu mahdollistaa sisällön näyttämisen toisissa palveluissa rajapintaratkaisujen kautta. Esimerkiksi eri alueiden viranomaistoimijat ja kunnat ovat kiinnostuneita luomaan rajapintaratkaisuilla yhteyden palveluun, mikä lisää sisältöjen entistä laajempaa näkyvyyttä.
 • Ilmoitat kaiken toimintasi samalla kirjautumisella! Rekisteröityneenä käyttäjänä ilmoitat ja ylläpidät tietojasi helposti ja nopeasti, sillä tallennetun sisällön kopioinnin vanhan sisällön pohjalta helpottaa ylläpidon arkea huomattavasti.

Pysyykö palvelu jatkossakin maksuttomana?

Kyllä. Palvelu on jatkossakin kokonaan maksuton kaikille yleishyödyllisille toimijoille.

Lisätietoa ja tukea Lähellä.fi-palvelun käyttöön:

Marleena Laakso,viestintäkoordinaattori, Pojois-karjalan Sosiaaliturvayhdistys ry
marleena.laakso@pksotu.fi
p. 050 430 8535

Usein kysytyt kysymykset: Julkinen sektori

Mitä uudistus tarkoittaa julkiselle sektorille?

Uudistuksen myötä järjestötietopalvelun tiedot ovat helpommin integroitavissa osaksi julkisen sektorin järjestelmiä. Tiedot kerätään palvelutietovarannon (PTV) mukaisessa muodossa. Palvelu tavoittaa entistä suuremman määrän loppukäyttäjiä ja on helppo tapa järjestää alueen järjestöyhteistyö sekä parantaa kuntalaisten hyvinvointia.

Miksi teemme kokonaan uuden palvelun?

Verkkopalvelu on aikaisemmin ollut toiminnassa erilaisina versioina eri alueilla ympäri Suomen. Uudistuksessa otetaan huomioon hyväksi todetut käytännöt Toimeksi.fi-verkoston eri maakuntien tietopalveluista, korjataan merkittävät tekniset viat sekä yleisesti parannetaan sivuston toiminnallisuutta. Uusi palvelu kokoaa yhteen kaikki Suomessa toimivat järjestöt ja niiden toimintailmoitukset. Palvelusta on kuitenkin todella helppo löytää tietoa toiminnan sisällön tai alueellisen sijainnin mukaan.

Ketkä ovat uudistuksen taustalla? Kuka uudistaa?

Verkkopalvelua on aikaisemmin toteutettu itsenäisesti eri maakunnissa alueen verkostojärjestön puolesta osana Toimeksi.fi-verkostoa. Nyt uudistusta tehdään verkostossa kaikkien verkostojärjestöjen voimin yhteistyössä. Tarkoitus on luoda yksi yhteinen kansallinen palvelu, josta on helppo löytää järjestöjen toimintaa haluamansa alueen tai toiminnan sisällön mukaisesti.

Milloin uusi palvelu aukeaa?

Uudistus toteutetaan vuoden 2022 aikana. Uusi palvelu on otetaan käyttöön keväästä 2022 lähtien. Ensimmäisessä vaiheessa varmistamme jo vanhaan palveluun ilmoittaneiden järjestöjen tietojen siirtymisen sekä aloitamme markkinoinnin uusille potentiaalisille järjestöille ja yhdistyksille.

Miksi palvelu kannattaa ottaa käyttöön? Mitä hyötyä palvelusta on?

Uudistuneesta järjestötietopalvelusta löytyy laaja-alaisesti kaikkien Suomessa toimivien yhdistysten tiedot ja toiminnan kuvaukset. Palvelusta saa helposti eroteltua järjestöjä joko alueellisen tai temaattisen perusteen mukaan. Palvelu on helposti integroitavissa julkisen sektorin tietojärjestelmiin ja istuu loistavasti jokapäiväiseen palvelunohjaukseen. Palvelun käyttöönotto parantaa myös alueen viranomaisten ja järjestöjen välistä yhteistyötä. Palvelun käyttöönotto on helppo tapa hoitaa lakisääteiset velvoitteet järjestöyhteistyön saralla. Ennen kaikkea, palvelun käyttöönotto parantaa alueesi asukkaiden hyvinvointia ja osallisuutta.

Kuka rahoittaa palvelua?

Palvelu toteutetaan julkisin varoin, sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEAn rahoituksella.

Lisätietoa:  Jelli-järjestötietopalvelun ylläpitäjä, viestintäkoordinaattori Marleena Laakso, marleena.laakso@pksotu.fiMuokattu viimeksi: 25.11.2022