Järjestöbarometri: Korona verottanut sosiaali- ja terveysalan paikallisyhdistysten toimintaa ja toimintaedellytyksiä

Lokakuussa julkaistavan Järjestöbarometri 2022 -kyselyn ennakkotietojen mukaan kuluneet kaksi koronavuotta ovat kaventaneet toimintaa ja sen edellytyksiä sosiaali- ja terveysalan paikallisyhdistyksissä.

Kolmella neljästä (75 %) paikallisesta sosiaali- ja terveysalan yhdistyksestä toiminnan kokonaismäärä on supistunut kahden viime vuoden aikana. Toimintaan osallistuvien joukko on vähentynyt 60 prosentissa ja vapaaehtoisten 45 prosentissa yhdistyksistä.

Kaksi kolmesta (66 %) paikallisyhdistyksestä on koronaepidemian vuoksi joutunut keskeyttämään joitakin toimintamuotojaan. Yli kolmasosa (38 %) yhdistyksistä on aloittanut myös  uusia toimintamuotoja kahden viime vuoden aikana koronan vuoksi tai siitä huolimatta.

Koronaepidemia on tuonut toimintaan muutoksia, joita varsin suuri osa yhdistyksistä ennakoi myös pysyviksi. Lähes puolet (48 %) vastaajista uskoo yhdistyksen toimintaan koronan vuoksi tehtyjen muutosten jäävän käytäntöön myös epidemian jälkeisenä aikana.

Tiedot perustuvat SOSTEn tammi-helmikuussa tekemään Järjestöbarometri-kyselyyn.

Lue lisää Sosten verkkosivuilta.

 

 

Asiasanat

sosiaaliala, terveys, järjestöt,